ΚΕΝΟ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ: ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ 2 ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ

Σε αργία τέθηκε ο Δλήμαρχος Μυκόνου

Σε αργία τέθηκε ο Δλήμαρχος Μυκόνου

ΚΕΝΟ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ: ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ 2 ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ

  Σε αργία έθεσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, το Δήμαρχο και δύο Αντιδημάρχους του Δήμου Μυκόνου. Ο κ. Αθανάσιος Κουσαθανάς- Μέγας και οι Αλέξανδρος Βαμβακούρης και Θρασύβουλος Κοντομήτρος, έχουν παραπεμφθεί με αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για το περίφημο «Σκάνδαλο της Μυκόνου» που αφορά σε τέλη τα οποία κατέβαλλαν επιχειρηματίες, αλλά οι αρμόδιοι υπάλληλοι τους έδιναν πλαστά παραστατικά. 

  Η πολύκροτη υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια, με κατηγορούμενο και τον πρώην Δήμαρχο του νησιού κ. Χρήστο Βερώνη. Μετά το Βούλευμα η Γραμματέας της ΑΔΑ, κ. Χριστιάνα Καλογήρου εξέδωσε απόφαση η οποία αναφέρει:  «Θέτουμε σε κατάσταση αργίας τον κ. Αθανάσιο Κουσαθανά-Μέγα Δήμαρχο Μυκόνου, διότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις της παραγράφου 2.α. του άρθρου 236 του Ν. 3852/2010, κατόπιν του υπ΄ αριθμ. 34/7-6-2013 παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αιγαίου το οποίο έχει καταστεί αμετάκλητο όπως τούτο πιστοποιείται από το (7) σχετικό.

Με την απόφαση αυτή αναστέλλεται και οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα ή άσκηση

καθηκόντων που αποκτήθηκε ή ανατέθηκαν αντίστοιχα εξαιτίας της ιδιότητάς του ως Δημάρχου, που απέκτησε με το από 16-12-2010 πρακτικό ορκωμοσίας του».