“ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑ ΦΟΡΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΣΤΕΣ ΨΕΥΔΟΛΟΓΙΕΣ ΣΑΣ”

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΣΘΠ ΣΕ Β. ΣΙΓΑΛΑ & Χ. ΝΟΜΙΚΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

«Κύριοι,

Η σιωπή μας στην απάντηση των προηγούμενων εγγράφων ερωτημάτων σας, οφείλεται  αποκλειστικά και μόνο σε λόγους δική σας προστασίας και της δημόσιας εικόνας της οργάνωσης.

Η επιμονή σας όμως , μας φέρει  στην εξαιρετικά δύσκολη   θέση να σας υπενθυμίσουμε, το αυτονόητο  : Ο συνεταιρισμός κινείται πάντοτε μέσα στο πλαίσιο των διεθνών συνεταιριστικών αρχών και αξιών, με τις οποίες, ακόμη και αν δεν συμφωνείτε, έχετε υποχρέωση να εφαρμόσετε, διαφορετικά ο Συνεταιρισμός, έχει κάθε δικαίωμα να ασκήσει αγωγή αποζημιώσεως εναντίον σας, για πράξεις και ενέργειές σας, οι οποίες προσβάλλουν την προσωπικότητά του και δημιουργούν ζημία σε βάρος του, τόσον του ιδίου, όσον και της Διοίκησης αυτού. Και τονίζουμε τις συνεταιριστικές αρχές, οι οποίες αναφέρονται τόσο στην συνεταιριστική  νομοθεσία,  όσο και στο προοίμιο του καταστατικού του συνεταιρισμού το οποίο αρνηθήκατε να ψηφίσετε. Ψήφισε όμως η πλειοψηφία της γενικής συνέλευσης, συνεπώς έχετε υποχρέωση να εφαρμόσετε.

Σας  υπενθυμίζουμε λοιπόν ότι σύμφωνα με την 1η συνεταιριστική αρχή, οι συνεταιρισμοί είναι δημοκρατικές οργανώσεις διοικούμενες από τα μέλη τους, τα οποία συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση της πολιτικής τους και στη λήψη των αποφάσεων. Άνδρες και γυναίκες που προσφέρουν υπηρεσίες ως αιρετοί εκπρόσωποι είναι υπόλογοι στα μέλη.

Τα μέλη λοιπόν των συνεταιρισμών έχουν υποχρέωση να εργάζονται και να προσφέρουν στην επίτευξη του συνεταιριστικού σκοπού και να  λειτουργούν με διαδικασίες δημοκρατικές , όπως αυτές εκφράζονται στο πλαίσιο της  λειτουργίας της γενικής συνέλευσης, όπου  όλα  τα μέλη είναι υπόλογα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα ανωτέρω, και τις σχετικές διατάξεις του νόμου και του καταστατικού, για την οικονομική λειτουργία του συνεταιρισμού, ο συνεταιρισμός μας έχει υποχρέωση να συντάξει στο τέλος της διαχειριστικής χρήσης, τον ισολογισμό του , τις χρηματοοικονομικές του καταστάσεις, τον προσυλλογισμό των δαπανών του , για το επόμενο έτος, τα οποία  τυγχάνουν εσωτερικού ελέγχου (Εποπτικό Συμβούλιο) και εξωτερικού ελέγχου(Ορκωτοί Λογιστές), και αφού εγκριθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο, παρουσιάζονται σύμφωνα με τον νόμο στην γενική συνέλευση, για έγκριση και γνωστοποιούνται και στην Εποπτική Αρχή του ΥΠΑΑΤ.

Στα μέλη όλα αυτά τα στοιχεία γνωστοποιούνται σε εύλογο χρόνο πριν την γενική συνέλευση, ώστε να τα μελετήσουν και να εκφράσουν τις απόψεις τους στην γενική συνέλευση, όταν συμφωνούν ή διαφωνούν, με τεκμηριωμένη κριτική και όχι με κρίσεις ατεκμηρίωτες και στείρα παράθεση απόψεων, που στηρίζεται σε εμμονές, οι οποίες  δεν προσιδιάζουν  στον δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας του συνεταιρισμού.

Πρέπει να γνωρίζετε, ότι οι υπηρεσίες του συνεταιρισμού, δεν είναι δυνατόν να απασχολούνται, σε άσκοπα αιτήματα συνεταίρων , διότι η εργασία τους πρέπει να είναι παραγωγική.

Όμως επειδή δημιουργείτε την ψευδή εντύπωση με τις επιστολές σας (δια του τύπου) σ’ αυτούς που δεν γνωρίζουν την λειτουργία της Ένωσης, ότι τάχα κάτι κακό γίνεται στην διαχείριση της, σας απαντάμε στην τελευταία επιστολή σας 26-05-2017 (αν και δεν έχουμε υποχρέωση) για να κλείσει η ψευδολογία σας μια και έξω:

1) Φυσικά και έχουν δικαίωμα στην ενημέρωση τα αιρετά και μη μέλη, της Ένωσης. Γι’ αυτό άλλωστε κάθε χρόνο στην ετήσια Γενική Συνέλευση οι ορκωτοί λογιστές ,που πραγματοποιούν ενδελεχή έλεγχο, παρουσιάζουν όλα τα οικονομικά και διαχειριστικά στοιχεία της οργάνωσης προς ενημέρωση των μελών και έγκρισή τους.

2)  Βρώμικο παιχνίδι που αναφέρετε στην επιστολή σας ουδέποτε έπαιξε η οργάνωση (με οποιαδήποτε Διοίκηση) ούτε παίζει, καθ’  όσον η δημοκρατική λειτουργία της και η φιλοσοφία του συνεταιριστικού κινήματος δεν επιτρέπει τέτοιες τακτικές . Είναι μακριά από εμάς αυτές οι πράξεις, αλλού πρέπει να τις αναζητήσετε.

  1. Μετά την ολοκλήρωση του διαχειριστικού -οικονομικού ελέγχου που πραγματοποιείται από τους ορκωτούς λογιστές για να τεθούν τα αποτελέσματα στην Γενική Συνέλευση, είμαστε στην διάθεσή σας να προσέλθετε στα γραφεία της οργάνωσης και να σας χορηγήσουμε οποιαδήποτε πληροφορία για τα έσοδα – έξοδα του 2016.
  2. Πάγια τακτική -πολιτική της Ένωσης Σ.Θ.Π. τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια για εργασίες – εργολαβίες – προμήθειες υλικών, είναι να προτιμούνται ντόπιοι (εργάτες -εργολάβοι – επιχειρήσεις) για να στηρίζεται η τοπική κοινωνία – οικονομία και προς όφελος της οργάνωσης.

Άλλωστε όπως είναι γνωστό (βάσει  του αναγκαστικού νόμου) όλοι οι ντόπιοι εργάτες – εργολάβοι – επιχειρηματίες και λοιποί, εφ’  όσον έχουν αμπέλι – χωράφι, είναι όλοι τους και φυσικά μέλη της Ένωσης.

Μετά απ’  όλα τα παραπάνω σας γνωρίζουμε ότι σε περίπτωση που συνεχίσετε τις ψευδολογίες σας( μέσω του τύπου) είναι βέβαιο ότι τις κάνετε εκ του πονηρού για να δημιουργήσετε σύγχυση στους συντοπίτες μας, να ρίξετε νερό στο μύλο των συκοφαντών της οργάνωσης που ζηλοφθονούν την συνεχή ανάπτυξη της ΕΝΩΣΗΣ προς όφελος όλης της ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ και προφανώς να κάνετε και οικονομική- ηθική ζημιά στην οργάνωσή μας.

Εμείς για τελευταία φορά ασχολούμαστε με τις αόριστες ψευδολογίες σας και δεν πρόκειται να σας ακολουθήσουμε στον δρόμο που έχετε χαράξει.

Η εικόνα της Ένωσης τα τελευταία 30 χρόνια, η ανοδική της πορεία και τα αποτελέσματά της είναι η καλύτερη απάντηση στους συκοφάντες και ψευδολόγους.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ

ΘΗΡΑΪΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΜΑΡΚΟΣ ΚΑΦΟΥΡΟΣ»

 

Image

Image

Image

Image

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *