«ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ», ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

«ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ», ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Παλιά σε ένα αυγό αντιστοιχούσε ένα τετράδιο, ΄τωρα πόση ελαφρόπτερα αντιστοιχεί σε εργασία στη χωματερή;.

Παλιά σε ένα αυγό αντιστοιχούσε ένα τετράδιο, τώρα πόση ελαφρόπτερα αντιστοιχεί σε πόση εργασία στη χωματερή;.

   Πριν από 12 χρόνια, όλες οι συναλλαγές γίνονταν από τον απλό κόσμο με δραχμές, κάποιοι επίμονοι μαυραγορίτες έκρυβαν σε σεντούκια και θυρίδες χρυσές λίρες, ενώ άλλοι είχαν κάτω από τα στρώματα δολάρια. Κάμποσες δεκαετίες πριν, υπήρχαν ακόμα οι δεκάρες (μία δεκάρα, μία καραμέλα), επίσης καταχωνιασμένες λίρες και δολάρια, αλλά στα μικρά χωριά ανθούσε και ο αντιπραγματισμός. Ένα αυγό για παράδειγμα, το αντάλλασσαν με ένα σχολικό τετράδιο, ένα τομάρι έσβηνε κάμποσα βερεσέδια, ενώ με κανα δυο οκάδες πρόβειο μαλλί μπορούσες να πάρεις μέχρι και «βακαλάο υγράλατο», για του «Βαγγελισμού», οπότε και εγένετο κατάλυσις ιχθύος, καταμεσής της Σαρακοστής.

  Αυτά τα παλιά, έθιμα και συνήθειες, έχει επιχειρήσει να επανεισάγει στην καθημερινότητα των δημοτών του ο Δήμος Θήρας, τουλάχιστον σε ότι αφορά στη λειτουργία της χωματερής. Εκεί, όπως υποστηρίζει η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Θήρας» κ. Μαρία Αργυρού, εργαζόμενος στη διαχείριση, αμείβεται δι αντιπραγματισμού. Δηλαδή, προσφέρει τις υπηρεσίες του για την ταφή των απορριμμάτων και αμείβεται δια της ανόρυξης ελαφρόπετρας την οποία πρέπει να πουλήσει για να καλύψει τα έξοδά του. Η εμπορεία ελαφρόπετρας, μάλλον απαγορεύεται, αλλά αυτό είναι ίσως λεπτομέρεια.

ΣΙΓΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

"Γιατί λοιπόν αυτά τα ζητήματα να συζητιούνται με τραβηγμένη την κουρτίνα;", διερωτήθηκε η κ. Αργυρού.

«Γιατί λοιπόν αυτά τα ζητήματα να συζητιούνται με τραβηγμένη την κουρτίνα;», διερωτήθηκε η κ. Αργυρού.

  Η κ. Αργυρού, ζήτησε εξηγήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά όπως είπε σε συνέντευξη της στον TopMelody 104.9 fm, «Με πολύ έξυπνο τρόπο ο Δήμαρχος, αλλά και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφεύγουν να δώσουν απάντηση».  Το ζήτημα γίνεται πιο ενδιαφέρον, καθώς στο ερώτημά της, πήρε την απάντηση ότι πρέπει να κλείσουν τα μικρόφωνα και οι κάμερες ή «ελάτε κατ΄ ιδίαν να τα συζητήσουμε», όπως είπε η ίδια.  Ποιος επτασφράγιστος κώδικας μείζονος εθνικής σημασίας, επέβαλλε αυτή τη μυστικοπάθεια;.  «Όλα αυτά αφορούν όλους τους δημότες, γιατί είναι αυτοί που βάζουν το χέρι στην τσέπη και πληρώνουν τα χρήματά τους για να έχουν καθαριότητα», αντιτείνει η κ. Αργυρού.

  Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος, δουλεύει ανασφάλιστος, με άγνωστο τρόπο πληρωμής και η «Λαϊκή Συσπείρωση», επιμένει να θέτει το ζήτημα και μάλιστα εκτενώς για την όλη διαχείριση της χωματερής, αλλά σαφή απάντηση δεν παίρνει.  «Αυτά τα πράγματα είναι παράνομα και παράτυπα και δεν μπορεί να μιλάει η Δημοτική Αρχή, ότι είναι Αρχή νομιμότητας και διαφάνειας, όταν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα», είπε η κ. Αργυρού. Το πλέον παράδοξο όμως είναι πως όταν η Δημοτική Σύμβουλος, έθεσε εκ νέου το ζήτημα, της ζητήθηκε να παραστεί μάρτυς της συνομιλίας μεταξύ του εργαζομένου και των ενδιαφερομένων για την αγορά της ελαφρόπετρας. « Και βέβαια το αρνηθήκαμε…. το αρνηθήκαμε. Γιατί λοιπόν αυτά τα ζητήματα να συζητιούνται με τραβηγμένη την κουρτίνα;. δεν αφορούν τον κόσμο, δεν αφορούν τους δημότες;.», διερωτήθηκε, για να συμπληρώσει σε άλλο σημείο «αυτά τα πράγματα είναι ανεπίτρεπτα, είναι παράνομα, είναι παράτυπα».