ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ Σ. ΜΠΑΚΟΥΛΗ

ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ ΚΑΛΟ ΦΙΛΟ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

το βραβευμένο σκίτσο του Σ. Μπάκουλη

το βραβευμένο σκίτσο του Σ. Μπάκουλη

  Με ένα μεγάλο βραβείο (Special Prize of Excelence), επέστρεψε από τον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό Γελοιογραφίας που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, ο γνωστός σκιτσογράφος- γελοιογράφος Σεραφείμ Μπάκουλης.  Αποτυπώνοντας με καίριο τρόπο την εποχή των Μνημονίων, της Τρόικα και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έκανε ένα εξαιρετικά βιτριολικό σχόλιο για την παρουσία τους στην Ελλάδα, παραπέμποντας στην πιο επιτυχημένη επιχείρηση παραπλάνησης, όλων των εποχών: το Δούρειο Ίππο.

Σεραφείμ Μπάκουλης, σπουδαίος εικαστικός και βιτριολικός γελοιγράφος.

Σεραφείμ Μπάκουλης, σπουδαίος εικαστικός και βιτριολικός γελοιγράφος.

Ο Σεραφείμ Μπάκουλης ανήκει στην κατηγορία εκείνη των σκιτσογράφων που συνδυάζουν την εικαστική πληρότητα και τη σχεδιαστική δεινότητα  με το αιχμηρό χιούμορ που πολλές φορές τσακίζει κόκκαλα. Η Σαντορίνη τον είχε γνωρίσει πριν από μερικά χρόνια όταν πραγματοποίησε έκθεση στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο και τα πρωτότυπα σκίτσα του είχαν γίνει κυριολεκτικά ανάρπαστα. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει αποσπάσει μεγάλα βραβεία, ενώ  συνεργάστηκε με αρκετά περιοδικά και έχει εκδώσει βιβλίο με γελοιογραφίες για το τένις.

  Εκείνο που ξεχωρίζει τον Μπάκουλη, είναι πως είναι ένας ολοκληρωμένος εικαστικός καλλιτέχνης που εκτός από τη σύλληψη του (κάποτε όχι τόσο) εφήμερου με τη γελοιογραφία, αποτυπώνει τον προσωπικό του κόσμο των εικόνων σε θαυμάσιους πίνακες ζωγραφικής που έχουν εκτεθεί επανειλημμένα και κοσμούν ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.