ΟΙ ΦΥΓΑΔΕΣ ΠΙΑΝΟΝΤΑΙ, ΟΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;

Χειροπαίδες φόρεσαν οι αστυνομικοί στο "φιλόστοργο οικογενειάρχη".

Χειροπέδες για τους φυγάδες, αλλά άφαντοι οι δουλέμποροι και πλαστογράφοι

ΟΙ ΦΥΓΑΔΕΣ ΠΙΑΝΟΝΤΑΙ, ΟΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;

  Πέντε νέες συλλήψεις, πραγματοποίησε η δύναμη φύλαξης του αεροδρομίου Σαντορίνης. Όπως και στις υπ-όλοιπες –πολλές- περιπτώσεις, οι συλληφθέντες, κατείχαν πλαστά έγγραφα και προέρχονταν από χώρες της Μέσης Ανατολής. Η φλεγόμενη από το διετή εμφύλιο Συρία, έχει τα πρωτεία, αλλά το ουσιαστικό ερώτημα είναι: Αυτοί οι άνθρωποι, επιχειρούν με κάθε μέσο να φύγουν από την καθημαγμένη χώρα τους. Τα πλαστά έγγραφα και πολλές φορές τη «συνοδεία» σε πτήσεις τσάρτερ, ποιες την προσφέρει;. Και με ποιο αντίτιμο;. Μήπως θα έπρεπε οι ελληνικές δημόσιες δυνάμεις, σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές αρχές, να επικεντρώσουν την προσοχή τους στο σύγχρονο εμπόριο ελπίδας, αντί να προστίθενται αριθμοί συλληφθέντων στα στατιστικά της απελπισμένης Διαφυγής;.

  ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

   Συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Θήρας πέντε (5) αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα για Ισπανία. Συνελήφθησαν στις 09-08-2013 στο αεροδρόμιο της Θήρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, πέντε υπήκοοι Συρίας (τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα), κατηγορούμενοι για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιούνται για την αντιμετώπιση της παράνομης εξόδου από τη χώρα μη νόμιμων μεταναστών εντοπίστηκαν σήμερα πρώτες πρωινές ώρες στον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας οι κατηγορούμενοι να κατέχουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό να ταξιδέψουν για Ισπανία.

Κατασχέθηκαν:

                Ένα (1) πλαστό διαβατήριο Αρχών Βουλγαρίας

                Δυο (2) πλαστά δελτία ταυτότητας Αρχών Σουηδίας

                Δυο (2) πλαστά δελτία ταυτότητας Αρχών Ρουμανίας

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.