H ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ANUGA 2017

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

 

 

Το Νότιο Αιγαίο, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, στην μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών, ANUGA 2017,

Μετά την SIAL στο Παρίσι και την Tutto Food στο Μιλάνο, τα νησιά της Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, “κατακτούν” και την μεγάλη έκθεση της Κολωνίας

Πιστή στην εξωστρέφεια, ως κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής της και με στόχο την διείσδυση των τοπικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, συμμετέχει με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία, στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών ANUGA 2017, που άνοιξε χθες τις πύλες της στην Κολωνία της Γερμανίας και θα διαρκέσει μέχρι και τις 11 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή 290 εταιρειών – εκθετών από την Ελλάδα.

H ANUGA αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση τροφίμων και ποτών και διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια στο εκθεσιακό κέντρο της Κολωνίας. Στην έκθεση του 2015 συμμετείχαν συνολικά 7.000 εκθέτες από 108 χώρες ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες ξεπέρασαν τους 160.000. Φέτος, τόσο οι συμμετοχές, όσο και οι επισκέπτες αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Η έκθεση αποτελεί το πιο σημαντικό γεγονός για όλους εκείνους που επιθυμούν να κάνουν ένα δυνατό  ξεκίνημα σε νέες αγορές και να συνάψουν ενδιαφέρουσες συμφωνίες για τις επιχειρήσεις τους, αλλά και την σημαντικότερη επιχειρηματική και επικοινωνιακή πλατφόρμα για τον κλάδο.

Το άνοιγμα της έκθεσης, χθες Κυριακή, έφερε τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επισκεπτών, λόγω του εντυπωσιακού περιπτέρου, όπου οι παραγωγοί των νησιών παρουσιάζουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τους, προσελκύοντας το ενδιαφέρον αγοραστών. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Νοτίου Αιγαίου είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Η παρουσία στο περίπτερο που φιλοξενεί τους συμμετέχοντες από το Νότιο Αιγαίο είναι εντυπωσιακή και δίνει τη δυνατότητα στους παραγωγούς από Νάξο, Αστυπάλαια, Κέα, Σαντορίνη και Ρόδο, να παρουσιάσουν τα εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα όπως μέλι, λάδι, τυριά, κρασιά, αρτοποιήματα, μπισκότα από βελανίδια, φάβα, μελεκούνια κλπ, «κλέβοντας» για μια ακόμα φορά τις εντυπώσεις των επισκεπτών και δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα της κάθε περιοχής.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία δύο χρόνια, η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών, είναι συνεχής, με τις συμμετοχές της να αποσπούν θερμότατες κριτικές.

Εκτός από την ANUGA, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχει δώσει μέχρι σήμερα τη δυνατότητα σε παραγωγούς από τα νησιά της να συμμετάσχουν σε μεγάλες εκθεσιακές διοργανώσεις όπως η SIAL στο Παρίσι και η Tutto Food, στο Μιλάνο.

Στόχος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι να προωθηθούν τα τοπικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές, να στηριχτεί και να αναπτυχθεί η τοπική οικονομία των νησιών και να συνδεθεί ο τουρισμός με την γαστρονομία, που είναι και στρατηγικός στόχος της Περιφερειακής Αρχής, μέσα από τον τίτλο της Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης το 2019”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *