ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΜΙΑΣ ΣΙΩΠΗΛΗΣ ΑΛΛΑ ΕΥΓΛΩΤΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΩΝ ΚΩΦΩΝ ΣΤΟ SAF

 

 

 

Εξερεύνηση στη χώρα των Κωφών – Σεμινάριο για παιδιά

Μα, πώς ένας κωφός μιλάει στο τηλέφωνο; Πώς ξέρει ότι έχει επισκέψεις στο σπίτι για να ανοίξουν την πόρτα; Σε τι σχολείο πάνε και τι μαθαίνουνε; Οι Κωφοί μιλάνε με τα χέρια τους!Η γλώσσα των Κωφών είναι η Νοηματική. Θέλεις κι εσυ να μάθεις πώς είναι η Νοηματική; Αν ναι, έλα να μάθουμε αυτές και άλλες απαντήσεις παίζοντας και μιλώντας με τα χέρια μας! Έλα κι εσύ να ανακαλύψουμε μαζί τον κόσμο των Κωφών και την γλώσσα τους, την Νοηματική! Έλα κι εσύ να μάθεις να μιλάς χωρίς φωνή και χωρίς ήχο!

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 12.00-13.30 για παιδιά δημοτικού

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Κατερίνα Σταμούλου

Ο αριθμός των συμμετεχόντων σε κάθε τάξη είναι περιορισμένος.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και εξασφαλίζεται με την έγκαιρη τηλεφωνική επικοινωνία του γονέα.

Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας, Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης 2286085141, Τρίτη έως Κυριακή 10:00-16:00

Λίγα λόγια για την Κατερίνα Σταμούλου:

Η Αικατερίνη Σταμούλου, από το 2001,ξεκίνησε τα μαθήματα Ελληνικής Νοηματικής και μαγεύτηκε από την Νοηματική η οποία, είναι γεμάτη κίνηση και έκφραση. Από τότε, συμμετέχει ενεργά στην κοινότητα των Κωφών, Πάτρας και αργότερα της Αθήνας.

Το 2007 ξεκινά να διευθύνει μια νέα σχολή Ελληνικής Νοηματικής με επιτυχία, από όπου και πήρε πολλά εφόδια γνωστικά αλλά και προσωπικά.

Το 2008 ξεκινά να παραδίδει μαθήματα Νοηματικής σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές. Ήταν η αρχή για να ανακαλύψει πόσο πολύ της αρέσει να διδάσκει την Νοηματική. Σήμερα, αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει και το ανώτερο επίπεδο, αυτό των διερμηνέων.

Το 2009 αναλαμβάνει να λειτουργήσει το παράρτημα Ομοσπονδίας Κωφών στη Πάτρα καλύπτοντας τις ανάγκες διερμηνείας σε Πελοπόννησο, Μεσολόγγι, Ναύπακτος και Αγρίνιο. Παράλληλα διευθύνει και διδάσκει σε ιδιωτική σχολή Νοηματικής καθώς και αναλαμβάνει να ευαισθητοποιήσει υποψήφιους γιατρούς σε συνεργασία με την μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση γιατρών, την Helmsic. Τέλος, αποφοιτεί και από την σχολή πολιτικών έργων υποδομής, του Τεχνολογικού Ιδρύματος Πατρών.

Το 2011 συμμετέχει σε πρόγραμμα ανταλλαγής νέων κωφών και ακουόντων στη Γαλλία και τις επόμενες δύο χρονιές, εφόσον ανακαλύπτει το ταλέντο της να επικοινωνεί διεθνώς με Κωφούς, εκπροσωπεί και συνοδεύει την ομάδα της Ελλάδας στη Τσεχία, υπεύθυνη σε Projects (theatricalandcultureprojects) του προγράμματος. Παράλληλα, εργάζεται σε σχολή Νοηματικής στην Αθήνα ενώ προετοιμάζεται για το επίπεδο της διερμηνείας.

Το 2013 γίνεται επίσημη διερμηνέας της Ελληνικής Νοηματικής γλώσσας , με βασική επιλογή εργασίας, διερμηνείες στο παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Βόλου.

Το 2017 αποφοιτεί και από το πρόγραμμα ΕΠΠΑΙΚ της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και είναι υποψήφια εκπαιδευτικός στα ΕΠΑΛ και στην ειδική εκπαίδευση.

Η ευαισθητοποίηση για την Νοηματική και τους Κωφούς δεν έχει παύσει να την ενδιαφέρει και να διοργανώνει σε όποιο μέρος βρεθεί ένα ολιγόωρο ταξίδι στον Κόσμο των κωφών και της γλώσσας τους, μοιράζοντας έτσι απλόχερα τις γνώσεις και τις εμπειρίες της από το δικό της ταξίδι.

Αγαπημένη φράση: “Αφθονία δεν είναι πόσα έχεις αλλά, πόσα μπορείς να μοιραστείς” .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *