Η ΘΗΡΑ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑ

"Η Ελλάς ευγνωμονούσα", είναι έργο του Βρυζάκη, η "Θήρα ευγνωμονούσα"¨, είναι έργο του Δημάρχου

«Η Ελλάς ευγνωμονούσα», είναι έργο του Βρυζάκη, η «Θήρα ευγνωμονούσỨ, είναι έργο του Δημάρχου. 

Η ΘΗΡΑ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΡΕΝΤΕΡ

  Στις γερμανικές εκλογές του 2002 οι δημοσκοπήσεις και τα ΜΜΕ, προεξοφλούσαν την ήττα του SPD και την απώλεια της καγκελαρίας από τον Γκέρχαρτ Σρέντερ.  Τότε, γύρω στα μέσα Αυγούστου, ξεσπούν πρωτοφανείς πλημύρες στο ανατολικό τμήμα της χώρας και ο Σρέντερ, κάνει μια από τις πιο εντυπωσιακές επικοινωνιακές κινήσεις όλων των εποχών. Αντί να καθίσει στο γραφείο του και να συντονίζει από εκεί την κατάσταση, φορά αδιάβροχα ρούχα και γαλότσες και σπεύδει στις πληγείσες περιοχές. Η εικόνα του καγκελάριου με τις γαλότσες μαζί με τα σωστικά συνεργεία, τους εθελοντές και τους πληγέντες κατοίκους, δουλεύοντας σαν απλός πολίτης, έκανε το γύρο του κόσμου. Λίγες μέρες μετά, οι δημοσκοπήσεις  έδειξαν αναστροφή των ποσοστών και όταν ήρθαν οι εκλογές, ο Σρέντερ είχε νικήσει για να συγκυβερνήσει μαζί με τους Πράσινους μέχρι το 2005.

  Αυτό είναι ένα μάθημα, που θα έπρεπε να το παίρνουν όλοι οι πολιτικοί. Διότι, σε πρακτικό επίπεδο τι προσέφερε ο γαλοτσοφόρος καγκελάριος;. Ξεβούλωσε μήπως κανένα φρεάτιο παραπάνω ή  τοποθέτησε 2-3 σακιά άμμου περισσότερα  στις όχθες των υπερχειλισμένων ποταμών;. Ασφαλώς όχι. Η παρουσία του όμως εκεί, εμψύχωσε τους κατοίκους, τροφοδότησε το ζήλο των εθελοντών και ανάγκασε τον κρατικό μηχανισμό να ανεβάσει στο μέγιστο τους ρυθμούς του. Και οι πολίτες το εκτίμησαν, γιατί την ώρα της καταστροφής, κανένας δεν σκέφτεται αν αυτή την κυβέρνηση την ψήφισε ή όχι. Τη θέλει εκεί, παρούσα και συμπάσχουσα. Γιατί είναι η κυβέρνηση ΤΟΥ.

Η ΘΗΡΑ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ

 Δεν θα έπρεπε να φύθγουν τα αποκαΐδια, προτού ξεκινήσουν τα παράσημα;

  Μπορεί να είναι ένα αυτάρεσκο κλισέ, αλλά υπάρχει τουριστικό BrandNameστην Ελλάδα, με μεγαλύτερο κύρος, δημοφιλία και αναγνωρισιμότητα, από αυτό της Σαντορίνης;. Ακόμα και οι εικόνες που παραπέμπουν στον ελληνικό τουρισμό, είναι δανεισμένες από το νησί των ηφαιστείων. Αίφνης, η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, δέχεται ένα συντριπτικό πλήγμα. Βυθίζεται για μέρες στο σκοτάδι και μάλιστα την ώρα που στα 78 τετραγωνικά χιλιόμετρα της έκτασής της, συνωθούνται περίπου 150.000 άνθρωποι.

  Ποια ήταν η αντίδραση της Κυβέρνησης μας;. Καμία. Τίποτα. Μπλακ άουτ. Δεν θα έπρεπε να είναι αμέσως στο νησί, ο Υπουργός Ενέργειας, η Υπουργός Τουρισμού και ο Διοικητής της ΔΕΗ;. «Κορόιδο γένεσαι» που θα έλεγε και ο Τσιφόρος. Μέσα στο Δεκαπενταύγουστο και μετά από εξουθενωτικές συνομιλίες με την τρόικα;. Να μην κάνουν την αυγουστιάτικη σιέστα τους οι άνθρωποι;. Από την Τρίτη το πρωί που έγινε το ατύχημα λοιπόν, χρειάστηκε να φτάσει η Παρασκευή για να έρθουν δύο Υπουργοί και μάλιστα κατ’ εντολήν του πρωθυπουργού (!), όπως λένε τα ΜΜΕ. Δηλαδή αν ο κ. Σαμαράς ΔΕΝ ΕΔΙΝΕ ΕΝΤΟΛΗ, η κυβερνητική παρέμβαση θα περιοριζόταν σε προσευχές, κάνα τηλεφώνημα δεξιά- αριστερά και μια έκφραση λύπης στα Δελτία των 8. ( και πάντως αν κάποιος υπουργός ήθελε να ανάψει λαμπάδα ίσαμε το μπόι του για τη διάσωση της Σαντορίνης, καλό θα ήταν να την έστελνε στο νησί για να πιάσει τόπο, φωτίζοντας κανένα σκοτεινό δρομάκι).

ΦΩΤΑ…ΚΑΜΕΡΑ…. ΠΑΜΕ

Τα πάντα λειτούργησαν σωστά, σύμφωνα με τους Υπουργούς

Τα πάντα λειτούργησαν σωστά, σύμφωνα με τους Υπουργούς

  Άντε και ήρθαν οι Υπουργοί (Εσωτερικών και Τουρισμού). Τι έκαναν;. Προήδρευσαν λέει σε σύσκεψη με το Δήμο, τις αρχές και τους παραγωγικούς φορείς του νησιού. Κι εδώ αρχίζει το μαύρο ανέκδοτο, πάνω στα τουριστικά αποκαΐδια της Σαντορίνης. Η σύσκεψη ολοκληρώνεται, οι Υπουργοί και ο επικεφαλής της ΔΕΗ, λαμβάνουν  θέση και… φώτα κάμερα…. πάμε. Αλλά επειδή είναι «ευγενείς παιδιά» (πάντα κατά την Τσιφόρεια γλώσσα), δίνουν πρώτα το λόγο στο Δήμαρχο. Τον ίδιο Δήμαρχο που την προηγουμένη απειλούσε με μηνύσεις, εξέφραζε την οργή του για την κατάσταση και ζητούσε να έρθει Υπουργός για να αναλάβει τον κεντρικό συντονισμό, γιατί η κατάσταση εξελισσόταν σε ανυπέρβλητο μπάχαλο.  Περιμένει λοιπόν κανείς, ότι ο Δήμαρχος του νησιού θα στηλιτεύσει την αδικαιολόγητη καθυστέρηση και ολιγωρία, θα ζητήσει εξηγήσεις για τον τραγικό σχεδιασμό και συντονισμό, θα απαιτήσει μέτρα ανακούφισης του επιχειρηματικού κόσμου που βρίσκεται σε απόγνωση, θα αξιώσει την απόδοση ευθυνών, και θα απαιτήσει σαφείς απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι τις επόμενες ώρες.

  Αντ’ αυτού, τι λέει;. «Ευχαριστούμε τους Υπουργούς για την παρουσία τους και το συντονισμό για τη διαχείριση αυτής της κατάστασης που έχει προκύψει από τις 13 του μηνός και που απ’ ότι φαίνεται βαίνει προς τη λύση της».  Μάλιστα. Αντί για Θήρα μαινόμενη, Θήρα ευγνωμονούσα.  Τόσο καλά.

ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΑ Ή ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ;

Τραγέλαφος στη ΔΕΗ, νευρική κρίση στη Σαντορίνη

Τραγέλαφος στη ΔΕΗ, νευρική κρίση στη Σαντορίνη

  Μετά αρχίζει ο Υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος αφού μίλησε για πρωτοφανές ατύχημα, και για ζημιά στην καρδιά του εργοστάσιου, τονίζοντας παράλληλα ότι η παρουσία του στο νησί αποδεικνύει την ευαισθησία της κυβέρνησης, είπε χαρακτηριστικά: «η αντίδραση της ΔΕΗ αλλά και της κυβέρνησης άμεση» και  «Αξίζει σε αυτό το σημείο να σημειώσω ότι για την διαχείριση αυτού του σοβαρού προβλήματος, με την βοήθεια της κρατικής μηχανής, όλοι φορείς του νησιού λειτούργησαν σαν μια ομάδα». Τι ήθελε να πει;. Ότι όλα πήγαν καλά ή ότι θα μπορούσαν να πάνε χειρότερα;. Όσο δε για την άμεση αντίδραση της κυβέρνησης και την άποψη που έχουν οι πολίτες και επιχειρηματίες γι αυτήν την αμεσότητα, έπρεπε να ζητήσει από το Δήμαρχο, αντί να τον συνοδεύσει στο εργοστάσιο, να τον οδηγήσει στην αγορά των Φηρών, ΤΟΥ Καμαρίου, της Οίας ή της Περίσας. Αλλά είναι μέρες τώρα για τέτοιες επικοινωνιακές νταρζανιές; ( λέξις προερχόμενη εκ της πασίγνωστης τόλμης του Ταρζάν).

Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΙΤΣΕΪΣΜΟΥ

 

Ο Νίτσε παραδειγματίζει τον ελληνικό τουρισμό

Ο Νίτσε παραδειγματίζει τον ελληνικό τουρισμό

Όσο για την Υπουργό Πολιτισμού, προανήγγειλε επιθετική καμπάνια στα socialmedia (οπότε, όπου βλέπετε Σαντορίνη στο Facebookπατήστε like, για να αποδώσει η καμπάνια) και προέβη στη -νιτσεϊκής υφής- βαθυστόχαστη δήλωση, ότι οι κρίσεις μας κάνουν σοφότερους («ότι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό», είχε πει ο μυστακοφόρος γερμανός). Είπε επίσης, ότι οι πολίτες αξιώνουν από τους πολιτικούς «ουσιαστική δουλειά κι όχι ασκήσεις επικοινωνίας».  Και βέβαια, «πάρτον τ’ ανάσκελα το  Σκουντρή», που έλεγε ο Λογοθετίδης, αφηγούμενος την –ψεύτικη- συνάντηση του με κάποιον Υπουργό .  Διότι οι πολίτες αυτό ακριβώς ζητούν. Οι πολιτικοί το έχουν καταλάβει;.  Μίλησε επίσης ο κ. Αρθούρος και η ατμόσφαιρα παρέμεινε ωραία, διότι το ατύχημα ήτο πρωτοφανές και μείζον, αλλά η κυβερνητική και εταιρική παρέμβαση, άμεση και επιτυχής.

  Ενδιαμέσως (άντε ενδιάμεσα) ο Δήμαρχος ζητεί το λόγο, κι εκεί ο ταπεινός γραφιάς τούτης της σελίδας, αναθαρρεί. Ελπίζει ότι ο Δήμαρχος «τα ‘χει πάρει στο κρανίο» με όλες αυτές τις πολυτελώς ενδεδυμένες υπουργικές πομφόλυγες  και θέλει- εκφράζοντας το λαϊκό αίσθημα στο νησί- να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Πλην όμως φεύ!. Ο κύριος Δήμαρχος θέλει απλώς να προσθέσεις στις αφειδώς και γενναιόδωρα μοιρασμένες ευχαριστίες και τα εύσημα στους εθελοντές που έσπευσαν από την πρώτη στιγμή. Που βέβαια, όντως τους ανήκουν και ευχαριστίες και εύσημα, αλλά θα τα ήθελαν οι ίδιοι αυτά, εν μέσω μιας υπουργικής παράτας γεμάτη αυτοέπαινους, έπαρση  και απόλυτη  απόκλιση από την πραγματικότητα που ζούσε εκείνη τη στιγμή το νησί;. Μάλλον όχι, γιατί είναι σοβαροί άνθρωποι.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ; ΝΑΙ ΑΛΛΑ ….

« Την εγρήγορση θα τη δείτε στο πως αντέδρασε η κυβέρνηση και θα μιλήσουμε με γεγονότα.", είπε ο Υπουργός.

Ερωτήσεις;. Ναι, αλλά προτεραιότητα έχουν τα Δελτία Ειδήσεων

  Οπότε έρχεται ή ώρα των ερωτήσεων. «Καλά κορόιδο γένεσαι;». Ποιες ερωτήσεις;. Αμέσως μετά το πέρας των βαρυσήμαντων δηλώσεων  αρχίζει να μαζεύεται η εντεταλμένη κάμερα, για να σταλεί το υλικό για τα δελτία ειδήσεων των καναλιών. Διότι δεν σώθηκε που δεν σώθηκε η Σαντορίνη, μην πάρουμε στο λαιμό μας και τα Δελτία των Καναλιών!!.  Να τεθεί σε κίνδυνο  και η Τηλεοπτική μας Δημοκρατία;. Έλεος!!!. Στη διαμαρτυρία του γράφοντος, ο κ. Μιχελάκης απαντά : « Δεν ακούσατε… αφήστε με να ολοκληρώσω, θέλουν οι άνθρωποι για να προλάβουν τα δελτία, να δώσουν το υλικό. Εσείς, μπορείτε να κάνετε όσες ερωτήσεις θέλετε. Δεν υπάρχει πρόβλημα».

Οποία, άγνοια! Εκ μέρους της ταπεινής μας ιστοσελίδας και του ραδιοφώνου, συγγνώμη μετά μεγίστης συντριβής . Εδώ τα Δελτία καίγονται κι εμείς θα απαντάμε σε ερωτήσεις;. Αφού σε  εθνικό δίκτυο θα παίξουν οι ευχαριστίες του κ. Δημάρχου, οι ενοχλητικοί και μάλλον άξεστοι επαρχιώτες δημοσιογράφοι ας περιοριστούν στο πενιχρό τους ακροατήριο.  Αφού ο κι Δήμαρχος εξέφρασε τις ευχαριστίες του, όλα βαίνουν καλώς. Κι έτσι η Ευγνωμονούσα Θήρα, βγήκε στα κανάλια κι όποιος έχει αντίθετη γνώμη, είναι αχάριστος, ύποπτος, χούλιγκαν, αντεθνικώς δρων και σίγουρα κακοποιό στοιχείο, μιας και στην ηλικία των πέντε ετών είχε επιβεβαιωμένα κλέψει άγουρα κορόμηλα ή τσάγαλα. Με τις υγείες μας.