ΚΛΕΙΣΤΕ Ή ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ ΤΩΡΑ”

ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΓΚΡΟΥΕΖΕΣ, ΣΕ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΡΟΘΥΜΩΝ

  Νοσοκομείο στη Σαντορίνη. Παλλαϊκό αίτημα ή διαρκής ενόχληση για κάθε τοπικό Γκρούεζα, δημοσιόπληκτο Μητσάρα και γιαλαντζί αγωνιστή του νησιού;. Λοιπόν, επειδή από την αρχή ξεκαθάρισα, την -ΜΗ- αντικειμενική μου θέση η οποία συνίσταται στο : θέλω ένα Δημόσιο Νοσοκομείο στη Σαντορίνη. Δημόσιο και ικανό να προσφέρει υπηρεσίες υγείας. Δημόσιο και σε θέση να εισπράττει από τις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες του εξωτερικού. Δημόσιο που να καλύπτει ΔΩΡΕΑΝ κάθε ανασφάλιστο και άπορο, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας ή φυλής.

Αφού περάσαμε τον τραγέλαφο, του αν θα επιτραπεί να εγκαινιαστεί το Νοσοκομείο. (Θυμάστε:). Έπρεπεσύμφωνα με τους ίδιους- να συνεχίζουμε να φτάνουμε στα όρια τις αντοχές του Κέντρου Υγείας!. Αφού εκπονήσαμε μελέτες, ανεβάσαμε το εισιτήριο σε Τελεφερίκ και Ηφαίστειο. Φτάσαμε λοιπόν στο δια ταύτα.

Βλέπω σε ελβετόψυχη (τον όρο δανείστηκα από το Τζίμμη Πανούση) εφημερίδα χωρίς θέμα, από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας, μια άνευ προηγουμένου επίθεση. Λογική τη βρίσκω. Και σκασίλα μου, αν κάθε ελβετόψυχη φυλλάδα, έχει την άποψή της. Και σκασίλα τους κι αυτών, αν κάθε μικροσκοπική Santonews, έχει τη δική της.

Όμως εσείς, τοπικοί Γκρούεζδες, χαιρέκακοι Μητσάρες, “ορθολογιστές”, “μημουαπτιστές” και “αγωνιστές της  καλτσοδέτας”, θα μας πείτε επιτέλους τι θέλετε;. Γιατί δεν το λέτε!. Κλαυθμυρίζετε. Δείχνετε με το δάχτυλο και μετά υποδύεστε τους πατριώτες. Δεν ψάχνετε σημεία για στήριξη και ενίσχυση, αλλά στοιχεία για να τα μεταφέρετε στους αφεντάδες σας. Σας ξέρουμε.

Λοιπόν, αρκετά!. Ποιό ΝΕΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ανέκυψε στο Νοσοκομείο;. Ότι το παλιό Κέντρο Υγείας, χρησιμοποιείται ως κοιτώνας. Να δεις τι ευτυχία νιώθουν όσοι ζουν εκεί, όταν κοιμούνται δίπλα σε παροχές οξυγόνου και υποδοχές ιατρικών μηχανημάτων!. Τρελαίνονται!. Ούτε στα όνειρά τους δεν είχαν τέτοιες ανέσεις.

Έχει πρόβλημα γιατρών (για διαβάστε το BBC για το υπαρξιακό πρόβλημα των λιγοστών Βρετανών γιατρών) το Νοσοκομείο;. Όχι. Πρόβλημα στέγης, έχει το νησί. Γι αυτό δεν έρχονται περισσότεροι γιατροί.

Αλλά, σε λίγο, Γκρούεζες, περιμένετε. Θα έχετε και πάλι επιλογή: ή άδεια από εκπαιδευτικούς σχολεία ή αίθουσες διδασκαλίας που μετά τη λήξη του ωραρίου θα γεμίζουν σλίπινγκ μπανγκ και γκαζάκια με τηγανάκια και μπρικάκια. Που να δείτε και τα Ξενοδοχεία, τα οποία μένουν χωρίς υψηλής ειδίκευσης προσωπικό!.

Αλλά εσείς χαίρεστε για το Νοσοκομείο. Επειδή “δικαιώνεστε”!. Γκρούεζες!. Ποδοπατάτε την αξιοπρέπεια του φτωχού σαντορινιού, γιατί εσείς το λύσατε το προβληματάκι σας και τώρα σας πειράζει το ότι η τούρτα δεν έχει κερασάκι!. Και ξέρετε κάτι;. Θα σας το πω, αν και δεν το οφείλω. Τα χρόνια που οι πολιτικοί σας αφεντάδες, ξήλωναν συστηματικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τρομοκρατήθηκα και έκανα παράλληλα μια δυσβάστακτη -για τα οικονομικά μου- ιδιωτική ασφάλεια . Άρα ούτε εμένα, έπρεπε να με νοιάζει!. Έπρεπε να χειροκροτώ κι εγώ τους νταλικέρηδες (όπως κάποιοι από εσάς που μπροστά μου το κάνατε), τους τσεκουράτους, και τους λοιπούς “λιμπεράληδες”.  Να θέλω να δοθεί σε ιδιώτη, επειδή δεν με νοιάζει, και να κοιτάω αφ’ υψηλού, επειδή η επί πολλού δημοσιογραφική κριτική θα μου έδινε πόντους.

