ΓΡΑΦΗ ΑΓΙΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ Η Κ. ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΣΤΟ Aressana

agios-georgios-katerina-ioannidouΓΡΑΦΗ ΑΓΙΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ  Η Κ.  ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΣΤΟ Aressana

  Εγκαίνια, Κυριακή 21 Ιουλίου 2013, 19:30, Ξενοδοχείο Aressana, Φηρά. Μια σημαντική συλλογή αγιογραφιών της αγιογράφου και εικαστικού Κατερίνας Ιωαννίδου εκθέτει από την Κυριακή 21 Ιουλίου 2013 έως την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013 το ξενοδοχείο Aressana στα Φηρά.

Η «γραφή των Άγιων πραγμάτων» της Κατερίνας Ιωαννίδου, ξετυλίγει μια νέα αντίληψη για το τί είναι εσωτερική Πίστη.

Η μοναδική εικαστική δύναμη των έργων της· δίνει την ευκαιρία να ξανασκεφτεί κανείς την σχέση του με το Θείο. Άλλοτε με υπέρμετρη αυστηρότητα και άλλοτε με λαϊκή αλήθεια το πινέλο της Κατερίνας Ιωαννίδου σου δίνει την αίσθηση ότι ίσως και να υπάρχει κάτι που δεν έχεις ανακαλύψει ακόμη μεταξύ τέχνης και Θρησκείας.

Μέσα από τα ζωντανά χρώματα που ξεφεύγουν από την τυπική αυστηρότητα που έχουμε συνηθίσει για την αγιογραφία και μέσα από τα πρόσωπα των εικόνων που μεταφέρουν αγιότητα και θρησκευτική αλήθεια μαζί, η Κατερίνα Ιωαννίδου «γράφει» την δική της προσωπική σχέση με την γαλήνη, γεγονός άκρως τολμηρό από την μία αλλά ίσως και ζητούμενο από την άλλη για μια αγιογραφία που θέλει να ομιλήσει το «σήμερα».

Μέρος των εσόδων της έκθεσης θα διατεθεί από την καλλιτέχνιδα και από τις οικογένειες της κας Μόσχας Μενδρινού και Εμμ. & Αθανασίας Γιούκα που φιλοξενούν τα έργα στον χώρο του ξενοδοχείου Aressana προς το Γηροκομείο Σαντορίνης καθώς και προς τους σκοπούς του Ερυθρού Σταυρού που οι δύο οικογένειες εδώ και χρόνια στηρίζουν με πάθος και υπέρμετρο ζήλο.

Η Κατερίνα Ιωαννίδου γεννήθηκε στην Αθήνα και ζωγραφίζει από παιδί. Παρακολούθησε μαθήματα αγιογραφίας και ζωγραφικής πλάϊ σε σημαντικούς αγιογράφους για πολλά χρόνια. Έχει τελειώσει την Δραματική Σχολή Βεάκη και εργάστηκε ως ηθοποιός έως το 1985 έχοντας στο ενεργητικό της ένα βραβείο ηθοποιϊας από το Φεστιβάλ Ιθάκης.

Από το 1986, ζεί με την οικογένειά της στην Σαντορίνη και εργάζεται ως αγιογράφος και εικαστικός. Διατήρησε το εργαστήριο αγιογραφίας του Μεγάρου Γκύζη για 12 χρόνια όπου εκεί εκτίθεται και ένα μέρος των έργων της.

Η Κατερίνα Ιωαννίδου έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έλαβε μέρος με έργα ζωγραφικής στην 1η Μπιενάλε Τέχνης της Σαντορίνης και έργα της βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο.