ΚΑΜΑΡΙ: ΟΣΚΑΡ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑΣ ΝΟ 2

Το ΙΧ με τα αλάρμ αναμμένα, έχει καταλάβει τη "Στάση" και το Λεωφορείο σταματά πιο κάτω. Καμάρι ώρα 18:39

Το ΙΧ με τα αλάρμ αναμμένα, έχει καταλάβει τη «Στάση» και το Λεωφορείο σταματά πιο κάτω. Καμάρι ώρα 18:39

  Από την αναγνώστρια της ιστοσελίδας κ. Νίκη Τσέκου, πήραμε το εξής μήνυμα:

  « Σχολιαστής καυστικός παρουσιάζεστε στο κείμενο σας, κύριε Πράσσο, αλλά ο ρόλος του δημοσιογράφου είναι να απαντάει και στο γιατί! Το γιατί λείπει και έτσι το ρεπορτάζ παραμένει σχόλιο. Και το γιατί μόνο οι αρμόδιοι μπορούσαν να σας το απαντήσουν, αν τους ρωτούσατε, για να το μάθουμε κι εμείς! Χωρίς το γιατί, το ρεπορτάζ είναι απλά περιγραφή και δεν συμβάλλει στην ενημέρωση , αφού δεν ξέρουμε τι περισσότερο ή τι άλλο θα μπορούσε να γίνει, ώστε να κρίνουμε αν η τωρινή » σαχλαμάρα’ όπως τη χαρακτηρίζετε είναι χειρότερη από την προηγούμενη κατάσταση και αν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης . Αυτά θα ήθελα να ξέρω , για να μπορώ να κρίνω αν το όσκαρ σαχλαμάρας το απονέμετε εκεί που αξίζει ή αν είναι δική σας άστοχη και προσβλητική έκφραση!. Ο ρόλος του δημοσιογράφου δεν είναι να απονέμει όσκαρ . Ο ρόλος του είναι να παρουσιάζει και τον αντίλογο !Ως δημοσιογράφος μιλώ, αλλά και ως Καμαριανή και βέβαια ως αδερφή της Προέδρου του Καμαριού, της οποίας νομίζω ότι αξίζει έπαινος για τις προσπάθειες που κάνει ώστε να καταφέρει το καλύτερο για το χωριό μας , σε μια εποχή πολύ δύσκολη και σε μια νοοτροπία τοπική και μια κατάσταση διαμορφωμένη εδώ και χρόνια».

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Για ποιό λόγο, θυσιάστηκε ένα τόσο ζωτικής σημασίας πάρκινγκ, αφού η στάση είναι 50 μέτρα πιο πάνω;.

Για ποιό λόγο, θυσιάστηκε ένα τόσο ζωτικής σημασίας πάρκινγκ, αφού η στάση είναι 50 μέτρα πιο πάνω;.

1.       Τι κακό έχουμε πάθει σε αυτόν τον τόπο!. Αν κάποιος λέει κάτι που δεν μας αρέσει, σπεύδουμε να τον κατεδαφίσουμε ολοκληρωτικά. Αν κάποιος πει κάτι που δεν αρέσει του προσάπτεται διάθεση, ολοκληρωτικής αποδόμησης του προσώπου στο οποίο απευθύνεται η κριτική. Λοιπόν η σελίδα έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή  τις προθέσεις της. Γλυκανάλατες «αντικειμενικότητες» και δήθεν αμεροληψίες δεν ανήκουν στη δική μας σφαίρα φιλοδοξιών. Και ΝΑΙ, η κ. Μαριάνα Πελέκη, είναι μια εξαιρετικά δραστήρια Πρόεδρος. Ίσως η πλέον δραστήρια του νησιού. Είναι καθημερινά στο δρόμο. Πασχίζει, αγωνιά, συνομιλεί με τους πάντες, παίρνει πρωτοβουλίες και δυστυχώς έχει μικρή έως ελάχιστη στήριξη.  Αλλά αν ρόλος του δημοσιογράφου κ. Τσέκου, είναι απλώς να περιγράφει τον κόσμο, τότε θα εκλάβω την άποψή σας, ως παρότρυνση να αλλάξω επάγγελμα, η απλώς να αναδημοσιεύω δελτία τύπου και επίσημες ανακοινώσεις.

2.       Με όλο το σεβασμό, αλλά όντως διαβάσατε το κείμενό μου;. Φρονώ πως όχι, διότι στο πρώτο μέρος αναφέρθηκα στα αίτια δημιουργίας του προβλήματος και χαρακτηρίζοντας ως «αναγκαία κακά» τις πρωτοβουλίες που ελήφθησαν, μάλλον εδόθη και το στίγμα της οφειλόμενης κριτικής.

3.       Τα κυκλοφοριακά μέτρα, ήταν, είναι και θα παραμείνουν ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ. Κατασκευάστηκε ένα πεζοδρόμιο, στένεψε ο δρόμος, χωρίς να υπολογιστεί που θα διοχετευθούν τα οχήματα που κάνουν το μοιραίο λάθος να ακολουθήσουν τη σήμανση η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΟΤΙ ΟΔΕΥΕΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ. Σαχλαμάρα λοιπόν, γιατί το πεζοδρόμιο του εσωπαραλιακού, αντί να αποτελεί λύση του προβλήματος, δημιουργεί προβλήματα.  Το αυτονόητο θα ήταν η μονοδρόμηση να γίνει στο ύψος του εστιατορίου Kiwi, να μονοδρομηθεί –στην άνοδο- ο κάθετος δρόμος για να διοχετεύεται αλλού η κυκλοφορία και να υπάρχει διέξοδος.

1.       Τέλος, με όλα αυτά. Τέλος και με την καταστροφή του βόρειου πάρκινγκ. Τέλος και με τη δημιουργία πεδίου ελιγμών, σε αυτό το χώρο που θυσιάστηκε λόγω των πιέσεων, κινητοποιήσεων, υπαναχωρήσεων, συλλογής χρημάτων για τη διαμόρφωση της περιοχής  και μετέπειτα απειλών προσφυγών για το ίδιο θέμα.

4.      

Το πεζοδρόμιο είναι λύση, ή μέρος του προβλήματος;

Το πεζοδρόμιο είναι λύση, ή μέρος του προβλήματος;

.

5.       Αλλά… Αυτή την ηλίθια, άχρηστη, επικίνδυνη στάση, πενήντα μέτρα από το τέρμα, δίπλα στους κάδους, στο μοναδικό οδικό άξονα της περιοχής, με τα προβλήματα που περιγράφηκαν στο αρχικό κείμενο, ποιος την αποφάσισε;. ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑΤΙ;. Μήπως για να χαζεύουν 5-6 βιτρίνες παραπάνω, οι αποβιβαζόμενοι δίπλα στα σκουπίδια επισκέπτες;.  

6.       Το Όσκαρ της κυκλοφοριακής σαχλαμάρας λοιπόν παραμένει ως έχει, εκτός αν –επαναλαμβάνω- υποδειχτεί κάποιος έστω ελάσσων λόγος για τη δημιουργία μιας στάσης λεωφορείου σε ένα ιδιαίτερα επιβαρυμένο σημείο και μόλις 50 μέτρα πριν από το τέρμα.

7.      

Ελάχιστα πριν το τέρμα, το Λεωφορείο κάνει στάση. Είναι ασφαλώς φυσιολογικό!

Ελάχιστα πριν το τέρμα, το Λεωφορείο κάνει στάση. Είναι ασφαλώς φυσιολογικό!

Λοιπόν, ξαναδιαβάστε στο αρχικό ρεπορτάζ τα πως, πότε και γιατί, επειδή – με όλο το σεβασμό- μάλλον σας διέφυγαν.

Μετά τιμής και επιμονής

Δημήτρης Πράσσος