ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΑΡΙΑΣ: ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ;

Ντροπιαστικές για σύγχρονο κράτος, είναι οι συνθήκες στο Γυμνάσιο Μεσαριάς.

Ντροπιαστικές για σύγχρονο κράτος, είναι οι συνθήκες στο Γυμνάσιο Μεσαριάς.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΑΡΙΑΣ: ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ;

  Είχα δει τα 2 κοντέινερ του Λυκείου Φηρών, αλλά όταν έκανα ρεπορτάζ στη Μεσαριά, ειλικρινά σοκαρίστηκα. Αίθουσες  απ’ όπου το καλάθι των αχρήστων βγαίνει έξω από την πόρτα για να χωρέσει ακόμα μια καρέκλα ( παρακαλώ μη το θεωρήσει κάποιος αστείο ή υπερβολή, έτσι ακριβώς είναι), αερισμός ανεπαρκής, θέρμανση άθλια, φως από τις λυμφατικές λάμπες.

  Και το καλύτερο;. Κάποιες αίθουσες αυθαίρετες. Διότι δεν είχαν άδεια και χτίζονταν λαθραία κάποιοι τοίχοι, για να μη μείνουν τα παιδιά στο δρόμο. Κάποτε φάνηκε ότι τα βάσανα έπαιρναν τέλος. Σχεδιάστηκε ένα σύγχρονο κτίριο (επί Νομαρχίας Δημήτρη Μπάιλα) και ο ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων) ανέλαβε την ευθύνη κατασκευής.

  Η συνέχεια; Κλαυσίγελος!. Το κτήριο κινδύνεψε να πάρει άδεια, επειδή  θα χρησιμοποιούσε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και οι Κυκλάδες δεν έχουν συνδεθεί με το εθνικό δίκτυο. Άρα τι θα γινόταν η ενέργεια που θα περίσσευε από τα φωτοβολταϊκά;. Ευτυχώς πριν δημιουργηθεί ομαδική παράκρουση, βρέθηκε λύση σε μια υποσημείωση, κάποιας εξαγγελίας, ότι κάποτε οι Κυκλάδες θα αποκτήσουν σύνδεση με το δίκτυο. Έτσι ακριβώς!.

  Αλλά κάποια στιγμή έρχεται ο ΟΣΚ και λέει: «SorryGuys, αλλά δεν υπάρχει φράγκο. Σχολείο γιοκ.». «Τότε γιατί το αναλαμβάνατε καλοί μου άνθρωποι;», θα μπορούσε να πει κάποιος. Και μήπως παραιτήθηκε κανένας, γι αυτό;. «Κορόιδο γένεσαι;» που έλεγε κι ο Τσιφόρος. Πότε περίσσεψε η ευθιξία ;.

  Τελικά, μετά από κόπο το έργο μπήκε στο ΕΣΠΑ. Το ανέλαβε ένας εργολάβος. Τα πράγματα ήταν από την αρχή προβληματικά. Οι εργασίες πήγαιναν αργά. Υπήρχαν λέει προβλήματα στη ροή της χρηματοδότησης, οι παράγοντες της Περιφέρειας, μιλούσαν για οικονομική αδυναμία του εργολάβου να στηρίξει τη συνέχιση των εργασιών και το έργο κινδυνεύει πάλι. «Προσπαθήσαμε να δώσουμε μια πρώτη και μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά ο χρόνος επείγει και είναι δύσκολο να ολοκληρώσουμε το έργο μέσα σε αυτή την προγραμματική περίοδο με αυτούς τους ρυθμούς που πηγαίνει», είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Πουσσαίος.

  Συμπέρασμα: κανένας υπεύθυνος του ΟΣΚ, δεν παραιτήθηκε. Στον εργολάβο δίνονται ευκαιρίες, μπας και το ολοκληρώσει. Οι μόνοι που δεν έχουν δικαιώματα, είναι οι καθηγητές και οι μαθητές. Αλλά αυτοί ας πρόσεχαν. Αν μάλιστα βρεθούν κάποιοι και κλειδαμπαρώσουν το σημερινό σχολείο- κάτεργο, ίσως κατηγορηθούν κιόλας.