MASTER_CHEF ITALIA ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

 

 

 

 

  masterchef_italia_santoriniMε πρωτοβουλία του Γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας και τη συμβολή του Δήμου Θήρας, πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα ενός επεισοδίου του έκτου κύκλου της τηλεοπτικής εκπομπής γαστρονομίας Masterchef Italia.

Η εκπομπή έχει πάνω από 1 εκατομμύριο τηλεθεατές ανά επεισόδιο και συμμετέχουν οι διάσημοι Ιταλοί chef Carlo Cracco, Bruno Barbieri, Antonino Canavacciuolo . Το συγκεκριμένο επεισόδιο, θα προβληθεί τον Ιανουάριο του 2017 στο Ιταλικό κανάλι Sky Uno, οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν έναν παραδοσιακό γάμο στη Σαντορίνη, καθώς επίσης να μάθουν για την ελληνική και τοπική γαστρονομία.
«Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα στοχευμένης δράσης προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό, που υλοποιεί ο ΕΟΤ, στο πλαίσιο της στρατηγικής αξιοποίησης μεγάλων διεθνών τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών για την προώθηση και τον εμπλουτισμό του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κος Δημήτρης Τρυφωνόπουλος.

O περισσότερος κόσμος, όταν σκέφτεται τα ελληνικά νησιά, έχει στο μυαλό του τη Σαντορίνη” γράφει η αμερικανική εφημερίδα USA Today, σε δημοσίευμα της με τον τίτλο, 10 προορισμοί για να πάτε πριν τους ανακαλύψουν τα πλήθη”. Πρώτη στη σειρά, είναι η Φολέγανδρος, για την οποία γράφει: “ Στη γειτονιά, προς τα βορειοδυτικά ένα νησί είναι έτοιμο να πάρει τη θέση της Σαντορίνης στο προσκήνιο του Αιγαίου Η Φολέγανδρος έχει παρόμοια αρχιτεκτονική – ασβεστωμένα κτίρια με λουλούδια να σκαρφαλώνουν επάνω τους, τους μπλε τρούλους εκκλησιών – και παρόμοια σχήματα. Διαθέτει επίσης απόμερες παραλίες και όμορφη θέα από την απότομη πλαγιά. Οι δρόμοι της είναι πλακόστρωτοι με σχιστόλιθο, και η πεζοπορία κατά μήκος της ακτής είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να φτάσετε σε απόμερες παραλίες όπως το Κάτεργο, που είναι γεμάτο βότσαλα”.

 

ΠΗΓΕΣ ΕΟΤ

GREEK REPORTER

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *