Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ”

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ METO WEB

 

 

 

“Από όλα τα νησιά της Ελλάδα, η Σαντορίνη είναι το μόνο που δεν φοβάται τις συγκρίσεις. Η μοναδικότητά του είναι αδιαμφισβήτητη και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή πρέπει να πάτε για διακοπές στην Σαντορίνη”, γράφει η διεθνής ιστοσελίδα MeteoWEB, σε ένα αφιέρωμά της για τα 4 καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνει κάποιος, επισκεπτόμενος το νησί.

Το να θαυμάσετε την Καλντέρα, είναι το πρώτο και το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνετε στη Σαντορίνη”, γράφει η σελίδα και αφού δώσει πληροφορίες για το πως δημιουργήθηκε αυτό το γεωλογικό μνημέιο, σημειώνει: “Οι δύο κύριες πόλεις του νησιού (Φηρά και Οία), στην πραγματικότητα προσφέρουν μπαλκόνια με μαγευτική θέα στην Καλντέρα, αλλά είναι πάντα γεμάτα με τουρίστες. Καλύτερα να κινηθείτε προς το ακρωτήριο του Σκάρου, μια λωρίδα γης που εκτείνεται μέσα στην καλντέρα και προσφέρει μαι πολύ προνομιούχα θέση με θέα” .

Η δεύτερη πρόταση είναι μια περιήγηση στα χωριά του νησιού:“Τα Φηρά είναι η πρωτεύουσα, η πιο ζωντανή πόλη, όπου με τη μέρα μπορείτε να ψωνίσετε με πολύχρωμα αναμνηστικά, να πιείτε ένα ποτό, και όταν είναι βράδυ, να μπείτε σε ένα από τα πολλά μπαρ για χορό και να πιείτε μια μπύρα. Η Οία , αντίθετα, είναι πιο εκλεπτυσμένο και ήσυχο χωριό, που προσφέρει πολυτελείς boutique, ατελιέ και καταστήματα κοσμημάτων. Το Ημεροβίγλι ένα άλλο γοητευτικό θέρετρο[…] .Και έπειτα υπάρχει ο Πύργος με ένα λαβύρινθο από στενούς δαιδαλώδεις δρόμους που ανεβαίνουν στους λόφους με τα παραδοσιακά σπίτια, τις βυζαντινές εκκλησίες, τα ερείπια του φρουρίου και το γραφικό μοναστήρι του Προφήτη Ηλία”.

Ακολουθεί μαι καταβύθιση στο μύθο της Ατλαντίδας με επισκέψεις στο Προϊστορικό Ακρωτήρι και υο Μουσείο των Φηρών και τέλος το Meteo Web, προτείνει: “ […] αν μπορείτε να εκτιμήσετε την ηφαιστειακή γοητεία των πλούσιων χρωμάτων της ακτής, το βαθύ μπλε του νερού και τη μαύρη άμμο, οι παραλίες της Σαντορίνης μπορούν να σας δώσουν μεγάλη απόλαυση. Δεν υπάρχουν μόνο οι διάσημες και πολυσύχναστες παραλίες Καμάρι και Περίσσα. Αν νοικιάσετε ένα σκούτερ μπορείτε να αρχίσετε να ψάχνετε για τις πιο απομακρυσμένες όμορφες γωνιές όπως η όμορφη Βλυχάδα με τα ασβεστολιθικά βράχια”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *