ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ! ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΠΙΑ;

ΣΜΟΚΙΝ ΜΕ ΞΕΚΟΥΜΠΩΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ

 

 

diagrammisi_1 Το θέμα είναι παρωνυχίδα, μπροστά στα όσα συμβαίνουν. Ελάχιστο. Ελαχιστότατο. Είναι όμως ενδεικτικό της προχειρότητας και της αδυναμίας να αντιληφθούμε τα στοιχειώδη σε αυτόν τον τόπο. Ίσως και μια ακόμα ένδειξη ότι μεταξύ Δήμου και Επαρχείου, «δεν ταιριάζουν τα χνώτα τους».

 

Πραγματοποιήθηκε λοιπόν, πριν λίγες μέρες ένα χρήσιμο έργο, το οποίο όλοι επικρότησαν. Η διαγράμμιση του οδικού δικτύου. Χρήσιμη για την ασφάλεια στην κυκλοφορία. Ιδίως τις νύχτες που η φωταύγεια στη Σαντορίνη είναι… εκτυφλωτική. Διαγράμμιση όμως σημαίνει και οριοθέτηση του δρόμου. Δηλαδή μια λευκή ευδιάκριτη γραμμή, αριστερά και δεξιά που προστατεύει τον οδηγό να μη φύγει και βρεθεί σε κανένα χωράφι. Το απλό. Απλούστατο. Γελοιωδώς στοιχειώδες, θα ήταν προτού γίνει ή ταυτόχρονα με τη διαγράμμιση, να προπορεύεται ένα μηχανικό σάρωθρο που να απομακρύνει τα φερτά υλικά (χαλίκια-χώματα), τα χόρτα ή τα σκουπίδια.

Και για όνομα του θεού, ούτε αυτό δεν έγινε!. Αποτέλεσμα;. Το  όχημα διαγράμμισης είτε να βάψει χόρτα diagrammisi_2και χαλίκια, είτε να μη βάψει καθόλου. Είτε, τα βαμμένα χόρτα και χαλίκια να φύγουν ή από το σάρωθρο, ή από το σπινάρισμα ενός αυτοκινήτου. Πιθανό αποτέλεσμα: Ένας αμέριμνος τουρίστας, οδηγεί βράδυ ακολουθώντας (ο ανόητος!) τη λευκή γραμμή κι επειδή είναι νομοταγής (επίσης ανόητος!) πάει δεξιά. Σε κάποιο σημείο, βλέπει τη γραμμή να διακόπτεται. «Α! να ένα δρομάκι, για να δω μήπως έχει κάποιο αξιοθέατο ή κανένα μαγαζί, σκέφτεται. (Έρχεται για πρώτη φορά στη Σαντορίνη, ο ερίφης). Πάει να στρίψει και πάρτον τ’  ανάσκελα τον κύριο Σκουντρή μας. Στο χωράφι ή στο αμπέλι.

Κι όλα αυτά, γιατί δεν έγινε το γελοιωδώς απλό: ή το όχημα διαγράμμισης να έχει σάρωθρο στο εμπρόσθιο μέρος ή να προπορεύεται ένα από τα μηχανικά σάρωθρα του Δήμου που «αδαπάνως» εκχωρήσαμε στον ανάδοχο καθαριότητας. Δηλαδή ένα τηλεφώνημα. «Ξέρεις κάνουμε διαγράμμιση, διαθέστε για 2-3 μέρες το σάρωθρο» ή να το σκεφτεί ο Δήμος, πρώτος. Αλλά μην πάρει ο ένας τη δόξα του άλλου!.

diagrammisi_4 Αποτέλεσμα νούμερο 2. Όπως και στην περίπτωση του περιφερειακού κάτω από το Λύκειο. Ωραίος δρόμος και δεν περίσσεψαν 2-3 κυβικά άσφαλτος για το τελείωμά του που αποδεικνύεται σε παγίδα. Φτιάχτηκε επίσης και μια νησίδα που είναι αόρατη τα βράδια δημιουργώντας κινδύνους. Για 2 κυβικά μπετόν κι ένα κουβά φωσφορούχα μπογιά

Σαν να εμφανίζεσαι δηλαδή σε μια επίσημη δεξίωση με πανάκριβο σμόκιν και ξεκούμπωτο παντελόνι στο επίμαχο σημείο. Εεεε!. Δεν θα πάει ολωνών το μάτι, εκεί;.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *