“ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

 

 

 

nosokomeio_kke“Το Νοσοκομείο της Σαντορίνης εγκαινιάζει ο Πρωθυπουργός και αμέσως ξεκινά η λειτουργία του.

Το Νοσοκομείο της Σαντορίνης – ανοίγει υπό τη διαχείριση της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας ΑΕ (ΑΕΜΥ) που έχει την ευθύνη της πρόσληψης επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ χωρίς μοριοδότηση προσόντων, εντοπιότητας ή κοινωνικών κριτηρίων, κυρίως με συνέντευξη.

Η μοναδική δημόσια μονάδα πρωτοβάθμιας υγείας, το Κέντρο Υγείας Θήρας, κλείνει οριστικά. Ο προϋπολογισμός του μεταφέρεται στην ΑΕΜΥ καθώς και η επιχορήγηση από το «Ίδρυμα Νομικού- Τελεφερίκ» μέσω του Δήμου Θήρας.

Η χρηματοδότηση του Νοσοκομείου προβλέπεται και από την επιχειρηματική του δράση, από τις συμβάσεις και τις συμφωνίες που θα πραγματοποιεί με όποιον φορέα θεωρεί συμφέροντα. Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα κάνει συμφωνίες με τα ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ κλπ) και τον ΕΟΠΥΥ ώστε να δέχεται ΔΩΡΕΑΝ τους ασφαλισμένους σε αυτά.

Το Νοσοκομείο της Σαντορίνης ανοίγει ως μια αυτοχρηματοδοτούμενη μονάδα Υγείας εναρμονισμένη στους κανόνες της ελεύθερης αγοράς. Οι ασάφειες σε ζωτικά ζητήματα λειτουργίας, η δήθεν άγνοια και αποστασιοποίηση των κατ’ εξοχήν υπευθύνων παραγόντων του Υπουργείου Υγείας, η ελλειμματική στελέχωση με χρονιάτικες ατομικές συμβάσεις και χαμηλούς μισθούς, η αμφίβολη έως αδύνατη λειτουργία πολλών και βασικών ιατρικών τομέων, μας κάνουν πολύ ανήσυχους για τη φροντίδα της υγείας του Σαντορινιού λαού. Και δεν μιλάμε για τους μεγάλους επιχειρηματίες του τουρισμού, του επισιτισμού ή των μεταφορών. Μιλάμε για αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν ιδιωτικές ασφάλειες ή κόστος εξετάσεων και νοσηλείας σε ιδιωτικά ιατρεία που ανεβαίνουν σε πολλές εκατοντάδες ευρώ.

Μιλάμε για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, για τους συνταξιούχους, τους νέους, τους εσωτερικούς και αλλοδαπούς μετανάστες. Μιλάμε για το λαό της Σαντορίνης και των γύρω νησιών. Αυτοί απαιτούν και παλεύουν καθημερινά για :

Ένα αποκλειστικά δημόσιο νοσοκομείο με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές και παροχή ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσιών υγείας για όλο το λαό.

Η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη:

Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.

Αποκλειστικά δημόσιο – δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου.

Πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας- Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Κατάργηση κάθε είδους πληρωμής από τους ασθενείς που προσέρχονται για εξετάσεις στα εργαστήρια του νοσοκομείου ή και για αναγκαίες θεραπείες, επεμβάσεις, νοσηλεία είτε είναι ασφαλισμένοι είτε ανασφάλιστοι, είτε είναι Έλληνες είτε μετανάστες.

12/7/2016

Η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στη Σαντορίνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *