“Η ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΣΟΥΒΛΑΚΕΡΙ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ”

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΝΤΟΥΣΗ

 

mantousis_grigoris_protypo

 

 

Screenshot_20“Φθάνοντας ο επισκέπτης στο νησί , που φιγουράρει στις πρώτες θέσεις του παγκόσμιου τουριστικού στερεώματος , αναμένει , γνωρίζοντας ότι είναι ένας μικρός τόπος , τουλάχιςτον και κάποιες αξιοπρεπείς υποδομές.
Ας αφήσουμε το αεροδρόμιο , το λιμάνι και τους δρόμους , αφού κάποια στιγμή θα φθάσει στην κεντρική πλατεία του νησιού. Την πλατεία της πρωτεύουσας του φημισμένου νησιού της Σαντορίνης!
Αναμένει να δει μία “παγκοσμιοποιημένη” πλατεία , με εκφάνσεις ασιατικής αισθητικής ή μία όψη πλατείας , κυκλαδίτικης άποψης ;
Τεράστιες επιγραφές , στρίμωγμα από την επιχειρηματική δραστηριότητα και την κυκλοφορία και επιχειρήσεις κυρίως ταχυφαγείων και τουριστικών ειδών ( οπτικά και εμπορεύματα λαϊκής κατανάλωσης – ασιατική αγορά ).
Τα τελευταία χρόνια , στο “αδελφό” νησί της Μυκόνου ,μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι παγκοσμίου εμβέλειας , εμφανίστηκαν για να επενδύσουν . Αρκετοί από αυτούς το κατόρθωσαν ( επώνυμα καταστήματα ρούχων , διάσημα εστιατόρια κλπ ) . Κάποιοι όμως συνάντησαν την άρνηση της τοπικής κοινωνίας . Ήταν οι γνωστές εταιρίες ταχυφαγείων Macdonalds και KFC , την λειτουργία των οποίων ο Δήμος Μυκονίων , θεώρησε ότι δεν συνάδει με την φυσιογνωμία του νησιού και στηριζόμενος στο Προεδρικό Διάταγμα ,που απαγορεύει την λειτουργία ταχυφαγείων στον παραδοσιακό οικισμό της Μυκόνου , τους έριξε “χυλόπιτα” .
Τι να κάνουν οι άμοιροι επιχειρηματίες , σκέφθηκαν που αλλού να πάνε , όπου όλοι χωράνε και ότι θέλει ο καθένας κάνει και ήρθαν στην Σαντορίνη !
Έτσι ας προσθέσουμε άλλο ένα ταχυφαγείο στην απέραντη “σουβλακερί” του νησιού !
Αλήθεια μήπως επειδή είμαστε καλοί στις φανφάρες , να διοργανώναμε μία για την μετονομασία της πλατείας των Φηρών ;
Πλατεία Εμποροπανήγυρης , ε ;”.

Γρηγόρης Μαντούσης

3 Απαντήσεις

  1. Ο/Η indianos λέει:

    kai natan mono ayto..ase vre grigori min les tipota giati tha ginis kai kakos.edo ego ena xarti zitisa gia na kano enxirisi kardias kai den mou to dinoun giati leei.ne men eimai dimotis sandorinis alla den dilono dieythinsi monimis katikias.gia na mou stelnoun omos xaratsia gta to magazi pou eixa prin deka xronia xeroun.asto dialo ta kathikia.

  2. Ο/Η γεωργια λέει:

    Καλησπερα με της τιμες που ζητανε στην πλατεια μονο αυτα τα μαγαζια δυστυχως μπορουν να τα βγαλουν περα οικονομικα τουλαχιστον να ειχαν και καποια αισθητικη καλα θα ηταν μακαρι να γινει κατι γιαυτο

  3. Ο/Η Kleo λέει:

    Μα ελατε τώρα, σε Σαντορινιους απευθύνεστε…ντε ντελαξο ντε…το 2016 __αλλά κ το 2156 σ αυτό το μέρος…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *