“ΓΙΑ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ, ΓΙΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΦΟΒΕΡΙΖΕΙΣ”

ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ;

 

 

 

Παρακάμπτω τους λιμπεράληδες του τύπου, δεν έχουμε γιατρούς γιατί δεν υπάρχει σωστή διοίκηση στο Νοσοκομείο. Φυσικά και μπορούσαμε να έχουμε μπόλικους γιατρούς. Με διμηνίτες και βδομαδιάτες. Με συνεχείς, υποχρεωτικές αποσπάσεις. Δεμένους χειροπόδαρα ή υπό την απειλή απόλυσης και ανεργίας. Αλλά, το Δημόσιο έχει κατοχυρώσει και μερικά δικαιώματα που το διαχωρίζουν από την αγριότητα και την αδηφαγία του Ιδιωτικού Τομέα. Ευτυχώς!.

Κατευθείαν λοιπόν, στην καραμέλα. Το μέλλον του κτιρίου, του πρώην Κέντρου Υγείας. Δεν έχει τίτλους το Δημόσιο, είπε ο Δήμαρχος. Πολύ ωραία!. Λαμπρά!. Πάρτε το αύριο το πρωί. Αύριο!. (Για να μην μπω στον πειρασμό να ρωτήσω, αν πραγματικά το θέλετε).

Τι σας εμποδίζει λοιπόν, αν “δεν έχει τίτλους το Δημόσιο;”. Πάρτε το!. Από αβροφροσύνη, το αφήνετε στο έλεος του κάθε Πολάκη;. Θυροκολλήστε αύριο το πρωί, εντολή εκκένωσης και μπείτε μέσα ως φυσικοί ιδιοκτήτες. Μαζί σας θα είμαστε. Έστω με την αριστερίστικη λογική “περί όξυνσης των αντιθέσεων” που φέρνουν πιο κοντά την ανατροπή.

Αλλά το πρόβλημα, είναι πως κι εσείς δεν έχετε τίτλους. Και το ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα, είναι πως αν το Υπουργείο Υγείας, εγκαταστήσει αύριο το πρωί ένα αγροτικό γιατρό -όπως το ζητούν επισταμένα κάποιοι και μάλλον συναινείτε κι εσείς κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και όλοι μας, επειδή χρειάζονται τα Φηρά Αγροτικό Γιατρό-, παραμένει ο προορισμός του. Δηλαδή, ποιός;. Ότι το κτίριο χρησιμοποιείται για τις υγειονομικές ανάγκες του νησιού. Ότι τα λεφτά που δόθηκαν από το Δημόσιο και την Ε.Ε για την επέκτασή του, κατευθύνθηκαν προς αυτήν την οδό. Και πως, επαγωγικώς (από τον Σέρλοκ Χολμς, το έμαθα) το Νοσοκομείο, ήταν απλά ένα μεγαλειώδες ατύχημα. Και πως οι αιθεροβάμονες που το έφτιαξαν, ήταν ανεύθυνοι. Για να μην πω, ανόητοι.

 

ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΡΑΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ;

 

Εκτός, αν αυτό θέλετε. Να ξαναγυρίσει, η “προτέρα κατάστασις”. Διότι έτσι θα “δικαιωθούν” εκείνοι που στην “ηρωική” συνεδρίαση του Ιουλίου, απαιτούσαν να μην εγκαινιαστεί το Νοσοκομείο. Αυτοί που καραδοκούν σε κάθε πρόβλημα για να πουν χαιρέκακα, “τα λέγαμε εμείς”. Πάρτε το κύριοι!. Έχετε τα -Νομικά- κότσια;. Αύριο!. Τώρα!. Αλλιώς αφήστε την καραμέλα. Να καταλαβαινόμαστε.

Και ζητάτε επισταμένως, συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας. Για να του πείτε τι;. Δεν έχουμε αρκετούς γιατρούς;. Θα σας δείξει την προκήρυξη και θα σας πει “ανοιχτή είναι, όποιος ενδιαφερθεί, προσλαμβάνεται”, χωρίς προϋποθέσεις από Τροϊκανούς, χωρίς ποσοστώσεις, χωρίς ημερομηνία λήξης;.

Αναρωτήθηκε κανείς, γιατί ενώ γιατροί πάνε κι έρχονται, σχεδόν κανένας από το λοιπό παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό ή βοηθητικό προσωπικό, δεν έχει φύγει;. Παρά τους εξευτελιστικούς μισθούς, το δυσβάστακτο κόστος ζωής και την τιτάνια καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλουν;.

Αλλά, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Στο προκείμενο:“Για σκότωσε το βασιλιά, για να μην τον φοβερίζεις”, λέει κάπου ο Καζαντζάκης, στον “Καπετάν Μιχάλη”. Αφήστε τις φοβέρες και κάντε το τώρα. Χτες!. Αφού ακόμα και τη θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΜΥ, την αρνηθήκατε κύριε Δήμαρχε, επειδή το κτίριο του Κέντρου Υγείας δεν το “ΠΑΖΑΡΕΥΕΤΕ”. Κι επειδή “δεν έχετε και χρόνο”. Λες και δεν θα μπορούσατε να ορίσετε ένα στενό σας συνεργάτη, απαιτώντας η θέση να είναι “ex oficcio” και όχι προσωποπαγής. (Για να μην σας πω, ότι και το ΚΚΕ, δεν θέλει την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εκλέγει ευρωβουλευτές, κάνοντας κριτική στην καρδιά της. Και πράττει σοφά!.).

Δεν σταματάμε λοιπόν την καραμέλα;. Ιδού η Θήρα, ιδού και η Θύρα. Θυροκολλείστε, εντολή έξωσης. Και βγείτε πειστικά, στον κόσμο να σας στηρίξει, στην επιλογή σας. Θα είμαι ο πρώτος που θα το πράξει.

Αλλά μετά, νομίζω πως δικαιούμαι, να ζητήσω την εφαρμογή της περίφημης μελέτης της αντιπολίτευσης. Με όλα όσα περιέχει. Και όλα τα αξιοθαύμαστα και ευέλικτα που μπορούν να πετύχουν. Γιατί δική σας πρόταση δεν έχετε. Ακροβατείτε μεταξύ λιμπεράληδων και τίποτα.

 

Ο ΣΚΟΝΟΒΟΛΟΣ ΤΩΝ ΛΙΜΠΕΡΑΛΗΔΩΝ

 

Αλλά παραμένω, με το ερώτημα: Θέλετε Νοσοκομείο;. Γιατί κάποιοι, ξέρω πως δεν το θέλουν. Αυτοί είναι ο σκονόβολος, που δυστυχώς τυφλώνει πολλούς. Μήπως βολεύει, το να κλείσει το Νοσοκομείο;. Λυπάμαι!. Δεν θα κλείσει. Θα περάσει τις παιδικές του ασθένειες και θα ενηλικιωθεί. Αλλά τότε, δεν θα έχετε ούτε συγγένεια αίματος, ούτε πνευματική συνάφεια μαζί του. Και δεν μιλώ, μόνο για εσάς κύριε Δήμαρχε. Δυστυχώς και η Μείζων Αντιπολίτευση, δείχνει μια τραγική εμμονή να αναλώνεται σε ανέξοδους βερμπαλισμούς.

ΥΓ. Έχει καλό καφέ το κυλικείο του Υπουργείου Υγείας;.

ΥΓ2. Μην ξεσπάζεστε. Δεν μετακινιέμαι ούτε ένα χιλιοστό, από τη θέση μου για Δημόσιο Νοσοκομείο. Κι αν δικαιωθείτε και αποτύχει, καταχωρήστε με, στους ηττημένους της ιδέας. Ανεπιφύλακτα και “εν γνώσει των συνεπειών του κόσμου”.

 

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

1 Απάντηση

  1. Ο/Η Γεργιις λέει:

    Ντροπηηηηη τοσος κοσμος που μενει στο κεντρο υγειας τι θα γθνει;;ευκολα λετε καντε εκενωσηη..αν μενατε..εσεις;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *