Η “ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ”

ΕΚΤΕΝΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

 

 

 

nz0Τη γαστρονομική πλευρά της Σαντορίνης, αναδεικνύει με εκτενές αφιέρωμά της New Zealand Herald. Υπό τον τίτλο Santorini: “Eruption of deliciousness- Σαντορίνη: Έκρηξη γευστικής απόλαυσης” η συντάκτρια Κριστίν Πυροβολάκη, ξεναγεί τους αναγνώστες στο χάρτη των τοπικών γεύσεων, στην παλέτα των θηραϊκών προϊόντων και σε γευστικές καινοτομίες, βασισμένες σε αυτά.

Το νησί της Σαντορίνης – φημίζεται για τις απότομες πλαγιές με τα λευκοντυμένα ασβεστωμένα ελληνικά χωριά, τις εβένινες παραλίες και το υπερβατικό ηλιοβασίλεμα πάνω από το Αιγαίο”, γράφει η συντάκτρια, για να προσθέσει: “ίσως ακόμα δεν έχει αποκτήσει τη φήμη για τους λάτρεις της γαστρονομίας και τους οινόφιλους. Αλλά ίσως να είναι αυτοί ακριβώς οι λόγοι που θα θέλατε να πάτε εκεί τώρα”.

Στην αρχή, την τιμητική του έχει το Μεγαλοχώρι, με τη συντάκτρια να αναφέρεται στο εστιατόριο Vinsanto και τη σεφ Μελίνα Χωματά και τις εμπνευσμένες από σχεδόν ξεχασμένες παλιές συνταγές δημιουργίες της. Μετά, μιλά για το “Ρακή”, “ Στη γραφική λιθόστρωτη πλατεία του Μεγαλοχωρίου, μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα που προσφέρει οικονομικά, συμμετοχικά μαθήματα μαγειρικής, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δημιουργήσουν και να δοκιμάσουν παραδοσιακά πιάτα”. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το “Οινοποιείο Γαβαλά”. Γράφει η συντάκτρια: “Με μια παράδοση που εκτείνεται σε τρεις αιώνες, το Οινοποιείο Γαβαλά παράγει κυρίως λευκό κρασί, και μερικά κόκκινα, σχεδόν αποκλειστικά από γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών που αναπτύχθηκαν κατά την αρχαιότητα, όπως το Ασύρτικο και Αηδάνι”.

Στα Φηρά , η New Zealand Herald, επιλέγει τον “Κουκούμαβλο” και τον σεφ Νίκο Πουλιάση, που τον χαρακτηρίζει “μια ιδιοφυΐα, όταν πρόκειται για ντόπια υλικά. Δείγμα, οι αριστοτεχνικές καραβίδες του με λευκή σοκολάτα και σάλτσα τζίντζερ, λάιμ και το υπέροχο ούζο και γλυκάνισο που εμποτίζουν σοταρισμένες καραβίδες και τις γαρίδες και συνδυάζονται με φρέσκες παππαρδέλες (ζυμαρικό)”.

nz0nz1nz2nz3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *