ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

 

 

 

 

Οι παρακάτω επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης Αντώνης Σιγάλας, Γιώργος Χάλαρης και Μαρία Αργυρού καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Σοφία Κίτσου, Εμμανουήλ Δακορώνιας , Νίκος Μάινας και της συμπολίτευσης Γιάννης Αργυρός, οι οποίοι αποχωρήσαμε από τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας,

 

 

Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Λ Ο Υ ΜΕ

 

Την απαράδεκτη, επαναλαμβανόμενη αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεωργίου Νομικού με αποκορύφωμα τη μη εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου ,για τους παρακάτω λόγους:

1.-Πρότεινε την απόσυρση του 3ου θέματος της ημερήσιας διάταξης με τίτλο «Κήρυξη απαλλοτρίωσης (Αναγκαστικής σύστασης δουλείας διόδου δεματοποίησηςκαι προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων)» αναφέροντας ως αιτιολογία την απουσία του Δημάρχου ενώ σύμφωνα με το άρθρο 67 παράγρ. 6 του Ν. 3852/2010 , αναπληρώνεται σε περίπτωση κωλύματος, νόμιμα από τον αναπληρωτή του.

Στην αρχή της συνεδρίασης έκανε γνωστό στο σώμα ,ως όφειλε , την ξαφνική απουσία του Δημάρχου και την αναπλήρωσή του από τον κ. Μάρκο Καφούρο, Α΄Αντιδήμαρχο, ο οποίος ήταν παρών και κατά την απόσυρση του 3ου θέματος.

2.- Δημοτικοί Σύμβουλοι τόσο της πλειοψηφίας όσο και της μειοψηφίας ζήτησαν τον λόγο επί της διαδικασίας και αρνούμενος ο Πρόεδρος ,επικαλέστηκε τη μη ύπαρξη διαδικαστικού θέματος.

3.- ΄Εθεσε το θέμα σε ψηφοφορία χωρίς να ζητήσει την ψήφο του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Μεγαλοχωρίου, ο οποίος παρίστατο καθώς επίσης εσκεμμένα δεν ανήγγειλε την προσέλευση του Δημοτικού συμβούλου κ. Μάινα , με αποτέλεσμα να μην προσμετρηθεί ως παρών.

Εκφράζουμε την λύπη μας , γιατί ένα θέμα μείζονος σημασίας για το νησί και για το οποίο ο Δήμαρχος ,προσκάλεσε σε σύσκεψη τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων για ενημέρωση με θέμα «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Δήμου Θήρας –Παύση Λειτουργίας και Αποκατάσταση Χ.Α.Δ.Α», επικαλούμενος την έλλειψη χρόνου και την αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών , να απουσιάζει από την συνεδρίαση και να μην μεριμνήσει για τον ορισμό αναπληρωτή του , ως εισηγητή του εν λόγω θέματος.

Ας παραδεχτεί η Δημοτική Αρχή ότι ο λόγος απόσυρσης ήταν η έλλειψη της απαιτούμενης πλειοψηφίας και όχι η απουσία του Δημάρχου .-

Τα συμπεράσματα στον Θηραϊκό λαό.-

Δευτέρα , 19 Ιουνίου 2017”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *