ΚΡΑΣΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ: ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΗ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠO ΝΥ TIMES

ΚΡΑΣΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ: ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΗ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠO ΝΥ TIMES

 

Ενθουσιώδη είναι τα σχόλια για το σαντορινιό κρασί

Ενθουσιώδη είναι τα σχόλια για το σαντορινιό κρασί

«Τα ελληνικά λευκά κρασιά, έχουν ονόματα όπως Ροδίτης, μοσχοφίλερο και ασύρτικο, που μπορεί να φαντάζουν λίγο τρομακτικά ή εξωγήινα, αλλά θεωρώ πως αποτελούν τα συστατικά ενός παράλληλου σύμπαντος, όπου πολλο0ί άνθρωποι αγκαλιάζουν την υπέροχη δροσερότητά  τους, και την ενδιαφέρουσα γεύση τους», γράφουν οι NewYorkTimes, σε ένα αφιέρωμα με τίτλο «As Greek, as the sea» (τόσο ελληνικά, όσο και η θάλασσα).

  Το άρθρο υπογράφει ο διάσημος οινοκριτικός και συγγραφέας Έρικ Ασίμοφ που μαζί με άλλους τρεις σομελιέ, δοκίμασαν δέκα ελληνικά λευκά. Το κορυφαίο από αυτούς ήταν σύμφωνα με τους οινογνώστες το «Ασύρτικο 2011, Κτήμα Αργυρού», για το οποίο ο Ασίμοφ, γράφει: « Αποτελείται εξ ολοκλήρου από Ασύρτικο και οινοποιείται μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές που μεγιστοποιούν την καθαρή γεύση του. Εν τούτοις, δεν είναι ένα φρουτώδες κρασί. Οι γεύσεις του παραπέμπουν σε βότανα και έχουν υφή. Ήταν επίσης και το καλύτερο σε ότι αφορά στην αξία του, καθώς τιμάται 19 δολάρια».

  Αλά το «Κτήμα Αργυρου», είχε ένα ακόμα κορυφαίο κρασί, στην προτίμηση των δοκιμαστών. Πρόκειται για το Ατλαβντίς 2011 που βαθμολογήθηκε με 90/100, ενώ ακολούθησαν το Κτήμα Σιγάλα 2011 και το «Θαλασσίτης της Γαία Οινοποιητική.