ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ SEA DIAMOND

Το " Sea Diamond" , θα έπρπε να έχει βυθιστεί σε 17 λεπτά, αν τα στοιχεία που δόθηκαν είναι πραγματικά, σύμφωνα με τους νορβηγούς ειδικούς.

Το » Sea Diamond» , θα έπρεπε να έχει βυθιστεί σε 17 λεπτά, αν τα στοιχεία που δόθηκαν είναι πραγματικά, σύμφωνα με τους νορβηγούς ειδικούς.

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ SEADIAMOND

  Καταπέλτης υπήρξε η εισαγγελέας του Πρωτοδικείου Πειραιά, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του «SeaDiamond», έξι χρόνια και  3 μήνες μετά την βύθιση του κρουαζιερόπλοιου στον κόλπο της Καλντέρας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ριζοσπάστης» που παρακολουθεί ανελλιπώς τη διαδικασία «η αγόρευση της εισαγγελέως ήταν αποκαλυπτική για τις ευθύνες της διαχειρίστριας εταιρείας που ανήκει στον όμιλο ΛΟΥΗ, στο διά ταύτα χαρακτήρισε ένοχο τον πλοίαρχο στον οποίο απηύθυνε τις κατηγορίες για διατάραξη της υδάτινης συγκοινωνίας, ανθρωποκτονία από ενσυνείδητη αμέλεια, πρόκληση ναυαγίου, παραμέληση διάσωσης εγγράφων, παραβίαση κανονισμών και άλλες».

  Μειωμένος καταλογισμός, υπήρξε ωστόσο ως προς τις ευθύνες της εταιρείας, παρά το γεγονός, πως η εισαγγελέας στη αγόρευσή της τόνισε πως : «Με εντολή της εταιρείας «εξαφανίστηκαν – όπως είπε – έγγραφα του πλοίου», συνειδητά δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες από την εταιρεία μετά την πρόσκρουση για την ασφαλή ρυμούλκηση και προσάραξη του πλοίου, ενώ χαρακτήρισε το ναυάγιο που ακολούθησε «συνειδητή επιλογή» της εταιρείας γιατί «η επισκευή του πλοίου θα είχε κόστος, ενώ με το ναυάγιο εξασφάλισε 55 εκατ. δολάρια από την ασφάλεια!».  Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκε και ο Αρχιπλοίαρχος της Louis Cruises κ. Γιώργος Κουμπενάς, ο οποίος – σύμφωνα με το Ριζοσπάστη- η εισαγγελέας επεσήμανε ότι «είναι ένοχος για ναυάγιο και θαλάσσια ρύπανση χωρίς να τον συνδέει με ανθρωποκτονία».

  Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στο τέλος του μήνα.