ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΘΟ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

 

 

Ο Δήμος εξέδωσε ανακοίνωση για τις παιδικές χαρές. Πάλι στο μέλλον παραπέμπει. Λες και το θέμα, το ανακάλυψε τώρα. Τέλος πάντων. Κάλιο αργά, παρά…αργότερα. Το γεγονός επίσης ότι δεν τις συμπεριέλαβε όλες -οι δικαιολογίες που ακούστηκαν, είναι από αστείες έως γελοίες- ας περάσει κι αυτό έτσι (για την ώρα).

Υπάρχουν δύο πράγματα, όμως.

Μέχρι να τελεσφορήσει πλήρως ο Διαγωνισμός -δηλαδή καλά Χριστούγεννα- οι χωματερές που καμώνονται τις παιδικές χαρές, θα αφεθούν στο έλεος των σκουπιδιών και της φθοράς;. Δηλαδή, δίπλα στο καλοσυντηρημένο και καθαρό (χάρις στον μέγα Μπίλι) Γήπεδο Καμαρίου θα υπάρχει ένας επικίνδυνος σκουπιδότοπος;. Το αυτό και για τα άλλα χωριά. Επειδή στο απαντητικό έγγραφο του Δήμου, δεν υπάρχει μνεία για άμεσες ενέργειες. Δηλαδή: Καθαρισμός. Απομάκρυνση σπασμένων παιχνιδιών και επικίνδυνα φθαρμένων οργάνων αναψυχής. Περίφραξη. Ενδεχομένως – αυστηρό κλείσιμο και όχι να επαφίενται οι “αρμόδιοι” σε αυτές τις ταμπέλες που ήδη έχουν γίνει στόχος σαρκασμών και πεδίο αναγραφής βωμολοχιών. Με άλλα λόγια, ένα αισθητικό και πρακτικό συμμάζεμα ΜΕΧΡΙ να τελεσφορήσει ο Διαγωνισμός δεν θα γίνει;.

Το δεύτερο, είναι ο Μύθος της Τέταρτης Εξουσίας. Του Τύπου δηλαδή. Η Δημοτική Αρχή Σαντορίνης, θεωρεί τα ΜΜΕ του νησιού “εργολάβους κατασυκοφάντησης”, κάτι που βέβαια μετά την κατακραυγή, δεν επανέλαβε κανείς από τους ιθύνοντες. Επειδή ακριβώς, αν και προκλήθηκε, δεν μπόρεσε να καταρρίψει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ρεπορτάζ, που περιείχε οπτικοακουστική τεκμηρίωση. Μένει μόνο το Ορεινό Ταμείο, να φρουμάζει σε κάθε εικόνα, μαρτυρία ή διαμαρτυρία.

Αλλά το μήνυμα, είναι προς τους πολίτες. Μόλις οι Μαμάδες, έδειξαν πως εξαντλείται η υπομονή τους, οι “αρμόδιοι” θορυβήθηκαν. Κι αυτό είναι ένα διπλό μήνυμα. Προς τους πολίτες, για να ενεργούν και προς τη Δημοτική Αρχή (και την κάθε εξουσία) να κατανοεί πως ένα Μέσο Ενημέρωσης, αποτελεί ένα χρήσιμο αγωγό των προβλημάτων της κοινωνίας. Από τη στιγμή μάλιστα που ΟΥΤΕ ΕΝΑ (το επαναλαμβάνω) ρεπορτάζ δεν έχει καταρριφθεί, μήπως πρέπει κάποιοι εκεί στα ψηλά δώματα του …Μαξίμου της Σαντορίνης, να βγουν λίγο έξω στην κοινωνία;. Καλό θα τους κάνει!. Γιατί με αυτήν την κατατονική εσωστρέφεια και την σαχλαμαρίστικη λογική ότι τα Μέσα Ενημέρωσης είναι πράκτορες του εχθρού, τα βλέπουν καθημερινά τα χαΐρια τους.

Εξυπακούεται, πως δεν διατηρώ καμία ελπίδα νηφάλιας ανάγνωσης, από το Ορεινό Ταμείο Θήρας. Εκεί, όταν η πραγματικότητα τους διαψεύδει, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Οπότε, ψηλά τα χέρια και πικ νικ εις “Τα ψηλά Βουνά” .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *