Η “ΘΗΡΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ” ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΗΣ SOE ANTANANARIVO

ΑΥΤΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΜΟΝΟ 149 ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ

Είναι απίστευτη η ικανότητα αυτής της Δημοτικής Αρχής, να βάζει αυτογκόλ με περίτεχνες γονατιές.

 

 

lykio_imitelesaftogkolΑντιγράφω από τη Βικιπαίδεια “Για την τελευταία αγωνιστική των play-off στην Α’ κατηγορία του πρωταθλήματος Μαδαγασκάρης το 2002, η Αντεμά Αναλαμανγκά νίκησε τους συμπολίτες και “αιώνιους” ανταγωνιστές της Σταντ Ολιμπίκ Λ’Εμίρν (SOE Ανταναναρίβο) με σκορ … 149-0, χάρις σε ισάριθμα αυτογκόλ!. Με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο, οι ηττημένοι διαμαρτύρονταν για τον καταλογισμό πέναλτι στο προηγούμενο παιχνίδι τους, με το οποίο ισοφαρίστηκαν 2-2 προς το τέλος, χάνοντας τις ελπίδες διατήρησης του τίτλου. Οι νικητές (και τελικά πρωταθλητές) δεν απέκτησαν ποτέ κατοχή της μπάλας και παρακολουθούσαν αμήχανοι τις αντίπαλες “προσπάθειες”, με πολλούς θεατές να απαιτούν επιστροφή του αντιτίμου του εισιτηρίου. Η ομοσπονδία της Μαδαγασκάρης επέπληξε και τους 22 παίκτες, ενώ επέβαλλε ποινές στον προπονητή, τον τερματοφύλακα (και αρχηγό στην εθνική τους) και άλλους τρεις της Λ’Εμίρν. Εντούτοις, το αποτέλεσμα δεν ακυρώθηκε, καθώς ο διαιτητής δεν είχε διακόψει την “αναμέτρηση”, θέτοντας τα νέα ρεκόρ επίτευξης και διαφοράς τερμάτων σε καταγεγραμμένους αγώνες στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ιστορία”.

Στα πολιτικά αυτογκόλ, όμως η ομάδα “Θηραϊκή Πολιτεία”, διεκδικεί ένα σπάνιο ρεκόρ, το οποίο ίσως πρέπει να μπει στη Βικιπαίδεια.

  Εν ολίγοις, το τελευταίο θεαματικό μπουκέτο από αυτογκόλ. Εδώ και περίπου 8 χρόνια, υπάρχει ένας τσιμεντένιος σκελετός τον οποίο έφτιαξε ο πρώην Δήμαρχος κ. Άγγελος Ρούσσος, προκειμένου να στεγάσει τον ολοένα αυξανόμενο μαθητικό πληθυσμό του Λυκείου Θήρας. Λαθραίο. Έχοντας ωστόσο ο κ. Ρούσσος κατά νου, ένα πράγμα: πως δεν θα υπάρξει εισαγγελέας ή δικαστής στην Ελλάδα που να καταδικάσει ένα Δήμαρχο, επειδή έφτιαξε σχολείο, αντί να στοιβάζει τα παιδιά σε κοντέινερ (όπως το διαβάσατε: κοντέινερ).

Αλλάζει η Δημοτική Αρχή και το έργο, παγώνει. Δεν γκρεμίζεται. Παγώνει. Βγαίνουν διάφοροι νόμοι περί τακτοποίησης αυθαιρέτων. Δεν αξιοποιείται κανείς και εναπόκειται στην αλλαγή του Χωροταξικού ( ή κάτι τέτοιο) των Φηρών. Διαδικασία, που θέλει μίνιμουμ μια δεκαετία. Παρά το ότι κάποιοι μηχανικοί λένε, πως μπορούσε να νομιμοποιηθεί ή έστω (μιας και ο Δήμαρχος διακατέχεται από μια εκλεκτική λεξιλαγνία) να είναι νομικά ανεκτό. Και σίγουρα χρήσιμο.

Έρχεται πριν λίγους μήνες ο Κυβερνητικός (έχει μαι σημασία ο προσδιορισμός) Βουλευτής κ. Νίκος Μανιός και πληροφορείται το πρόβλημα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και διάφορους μηχανικούς- αρχιτέκτονες. Του υποδεικνύουν ένα τρόπο. Μιλάει με Δήμαρχο. Τον παροτρύνει να κάνει ότι μπορεί και πως αυτός θα σταθεί αρωγός.

Αφού λοιπόν έχει ανταλλαγεί η σχετική αλληλογραφία, ο επιμελητής της Santonews (η αφεντομουτσουνάρα μου), κάνει μια σειρά από επαίσχυντες πονηριές. Παίρνει τις επιστολές. Ρωτάει μηχανικούς. Επιμένει: “Γίνεται”;.

Ναι” είναι απάντηση.

Φτάνει λοιπόν η ώρα του Μανιού. Συνέντευξη στον 106.4 FM Stereo. Καλά τα συγκαταβατικά, “είμαι μαζί σας”, αλλά υπάρχει πραγματική βούληση;. Το έχει δει καλά το ζήτημα;. Η απάντηση, είναι ναι και πάλι ένα “όπου με χρειαστείτε θα προσφέρω”.

Διαπράττει κι άλλη πονηριά, ο βδελυρός γραφιάς. “Ναι αλλά, ο Υπουργός Παιδείας, συμφωνεί; Βρεθήκατε μαζί του. Τον ενημερώσατε ;”, ερωτάται ο κ. Μανιός. “Είμαι σίγουρος πως θα ενθουσιαστεί, όταν φτάσουμε στη λύση”, είπε. “ ακόμα και να έρθει να το εγκαινιάσει, που λέει ο λόγος”. (ξαναβάζω τα ηχητικά στο τέλος).

Και μετά η μπάλα, πάει στη Μαδαγασκάρη, από τον Δήμαρχο. Με εμβρίθεια παλιού αιτησεογράφου και φρασεολογία προπολεμικού δικολάβου, στην ουσία αρνείται τη λύση.

Δηλαδή κ. Αναστάσιε-Νικόλαε Ζώρζο. Σας έχουμε καταγεγραμμένες δηλώσεις του Κυβερνητικού Βουλευτή. Σας έχουμε τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Παιδείας. Σας έχουμε τη χαρά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Την άποψη μηχανικών και αρχιτεκτόνων. Την σύσσωμη στήριξη της τοπικής κοινωνίας γι αυτό το έργο. Κι ακόμα σας ξινίζει;.

Μήπως τελικά ζηλέψατε το ρεκόρ της SOE Ανταναναρίβο;. Κοντά είσαστε.

Και τέλος. Όσα δεν βρίσκονται σε εισαγωγικά, αποτελούν -αυθαίρετες ίσως- αποδόσεις του συντάκτη. Η δήλωση του ερωτώμενου, μπαίνει υποχρεωτικά σε εισαγωγικά. Οπότε, αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για όσα μέσα στον πλήρη ενθουσιασμό μου, ίσως απέδωσα υπερβολικά. (έχω στοιχηματίσει ήδη τι θα απαντήσετε, αν απαντήσετε. Κάτι με “ολίγον έγκυος” θα πείτε).

Και τέλος, τέλος. Εκδίδεται, ένα Δελτίο Τύπου, το οποίο περιλαμβάνει δηλώσεις σας. Σε ποιο μέσο Ενημέρωσης τις κάνατε αυτές τις εντός εισαγωγικών δηλώσεις;. Διότι νομίζω πως μόνο οι βασιλείς του Ancien Regime, μιλούσαν για τον εαυτό τους σε τρίτο πρόσωπο. Και το γραφείο σας, Βερσαλίες, δεν θυμίζει.

 

Save

Save

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *