“ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΘΑ ΣΕ ΠΑΩ”, ΑΛΛΑ ΠΩΣ;

Η ΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ

 

 

Ανακοίνωση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας.
IMG_20160124_101121“Στη Σαντορίνη στην αίθουσα του Μπελώνειου Ιδρύματος, την Κυριακή 24/1/2016 έγινε διαβούλευση με τους τοπικούς επαγγελματικούς φορείς για τον Προγραμματισμού των αφίξεων πλοίων κρουαζιέρας.
Παρευρέθησαν στη συνάντηση ο Δήμαρχος Θήρας Νικόλαος Ζώρζος, ο Υπολιμενάρχης Αντώνης Δανίκας, ο εκπρόσωπος του ΥΝΑ&ΝΠ Άρης Αραβαντινός, η ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου η οποία και έχει αναλάβει την δημιουργία του συστήματος, με επικεφαλής την Κα Μαρία Λεκάκου, εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και πολίτες με ενδιαφέρον για την κρουαζιέρα.
Στη δημόσια διαβούλευση παρουσιάστηκε η πρόταση από την ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου διανεμήθηκε στους παρευρισκόμενους ερωτηματολόγιο ώστε να τεθούν τα κριτήρια και οι προτεραιότητες για την έγκριση των δρομολογίων. Βασικός και κυρίαρχος στόχος η μη συμφόρηση των πλοίων και των επισκεπτών, η διανομή της κρουαζιέρας στο χρόνο ώστε να διαθέτουν οι επιβάτες περισσότερο χρόνο στο νησί και κύρια με την αναχώρηση τους να είναι ευχαριστημένοι.
Η δεύτερη φάση αφορά τη δημιουργία και την πιλοτική λειτουργία του συστήματος BERTH A LOCATION, την παρακολούθηση των αιτημάτων των εταιριών και την τελική έγκριση προσέγγισης αυτών ορθολογικά στην διάρκεια της εβδομάδας. Το ΔΛΤ Θήρας θα συνεχίσει την ολοκλήρωση του προγράμματος σε συνεργασία με τις εταιρίες και τους επαγγελματικές φορείς”.
Ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Θήρας
Πελέκης Ηλίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *