ΛΥΚΕΙΟ ΦΗΡΩΝ: ΑΠΟ ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ ΣΕ ΠΡΟΚΑΤ

ΛΥΚΕΙΟ ΦΗΡΩΝ: ΑΠΟ ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ ΣΕ ΠΡΟΚΑΤ

 

Τουλάχιστον οι προκάτ αίθουσες είναι καλύτερες από τα παλιά κοντέινερ.

Τουλάχιστον οι προκάτ αίθουσες είναι καλύτερες από τα παλιά κοντέινερ.

Την αντικατάσταση των παλιών κοντέινερ στα οποία έκαναν μάθημα οι μαθητές του Λυκείου Φηρών, ανακοίνωσε ο Δήμος Θήρας. Το κόστος των νέων αιθουσών, καλύφθηκε από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και το Δήμο Θήρας. Οι συνθήκες που παρέχουν οι νέοι προκατασκευασμένοι χώροι διδασκαλίας, είναι ασφαλώς καλύτερες, αλλά δίπλα στο Σχολείο, υπάρχει ένα γιαπί το οποίο θα μπορούσε να λύσει με μόνιμο και επαρκή τρόπο το πρόβλημα του σχολείου. Τα προβλήματα στη νομιμοποίησή του όμως σε συνδυασμό με τις χρονοβόρες διαδικασίες και την ατολμία ολοκλήρωσής του, καταδικάζουν μια ακόμα γενιά μαθητών να αρκεστεί σε προκάτ.

 

Δελτίο τύπου του Δήμου

 

Αντικατάσταση παλαιών λυόμενων προκατασκευασμένων αιθουσών

στο Γενικό Λύκειο Θήρας

 

Ο Δήμος Θήρας ολοκλήρωσε την προμήθεια και εγκατάσταση των δύο νέων αιθουσών ελαφράς λυόμενης προκατασκευής για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών του Γενικού Λυκείου Φηρών. Το κόστος, ύψους 46.284,00€, καλύφθηκε από χρηματοδότηση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων και ιδίους πόρους του Δήμου.

Σημειώνεται ότι λόγω της έλλειψης πράξης εφαρμογής του Σχεδίου Πόλεως Φηρών δεν είναι δυνατή η οικοδόμηση νέων αιθουσών στην περιοχή του Γενικού Λυκείου ενώ η αντικατάσταση των παλαιών αιθουσών ήταν απαραίτητη για λόγους υγείας και ασφάλειας των παιδιών και των καθηγητών.

Οι νέες αίθουσες αντικατέστησαν τις παλιές στο ίδιο σημείο, οι οποίες μεταφέρθηκαν για την κάλυψη των αναγκών αποθήκευσης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου μας στη Δημοτική Κοινότητα Μεσαριάς.