Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ CONDE NAST

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΚΑΛΟΓΡΑΜΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ

 

 

 

SANTORINI_CNT_SEP_2016Τόσο τρομακτικό που σε συναρπάζει με την ίδια την τρομακτικότητα του- a hideous island, fascinating in its hideousness” . Με αυτή την εμβληματικά αμφίσημη περιγραφή της Σαντορίνης από το Βρετανό περιηγητή James Theodore Bent (1852-1897) στο βιβλίο “The Cyclades ; Or, Life Among the Insular Greeks– Λονδίνο 1885), αιτιολογεί την επιλογή του νησιού ανάμεσα στους 10 κορυφαίους προορισμούς του πλανήτη το ταξιδιωτικό περιοδικό “Conde Nast Traveller”.

Σήμερα”, γράφει το περιοδικό, “είναι το πιο το πιο διάσημο από όλα τα ελληνικά νησιά και είναι γνωστό για την εκστατική γοητεία του. ομορφιά του. Ωστόσο, αν έχετε πετάξει προς τη Σαντορίνη, οι πρώτες εντυπώσεις σας μπορεί να κλίνουν προς την αντίληψη του Bent . (Θα αντικρίσετε) ασύμμετρα κτίρια στα χείλη του κρατήρα και μόνο όταν τα μάτια σας οδηγηθούν στην πλημμυρισμένη με θάλασσα καλντέρα που προέκυψε από μια ηφαιστειακή έκρηξη, 3.500 χρόνια πριν, θα κατανοήσετε γιατί είναι ένας από τους κορυφαίους γαμήλιους προορισμούς του πλανήτη”.

Όπως αναφέρει στη συνέχεια, ένα στρέμμα γης στην καλντέρα αξίζει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. “Κατά ένα τρόπο αυτό είναι κάπως ειρωνικό ως γεγονός, γιατί αυτά τα κομμάτια γης κληροδοτούνταν συνήθως στα “μαύρα πρόβατα” της οικογένειας, επειδή οι απότομοι, ανεμοδαρμένοι βάχοι δεν μπορούσαν να φυτευτούν με αμπέλια ή να παράγουν τοματάκια που ήταν οι ακρογωνιαίοι λίθοι της τοπικής οικονομίας, πριν τον τουρισμό. Τώρα αυτοί οι άσωτοι γιοί, έγιναν εκατομμυριούχοι. Ευτυχώς, οι όροι δόμησης, είναι αυστηροί κι έτσι δεν είναι υπάρχει τίποτα που να μπορεί να χαλάσει αυτή τη συγκλονιστική θέα”.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *