Η ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ……..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

 

 

SIGALAS_ “Η  αντιλαική επίθεση δεν κόπασε το καλοκαίρι, ούτε και η προσπάθεια-προπαγάνδα της κυβέρνησης, γύρω από την εφαρμογή παλιών και νέων μέτρων, πήγε μια μέρα διακοπές.

Μόνο σε τέσσερις μέρες και μάλιστα παραμονές Δεκαπενταύγουστου, ο Υπουργός εργασίας έδινε απανωτές συνεντεύξεις για να πείσει τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους ότι η μεταρρύθμιση που τώρα εφαρμόζεται στο ασφαλιστικό είναι η πλέον δίκαιη και προστατεύει τα δικαιώματα της πλειοψηφίας των συνταξιούχων.  Η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά, που έρχεται ,θα καταλήξει θετικά για τους εργαζόμενους  αποτελέσματα και ότι ,γενικά η κυβέρνηση δίνει τη μάχη για τα εργατικά – λαικά συμφέροντα και όχι βέβαια για την παρά  πέρα υπονόμευση και διάλυσή τους.

Τα λέει  αυτά σήμερα ,που κόβονται και θα συνεχίσουν να κόβονται οι επικουρικές συντάξεις, ενώ οι βιομήχανοι και η μεγαλοεργοδοσία ακον ίζουν τα μαχαίρια τους για τα εργασιακά ,ισοπεδώνοντάς τα ακόμη περισσότερο. Βέβαια η περιγραφή και μόνο της πραγματικότητας που ζούν εκατομμύρια εργαζόμενοι ,αυτοαπασχολούμενοι, μικροί αγρότες και συνταξιούχοι είναι ικανοί να κάνει σκόνη την προπαγάνδα της κυβέρνησης.

Όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Αυτό που χρειάζεται είναι να δοθεί απάντηση με τη μεγαλύτερη δυνατή  συσπείρωση γύρω από τα αιτήματα και στόχους που βάζουμε στον αγώνα μας. Να δυσκολέψουμε την εφαρμογή των μέτρων που ήδη έχουν ψηφίσει. Να βάλουμε εμπόδια στα χειρότερα που έρχονται, να ξεσκεπάσουμε το ρόλο των άλλων κομμάτων. Που διαφωνούν μεν, αλλά συμφωνούν  και τα ψηφίζουν. Με αυτό το πλαίσιο πάλης πρέπει να παλαίψουμε που έχουν οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Είναι βέβαιο το επόμενο  διάστημα η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ θα προσπαθήσει να παραπλανήσει και να αποπροσανατολίσει το εργατικό –λαικό κίνημα. Γι αυτό χρειάζεται προετοιμασία καλή για να αντιμετωπίσουμε τις σκληρές και δύσκολες μάχες που πρέπει να δώσουμε.

 

 
                                                 (ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΓΙΟ)

 

 

Η Κυβέρνηση στέκεται απέναντι στους εργαζόμενους, κρατώντας από τη μια το καρότο και από την άλλη το μαστίγιο. Διαφημίζει τον εθνικό στόχο που θα βγάλει τη χώρα από τα σκοτάδια και συμβάλλει τάχα στην καλυτέρευση της ζωής του λαού. Καλεί  τα λαικά στρώματα να ταυτιστούν με αυτόν τον στόχο, σε αυτόν να καταθέσουν αγόγγυστα  νέες θυσίες.

Στα πανηγύρια της Κυβέρνησης ότι  πιάνουν και εκτελούν με επιτυχία τον αντιλακό προυπολογισμό που ψήφισαν, προετοιμάζουν δηλαδή  το λαό  να δεχτεί αγόγγυστα  αυτές τις μέρες να πληρώσει τον ληστρικό ΕΝΦΙΑ , τον οποίο υποτίθεται ότι θα καταργούσαν .

Χωρίς πολλά λόγια, καλεί το λαό που υποφέρει και χρωστά τα μαλλιοκέφαλά του στην Εφορία και στις Τράπεζες , να ανταποκριθεί στις φορολογικές και άλλε ς υποχρεώσεις του, για να ενισχύσει την προσπάθεια της δημοσιονομικής προσαρμογής. Ταυτόχρονα, όμως, κραδαίνει και το μαστίγιο του «κόφτη «και απειλεί ότι θα ενεργοποιηθεί σε περίπτωση που τα έσοδα έχουν υστέρηση. ΄ Ετσι ο «κόφτης «που ψηφίστηκε και αυτός μέσα στο καλοκαίρι ,χρησιμοποιείται ως μηχανισμός εκβιασμού και απειλής προς τους εργαζόμενους να μη κάνουν κανένα αγώνα  ενάντια σε αυτά τα αντιλαικά μέτρα Απεναντίας ,να βάλουν την ουρά στα σκέλια τους.

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει να συμβιβαστούμε με τη μιζέρια και τη φτώχεια, να μας πείσουν να μην αντιδρούμε γιατί υπάρχουν και χειρότερα. Το θράσος τους δεν έχει όρια.

Προσπαθούν  να κοροιδέψουν  το λαό για άλλη μια φορά. Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος, να τσακίσουν  ακόμη και τη σκέψη ότι μπορεί σήμερα ο λαός να ζήσει  με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα ,πόσο μάλλον να εξυπηρετήσει τις σύγχρονες ανάγκες του.

Να μας συμβιβάσουν με το «εφικτό», π ου σημαίνει φιλοδώρημα αντί για μισθό ,επίδομα αντί για σύνταξη, ανεργία και ημιαπασχόληση αντί για εργασία ,συσσίτιο αντί  για φαγητό, ασπιρίνες αντί για φάρμακα και περίθαλψη υψηλού επιπέδου.

Όλα αυτά για να ανατραπούν ένας δρόμος υπάρχει, ο δρόμος του αγώνα .

Τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ θα είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων.

Κανείς να μην λείψει από αυτόν τον σκληρό και ταξικό αγώνα.

Οι εργαζόμενοι παράγουν τον πλούτο. Αυτοί πρέπει να τον διαφεντεύουν , για να καλύπτουν τις δικές τους σύγχρονες ανάγκες .-

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΙΓΑΛΑΣ Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαικής Συσπείρωσης”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *