ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΦΟΥΡΟΥ: ΚΟΛΠΑ ΜΕ ΤΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟ ΚΡΑΣΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

« Την ονομασία  ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ μπορούν να φέρουν μόνο τα λευκά κρασιά της Σαντορίνης», είπε ο κ. Καφούρος.

« Την ονομασία ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ μπορούν να φέρουν μόνο τα λευκά κρασιά της Σαντορίνης», είπε ο κ. Καφούρος.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΦΟΥΡΟΥ: ΚΟΛΠΑ ΜΕ ΤΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟ ΚΡΑΣΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

  Για υπονόμευση του κόπου των αμπελουργών και των οινοποιών της Σαντορίνης, έκανε λόγο ο Αντιδήμαρχος Θήρας και πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων κ. Μάρκος Καφούρος. Αφορμή υπήρξε ρεπορτάζ μεγάλου καναλιού –του ΑΝΤΕΝΝΑ- στο οποίο αναφέρθηκε πως κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Κίνα, εταιρεία κοσμημάτων, προσέφερε μαζί με την αγορά κάποιου κοσμήματος και ένα «κόκκινο κρασί» Σαντορίνης. Ο κ. Καφούρος που είναι παράλληλα πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου) κατήγγειλε από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου την πρακτική αυτή χαρακηρίζοντάς την «ανιστόρητη», καθώς όπως είπε « την ονομασία  ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ μπορούν να φέρουν μόνο τα λευκά κρασιά της Σαντορίνης».

  Ζήτησε μάλιστα να καταγγελθεί το γεγονός από την Περιφέρεια και «οι υπηρεσίες της Περιφέρειας να διερευνήσουν την προέλευση του συγκεκριμένου κρασιού, τον εμφιαλωτή, τον εξαγωγέα και να εφαρμοστούν οι κυρώσεις που προβλέπονται από την Εθνική και κοινοτική νομοθεσία».

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ Μ. ΚΑΦΟΥΡΟΥASSYRTIKO SANTOWINES

  «Είναι κοινός τόπος ότι η διέξοδος από το τούνελ της οικονομικής  κρίσης, περνάει μέσα από την ανάπτυξη του Τουρισμού και του Πρωτογενούς τομέα. Στα πλαίσια αυτά με ιδιαίτερη χαρά και προσδοκία ανακοινώθηκε   το ταξίδι του κου Πρωθυπουργού στην Κίνα, και  ομάδας επιχειρηματιών για να προωθηθούν τα Ελληνικά προϊόντα.

Δυστυχώς την Πέμπτη 16 Μαΐου και ώρα 20:38 μμ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤΕΝΑ, παρουσιάστηκε ως μεγάλη εθνική επιτυχία και ως παράδειγμα επιτυχημένης επιχειρηματικής δράσης η εταιρική σύμπραξη εταιρείας παραγωγής κοσμημάτων και εταιρείας διανομής κρασιού στην Κίνα.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ για κάθε αγορά κοσμήματος της μιας εταιρείας θα προσφερόταν δωρεάν μία φιάλη κόκκινο κρασί ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ της εταιρείας διανομής. 

Πέρα από το ανιστόρητο (ο καθένας ξέρει ότι την ονομασία  ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ μπορούν να φέρουν μόνο τα λευκά κρασιά της Σαντορίνης), τέτοιες επιχειρηματικές πρακτικές εκμετάλλευσης του ονόματος ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ,

Υπονομεύουν τον κόπο του Σαντορινιού αμπελουργού

Υπονομεύουν την προσπάθεια των Σαντορινιών οινοποιών που με κόπο και χρήμα προσπαθούν να κτίσουν ένα αξιόπιστο brand name  ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ.

Υπονομεύουν όλη την Εθνική προσπάθεια να παρουσιάσουμε στο εξωτερικό ένα ποιοτικό και σύγχρονο πρόσωπο, υπό την ονομασία News wines of Greece, με μπροστάρη της προσπάθειας το κρασί της Σαντορίνης.

Κυρίες και κύριοι επειδή τέτοιες πρακτικές αποτελούν κατάφωρη παραβίαση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, παρακαλούμε όπως:

Καταγγείλετε σε όλα τα φόρα τις πρακτικές αυτές που αμαυρώνουν ακόμη και  την εικόνα και τις προσπάθειες του Πρωθυπουργού.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας να διερευνήσουν την προέλευση του συγκεκριμένου κρασιού, τον εμφιαλωτή, τον εξαγωγέα και να εφαρμοστούν οι κυρώσεις που προβλέπονται από την Εθνική και κοινοτική νομοθεσία».