ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

medical-health

 ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

 Την επιτακτική ανάγκη της κοινωνικής αλληλεγγύης στις νέες κοινωνικές συνθήκες της οικονομικής κρίσης με τα απανωτά Μνημόνια και τα συνεχόμενα «νέα» μέτρα, σε μια εποχή που η φτώχεια και η ανέχεια έχουν έρθει στο προσκήνιο ο Δήμος Θήρας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θήρας ,το Κέντρο Υγείας Θήρας και τον Φαρμακευτικό σύλλογο Κυκλάδων αποφάσισαν να χαρίσουν ελπίδες στους άπορους, ανασφάλιστους πολίτες του Δήμου μας προσφέροντας δωρεάν φάρμακα μέσω του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ του Δήμου Θήρας το οποίο συστάθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου στις 22.5.2013.

Είμαστε βέβαιοι ότι η προσπάθεια μας αυτή θα αγκαλιαστεί από όλους τους πολίτες του νησιού μας και όχι μόνο.

Η προμήθεια των φαρμάκων θα γίνεται από δωρεές των δημοτών μας, προσφορές κοινωνικών φορέων, φαρμακοβιομηχανιών κλπ σε συνεργασία με τους φαρμακοποιούς του Δήμου μας.

Το αμέσως επόμενο διάστημα περιλαμβάνει συλλογή υγειονομικού υλικού και φαρμάκων καθώς και ενημέρωση, διάδοση και στήριξη του θεσμού από εθελοντές και σε συνεργασία με τον σύλλογο στήριξης Κέντρου Υγείας – Νοσοκομείου Θήρας. Η συλλογή των φαρμάκων θα γίνεται στο Κέντρο Υγείας Θήρας καθημερινά όλο το 24ώρο στον χώρο υποδοχής, σε ειδικό ασφαλισμένο κάδο στον οποίο θα τοποθετούνται τα φάρμακα, καθώς επίσης και στα δημοτικά γραφεία των τοπικών διαμερισμάτων καθώς και στα περιφερειακά αγροτικά ιατρεία εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Επίσης οι δημότες μας που πληρούν τις προϋποθέσεις, που θα ανακοινωθούν, θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής στο Δήμο Θήρας με υπεύθυνη την κα Βλάχου Σπυριδούλα κάθε Τρίτη – Τετάρτη-Πέμπτη από τις 8.00 έως τις 10.00 το πρωί στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θήρας.

Για όλα αυτά θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου όπου θα αναλυθούν οι λεπτομέρειες. Όσοι ενδιαφέρονται να στηρίξουν την προσπάθειά αυτή καθώς και για πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου μπορούν να επικοινωνούν εργάσιμες ώρες και ημέρες με τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής Διαχείρισης του Κοινωνικού Φαρμακείου στα τηλέφωνα   22863 60303 κ. Εύα Ντόβιτς γιατρός, 22863 60322 κ. Μίχου Παναγιώτα μαία, 22860 32566 κ. Μέντας Αθανάσιος φαρμακοποιός, 22863 60167 και κ. Βλάχου Σπυριδούλα δημοτική υπάλληλος.