ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΠΛΑΚ- ΑΟΥΤ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ Ο ΒΔΕΛΥΡΟΣ R240

Γιατί κανείς δεν έχει παραιτηθεί για το απερίγραπτο μπάχαλο;

Γιατί κανείς δεν έχει παραιτηθεί ακόμα;

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΠΛΑΚ- ΑΟΥΤ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ Ο ΒΔΕΛΥΡΟΣ R240

 

  Αυτός ο άτιμος κατσαπλιάς R240, ευθύνεται για το νέο μπλακ άουτ που βίωσε σήμερα το πρωί η Σαντορίνη. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της επιχείρησης «Στις 8:32 πμ σήμερα Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013, άνοιξε ο διακόπτης της γραμμής του δικτύου (R 240) της Θήρας – ενώ είχαν προηγηθεί χειρισμοί, προκειμένου να εγκατασταθούν άλλα 5MW φορητής εφεδρικής ισχύος – με αποτέλεσμα να προκληθεί ανισορροπία στο Ηλεκτρικό Σύστημα και να λειτουργήσουν τα συστήματα προστασίας του Σταθμού παραγωγής, προκαλώντας προσωρινή ολική σβέση».

  Αλλά δεν πρέπει οι πολίτες να ανησυχούν, διότι αυτή η άγνωστης προέλευσης ανισορροπία «δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πρόβλημα που είχε ανακύψει από την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στο Σταθμό Παραγωγής την Τρίτη 13 Αυγούστου». Άρα με μια πρόχειρη ερμηνεία, ΔΕΗ επιβεβαιώνει το Νόμο του Μέρφι, ότι «τίποτα δεν είναι τόσο άσχημο ώστε νε μην  μπορεί να χειροτερέψει». Ακόμα δηλαδή και τα τμήματα που έμειναν  αλώβητα από το «πρωτοφανές» (όπως το χαρακτήρισαν)  ατύχημα του Αυτόνομου Σταθμού Σαντορίνης, είναι επιρρεπή σε «ανισορροπίες» και «χειρισμούς». Αυτό θα πρέπει να καθησυχάσει ή να ανησυχήσει τους κατοίκους;. Μια λύση πάντως θα ήταν να δοθεί εντολή σύλληψης αυτού του άθλιου του R240.

 

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  «Σε συνέχεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του ΥΠΕΚΑ κ. Γ. Μανιάτη με τη συμμετοχή της διοίκησης της ΔΕΗ και με αφορμή το έκτακτο συμβάν της σημερινής διακοπής της ηλεκτροδότησης στη Θήρα, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Στις 8:32 πμ σήμερα Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013, άνοιξε ο διακόπτης της γραμμής του δικτύου (R 240) της Θήρας – ενώ είχαν προηγηθεί χειρισμοί, προκειμένου να εγκατασταθούν άλλα 5MW φορητής εφεδρικής ισχύος – με αποτέλεσμα να προκληθεί ανισορροπία στο Ηλεκτρικό Σύστημα και να λειτουργήσουν τα συστήματα προστασίας του Σταθμού παραγωγής, προκαλώντας προσωρινή ολική σβέση.

Άμεσα, από την εκδήλωση του συμβάντος, ξεκίνησαν οι εργασίες σταδιακής αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, που εκτελέσθηκαν με πολύ μεγάλη προσοχή, όπως προβλέπεται με βάση τις διεθνείς τεχνικές για ανάλογες περιπτώσεις, για να ολοκληρωθεί η πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης περίπου στις 10:20 πμ.

Η εκδηλωθείσα βλάβη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πρόβλημα που είχε ανακύψει από την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στο Σταθμό Παραγωγής την Τρίτη 13 Αυγούστου, ο οποίος διαθέτει συνολική διαθέσιμη ισχύ 40 MW και η οποία, μετά και την εγκατάσταση των προαναφερθέντων MW, θα ανέλθει στα 45MW, η οποία καλύπτει πλήρως ακόμη και τη μεγαλύτερη αιχμή ζήτησης ρεύματος και επιτρέπει τη διαθεσιμότητα ικανού αριθμού εφεδρικών γεννητριών».