Σας το ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΩ όμως: Το Δημόσιο Νοσοκομείο, είναι υπόθεση των φίλων μου. Γερόντων και νέων, ασθενών και υγιών, πλούσιων και φτωχών. Εσείς μπορείτε να συνεχίσετε να ξοφλάτε πολιτικά ή άλλα γραμμάτια, να μας “σώζετε” και να γίνεστε κλακαδόροι του κάθε “ορθολογιστή” που νομίζει ότι πούλημα, ίσον εξυγίανση. Γι αυτό θα το υπερασπίζομαι, αφήνοντας τα αγωνιστόσημα, σε σας.

Λοιπόν σας έχω κι άλλα. Σε λίγο δεν θα έχετε σχολεία για τα παιδιά σας και νηπιαγωγεία για τα εγγόνια σας. Θα καλωσορίσω κι εγώ το πρώτο Ιδιωτικό Σχολείο στη Σαντορίνη (που βέβαια υπάρχει ήδη, με τη μορφή των ακριβοπληρωμένων “ιδιαίτερων” ). Εκτός, αν εκτός ωραρίου βγάζετε, εκπαιδευτικούς, νηπιαγωγούς, δημοσίους υπαλλήλους, βρεφοκόμους, ειδικευμένα στελέχη από την πρίζα και τους βάζετε στο ψυγείο. Γιατί για να ζήσουν ευπρεπώς, χωρίς προσιτή στέγη, λογικό κόστος ζωής και με μισθούς που εσείς οι κλακαδόροι του κάθε πολιτευτή που έφερε την τρόικα, προκαλέσατε, δεν το βλέπω.

Δια ταύτα: Κλείστε και πουλήστε το Νοσοκομείο τώρα!. Εσείς μπορεί και να τη σκαπουλάρετε, σε κάποιο πρόβλημα υγείας, γιατί λεφτά έχετε. Αν προλάβετε!. Ακόμα και να χαθούν μερικές ζωές, είναι στατιστικό νούμερο ή παράπλευρη απώλεια και όχι μηδενικό στην τράπεζά σας. Αλλά Γκρούεζες και Γκρουεζίνες, θα έχετε ευθύνη για την υγειονομική, πολιτισμική και εκπαιδευτική κατάντια αυτού του τόπου. Αν ξέρετε, τι σημαίνει ευθύνη. Που πολύ αμφιβάλλω.

6 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Ηλίας λέει:

    Κυριακή κοντή γιορτή. Μόλις εκλεγεί ο υιός της εθνοσωτήριας οικογενείας, ο siemensοφιλος ντε, θα το πουλήσουν. Άλλωστε για αυτό το εχτισαν και εξόπλισαν. Θα επικαλεστούν ρουσφέτια, μη βιωσιμότητα …. ξερουν αυτοί και σε μια νυχτα (όπως ΑΤΕ, ΟΑ κα) θα το δωσουν για να μην πληρώνει ο φορολογούμενος τους “τεμπέληδες”. Το εχουμε δει το εργο και θα το ξαναδούμε.

  2. Ο/Η Μακης λέει:

    Εσείς οι φτωχοί σαντορίνοι έχετε ξεχάσει ένα πράγμα ότι είναι το μοναδικό μέρος στην ελλάδα που δεν έχει πλέον πρωτοβάθμια φροντίδα έτσι κλείνοντας το νοσοκομείο αυτό δεν θα υπάρχει καν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μπορεί ο σαντορινιός να έχει χρήμα αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που σήμερα περνάνε πολύ δύσκολα και το ξέρουμε όλοι αυτό.
    Όσο για το προσωπικό που έχει στελεχώσει το νοσοκομείο νομίζω ότι ήρθε με πολύ όρεξη και με όποιο τίμημα είτε είναι διαβίωσης είτε όχι ήρθε με πολύ όρεξη για δουλειά και η τοπική κοινωνία δεν το στήριξε έτσι λοιπόν στο πρώτο θέμα της κυριακής που μας πέρασε βγήκαν στη φόρα οι πραγματικές συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων το νοσοκομείο θήρας.
    Πόσο λοιπόν μπορεί να αντέξει ο καθένας από αυτούς και να επιβιώσει κάτω από αυτές τις συνθήκες για να εργαστεί νομίζω ότι ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα για τον καθένα και στο τέλος δεν θα μείνει κανένας εδώ

  3. Ο/Η Μακης λέει:

    Επίσης οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι για τη στελέχωση του νοσοκομείου και γενικά του νησιού ουδέποτε ζήτησαν ή έχουν ζήτηση οργανικές θέσεις για τον τόπο αφού ήδη τρέχει μία προκήρυξη στον τομέα υγείας και δεν υπάρχει οργανική θέση για το νοσοκομείο θήρας ούτε για δείγμα

  4. Ο/Η chara λέει:

    Υποκλινομαι κε Πρασσο!ταυτιζομαι απολυτα με το αρθρο σας!ευγε!

  5. Προσοχή. Στην Κουρτίνα 4, έχει ΖΟΝΚ. Κατά τα άλλα διαλέξτε ελεύθερα!.

  6. Ο/Η Γεργιος λέει:

    Μπραβο κ μακη το προσωπικο οντως εχει ερθει με μερακι γι αυτο που κανουν..κ αυτοι οι..προυχοντες..αντι να κανουν κατι για να εξασφαλισουν μια ανθρωπινη συμβιωση για τους ανθρωπους..τι κανουν;;μονο να φωναζουν ξερουν κ να λενε..κλειστε τοοοο..ντροπηηηηη τους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *