ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ YAHOO ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ

 

santorini_yahoo_romaniaΈνα εκτενέστατο αφιέρωμα στη Σαντορίνη, πραγματοποίησε η ρουμανική έκδοση του Yahoo. Συνοδευόμενο από πολλές φωτογραφίες, το ρεπορτάζ καταγράφει «τα πέντε ομορφότερα μέρη του νησιού» που όπως λέει «αν και έχει επιφάνεια μόνο 90 τετραγωνικά χιλιόμετρα και 15.000 κατοίκους, επιφάνεια 90 τετραγωνικά χιλιόμετρα και 15.000 κατοίκους, είναι αρκετά μεγάλο για να ικανοποιήσει όλα τα γούστα».
Πρώτη επιλογή είναι η Οία για την οποία το Yahoo, γράφει για το ηλιοβασίλεμα και τη μεγάλη προσέλευση κόσμου τις απογευματινές ώρες. «Αλλά το κύριο ενδιαφέρον δεν πρέπει να στρέφεται προς τα κάτω, αλλά και προς την πόλη της Οίας, με τα ασβεστωμένα σπίτια, τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους και τους μπλε θόλους», υπογραμμίζει.

 

santorini_yahoo_romania2
Ακολουθεί το Ημεροβίγλι. «Μόλις οι τουρίστες ανοίξουν τα παράθυρα, έχουν υπέροχη θέα πάνω από το μπλε της θάλασσας που περιβάλλει το παλιό ηφαίστειο της Σαντορίνης», αναφέρει το αφιέρωμα.
Συνιστά επίσης μια επίσκεψη στη Νέα Καμένη, παραθέτοντας παράλληλα μια σύνοψη της ηφαιστειακής ιστορίας του νησιού. Επόμενη πρόταση είναι το Αμμούδι, όχι μόνο για τη θαυμάσια θέα, αλλά και για τις πολλές ψαροταβέρνες που υπάρχουν εκεί και καταλήγει με τα Φηρά, σημειώνοντας πάντως και κάποια από τα προβλήματα της πρωτεύουσας του νησιού.