“ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Σ.Θ.Π»

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΡΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ»

 

 

 

 

«Οι <<επενδυτές>>, προ των πυλών της ΄Ενωσης……

Σε έκτακτη γενική συνέλευση την Κυριακή 19 Μάρτη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΄Ενωσης Γεωργικών Συν/σμών, καλεί τα μέλη της με θέμα την τροποποίηση του καταστατικού της Ε.Γ.Σ Θ.Π , βάσει του νέου νόμου 4384/23016, που μετατρέπει του γεωργικούς συνεταιρισμούς και τις ενώσεις τους σε Ανώνυμες Εμπορικές Εταιρείες.

Η ‘Ενωση ιδρύθηκε με το 359/1957 νόμο και είναι αναγκαστικής μορφής. Στόχος του νόμου ήταν και είναι, η προστασία του Σαντορινιού παραγωγού και των παραγόμενων προιόντων του από την ασυδοσία των εμπόρων.

Η πρόταση για την τροποποίηση του καταστατικού , που προτείνεται από τη σημερινή Διοίκηση της ΄Ενωσης , στην ουσία καταργεί τον παραπάνω αναφερόμενο νόμο και παράλληλα ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για την ανεξέλεγκτη διείσδυση των <<επενδυτών>> που μπορεί να μην έχουν και καμία σχέση με την αγροτική παραγωγή .

 

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι το ενδιαφέρον των << επενδυτών>> είναι μόνο το κέρδος και στη συγκεκριμένη περίπτωση και τα περιουσιακά στοιχεία της ΄Ενωσης , πού έγιναν όλα αυτά τα χρόνια, από τον ιδρώτα των παραγωγών , μέλη της.

Τώρα ερμηνεύεται , η μέχρι τώρα τακτική του Διοικητικού Συμβουλίου, να απομονώνει οποιαδήποτε αντίθετη φωνή υπάρχει στους αντιπροσώπους των συνεταιρισμών και η πρωτοφανής συμπεριφορά για τα χρονικά του συνεταιριστικού κινήματος, να μην δίνεται πληροφόρηση σε αιρετά μέλη της Γενικής Συνέλευσης και να επικαλείται λόγους, που κάθε άλλο, παρά με την πραγματικότητα έχει σχέση.

 

Κρίνουμε σκόπιμο, λόγω της σοβαρότητας του θέματος ότι ,επιβάλλεται προκειμένου να ενημερωθούν ολόπλευρα οι παραγωγοί -μέλη , να πραγματοποιηθούν συνελεύσεις κατά χωριό , που θα διασφαλίζεται και η παρουσία της αντίθετης , από αυτήν που προτείνεται από το Δ.Σ , πρότασης και στη συνέχεια να ακολουθήσει μυστική ψηφοφορία των παραγωγών- μελών.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα οδηγήσει στην τροποποίηση η μη του υπάρχοντος καταστατικού της.

Oι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του Συνεταιρισμού Επισκοπής

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΙΓΑΛΑΣ ΝΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *