Η Σ. ΚΙΤΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΚΥΡΙΑΖΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΦΥΡΑΚΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

 

 

Δυστυχώς για την Δημοτική Αρχή και τον κ. Κυριαζή η αλήθεια έχει μία μόνο όψη.
Προφανώς η άρση κάθε επικινδυνότητας στο νησί της Σαντορίνης με τις ενέργειες του Δήμου Θήρας διαρκεί πολλά χρόνια και πάντοτε φταίνε άλλοι και όχι η Δημοτική Αρχή.

Έντεχνα αποσιωπάται στο κείμενο στου κ. Κυριαζή ότι η πρώτη κατάρρευση του δρόμου στην θέση «Ανάσταση» στην Οία Θήρας έχει γίνει το 2014. Τρία χρόνια μετά η επικινδυνότητα για τους κατοίκους της περιοχής και τους περαστικούς ατυχώς παραμένει και μάλιστα έχει επιδεινωθεί, αφού τον Αύγουστο του 2016 έγινε νέα κατάρρευση που κατέστησε τον δρόμο ακόμα πιο επικίνδυνο.

Πάρα πολλές φορές από το 2014 έως σήμερα ως μέλος της Δημοτικής Παράταξης «Σαντορίνη – Θηρασιά – Ενότητα – Αλλαγή» έθετα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο εκτός ημερήσιας διάταξης, συναισθανόμενη τον κίνδυνο για τους κατοίκους και τους περαστικούς, προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά το συντομότερο, για να μη θρηνήσουμε θύματα και για να μην καταστούν απροσπέλαστες οι γύρω ιδιοκτησίες. Ο κ. Κυριαζής ήταν αυτός που αναλάμβανε για λογαριασμό της Δημοτικής Αρχής να μου απαντά στο Δημοτικό Συμβούλιο, λέγοντας πάντοτε πως έχω δίκιο και αναλύοντας τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Δημοτική Αρχή για να λύσει το θέμα. Άλλοτε επικαλείτο την αδυναμία ανεύρεσης των ιδιοκτητών της υποκείμενης του δρόμου ιδιοκτησίας, που προκάλεσαν την ζημιά στο δρόμο κάνοντας εργασίες, άλλοτε επικαλείτο την ανάγκη γεωλογικής μελέτης που δεν έγινε ποτέ και έτσι ο καιρός περνούσε χωρίς η αποκατάσταση της επικινδυνότητας να γίνεται.

Κατά την 144η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας, που έλαβε χώρα την 18η Ιουλίου 2017, ήρθε ως θέμα ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας, η αίτηση του αναδόχου εργολάβου για παράταση ολοκλήρωσης του έργου αποκατάστασης του ανωτέρω δρόμου έως τις 16/11/2017. Κατά την διαλογική συζήτηση που έγινε πριν την ψηφοφορία, ρώτησα ποιος ήταν ο λόγος της παράτασης και γιατί οι εργασίες είχαν σταματήσει τον Ιούνιο του 2017. Ο κ. Κυριαζής απάντησε πως λόγω της έναρξης της τουριστικής περιόδου είχαν ενοχληθεί οι περίοικοι από την διέλευση των ζώων που απομάκρυναν τα μπάζα, αποκρύπτοντας την αλήθεια που παραδέχεται στο τελευταίο του κείμενο και που ανακάλυψα, αφού η απάντησή του δεν μου ήταν πειστική. Τότε πληροφορήθηκα μετά από έρευνά μου ότι ο πραγματικός λόγος διακοπής του έργου ήταν η μη πληρωμή του αναδόχου, λόγω της μη έγκρισης από τον Επίτροπο του εντάλματος πληρωμής, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν του είχε δικαιολογηθεί το κατεπείγον του θέματος για την απευθείας ανάθεση του έργου, αφού και η προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Θήρας δεν ήθελε να υπογράψει για το κατεπείγον, με δεδομένο ότι η πρώτη κατάρρευση είχε γίνει το 2014, μη αξιολογώντας προφανώς ότι τον Αύγουστο του 2016 είχε επέλθει νέα κατάρρευση.

Επικοινώνησα άμεσα με τον εργολάβο και με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και ζήτησα την άμεση αιτιολόγηση του κατεπείγοντος και την αποστολή εγγράφου στον Επίτροπο, προκειμένου να απεμπλακεί το θέμα, ετοιμάζοντας ταυτόχρονα το απαραίτητο υλικό προκειμένου να ενημερώσω την Εισαγγελία Νάξου για την επικινδυνότητα, με σκοπό την αποφυγή των επιπτώσεών της. Η κυρία Χρύσα Βράντζα, γνωστή για την εμπειρία της σε τεχνικά θέματα, μου είπε ότι ήδη ετοίμαζε έγγραφο για τον Επίτροπο, την παρακάλεσα δε να το αποστείλει αμέσως και αιτήθηκα να λάβω αντίγραφο, το οποίο και έλαβα.

Σύντομα θα ζητήσω τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου για το παραπάνω θέμα και θα τα δημοσιοποιήσω, για να δει ο Θηραϊκός λαός ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέμματα.

Μετά τα ανωτέρω γεννώνται τα εξής αμείλικτα ερωτήματα:
–               Γιατί ο κ. Κυριαζής μας απέκρυψε την αλήθεια στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης Ιουλίου 2017.
–              Γιατί δεν δόθηκαν οι εξηγήσεις για το κατεπείγον στον Επίτροπο άμεσα για να εγκριθεί το ένταλμα.
–               Γιατί η παρούσα Δημοτική Αρχή χρειάζεται τόσα χρόνια για να ολοκληρώσει την άρση επικίνδυνων καταστάσεων σε διάφορες περιοχές της Σαντορίνης (Λιμάνι Αθηνιού, δρόμος Ανάστασης, οδικό δίκτυο, κλπ).

Ο Θηραϊκός λαός βιώνει καθημερινά την αναποτελεσματικότητα αυτής της Δημοτικής Αρχής και καταλαβαίνει την αναγκαιότητα να αρθεί η επικινδυνότητα που προκύπτει από την παραμονή της παρούσας Δημοτικής Αρχής στην διοίκηση του Δήμου.

Ο Θηραϊκός λαός ακόμα αδυνατεί να κατανοήσει πότε ο κ. Κυριαζής έλεγε αλήθεια. Όταν παρέδιδε την παραίτησή του, καταγγέλλοντας την Δημοτική Αρχή στην οποία ανήκει για κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση ή όταν επανήλθε ως Αντιδήμαρχος μετά την παραίτησή του και υπερασπίζεται ηχηρά κάθε επιλογή αυτής της Δημοτικής Αρχής;

Με εκτίμηση,
Σοφία Κίτσου
Δημοτική Σύμβουλος”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *