ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΣΤΗΝ «ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΘΗΡΑΙΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ Γ. ΑΡΓΥΡΟΥ

 

 

 

 

Ο διακεκριμένος Θηραίος Γιατρός, κ. Γιάννης Αργυρός, είναι αποδεδειγμένα φιλόπατρις, εξαιρετικά συγκροτημένος και σίγουρα νουνεχής. Στα συν του, επίσης η γνώση της Αυτοδιοίκησης. Γι αυτό με χαρά δημοσιεύουμε την επιστολή του.

 

 

 

«Καλημέρα κ. Πράσσο,

Αναγκάζομαι να απαντήσω στο άρθρο σας για τον διαγωνισμό του Δημοσίου στην Οία, όχι για να γκρινιάξω, αλλά μήπως υπάρχει ακόμα καιρός να περισώσουμε και άλλα ακίνητα του… Δημοσίου, νυν ΕΤΑΔ ΑΕ.

Όπως θα θυμάται ο καλός φίλος μου Ηλίας Μάινας (πρώην Έπαρχος), ο τότε πρόεδρος της κοινότητος Καμαρίου Μπάμπης Νομικός (Σαξαίος), και θα μπορούσε να επιβεβαιώσει και ο τέως Νομαρχιακός Σύμβουλος Γιώργος Μητροπίας, αλλά δεν μπορεί γιατί δεν είναι δυστυχώς πια κοντά μας, όταν ήμουν πρόεδρος του Συλλόγου Μεσαγωνιατών Θήρας, μου ζητήθηκε να συνδράμω στην παραχώρηση ενός οικοπέδου στο Καμάρι για την κατασκευή νέου Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου.

Γνώριζα προσωπικά τον τότε πρόεδρο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) κ. Πέτρο Παπαγεωργίου. Τον επισκεφθήκαμε και ακούγοντας το αίτημά μας μου απάντησε: Γιάννη μου το Δημόσιο δεν έχει περιουσία στο Καμάρι, εκτός από τα βουνά και αυτά με επιφύλαξη.

Όταν του δείξαμε την περιοχή και τον συγκεκριμένο χώρο μας αποστόμωσε λέγοντάς μας : μα αυτά ακόμα δεν τα πήρε ο Δήμος ή η Κοινότητά σας; Αυτά Γιάννη μου δεν ανήκουν στο Δημόσιο. Έχουν απαλλοτριωθεί από ιδιώτες μετά το σεισμό του “56, για τις ανάγκες των σεισμοπλήκτων.

Μας υπέγραψε την ίδια στιγμή το οικόπεδο 5,5 στρέμματα για τα σχολεία και μας είπε “ζητείστε μου και τα άλλα δύο που απομένουν από την απαλλοτρίωση, αρκεί να δηλωθεί για ποιό σκοπό προορίζονται και να ενταχθούν για να γίνουν κάτι και αμέσως θα σας τα παραχωρήσω”.

Τα άλλα δύο ακίνητα είναι οι σταύλοι και το κάμπινκ. του Καμαριού.

Ωραία λέω στον πρόεδρο. Συζήτα με τον Δήμαρχο να πάρετε μια απόφαση και να τη στείλετε στην ΚΕΔ. Η γνώμη μου πάντως είναι ότι οι σταύλοι πρέπει να γίνουν ένα κοινοτικό Parking, στο κέντρο του χωριού, που δεν υπάρχει στο Καμάρι και το κάμπινκ να οριστεί και να διεκδικήσουμε να γίνει το μουσείο της Αρχαίας Θήρας, μιας και το Καμάρι βρίσκεται από κάτω της.

Δεν γνωρίζω αν έχουν γίνει ενέργειες ή όχι και ποιές. Πάντως μαθαίνω ότι η ΕΤΑΔ ΑΕ έχει στην κατοχή της και τα δύο οικόπεδα αυτά, και μάλιστα προς αξιοποίηση (πώληση).

Αυτά τα γράφω γιατί ίσως υπάρχει ακόμα καιρός να αποτραπεί η πώλησή τους και να μας παραχωρηθούν.

Στη διάθεσή για περισσότερα…

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Γιάννης Π. Αργυρός

Ιατρός Γυναικολόγος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *