ΕΤΗΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ

KAI ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ

 

 

 

 

Φωτογραφία, του ΄Βασίλειου Νομικού

“Ο Δήμος Θήρας και η ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης (ΙΜΠΗΣ) διοργανώνει την ετήσια ενημερωτική εκδήλωση για το Ηφαίστειο το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 στις 18:00 μμ στο Ίδρυμα Λουκά & Ευάγγελου Μπελλώνια στα Φηρά.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο της ετήσιας δράσης του Ινστιτούτου με τίτλο: «ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ, ΤΟ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ» και το φετινό θέμα της είναι: «Ψηλαφώντας τα πετρώματα των ηφαιστείων της Θήρας: Μια βόλτα στο χώρο και το χρόνο του νησιού», με ομιλητή τον κ. Γιώργο Βουγιουκαλάκη (Συντονιστή Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΜΠΗΣ) και παρεμβάσεις από μέλη του Δ.Σ. του ΙΜΠΗΣ. Η ενημέρωση είναι ανοικτή στο κοινό και η είσοδος ελεύθερη.

Μετά το τέλος της ενημέρωσης θα ακολουθήσει η αγόρευση των καθηγητών κκ. Μιχάλη Φυτίκα και Friedrich Walter σε Επίτιμους Δημότες Θήρας ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης του έργου τους και της εν γένει προσφοράς τους στη Σαντορίνη.

Η ενημέρωση συνεχίζεται και την επόμενη μέρα Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 όπου θα πραγματοποιηθεί «Μια βόλτα στο χώρο και το χρόνο του νησιού» με κεντρικό θέμα «Ψηλαφώντας τα πετρώματα των ηφαιστείων της Θήρας» και με ξεναγούς τους επιστήμονες του ΙΜΠΗΣ.

Η περιήγηση είναι επίσης ανοικτή στο κοινό και δωρεάν και όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο email : geothira@gmail.com μέχρι την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 22860 23021, Δευτέρα με Παρασκευή, 10:00-14:00.

Το πρόγραμμα της περιήγησης την Κυριακή 25/02 έχει ως εξής:

– 09:30 Αναχώρηση από Φηρά – σημείο συνάντησης το Λύκειο Φηρών – με λεωφορεία προς τη νότια Θήρα. Εισαγωγή στη γεωλογική εξέλιξη του χώρου και των ηφαιστείων. Παρατήρηση των πετρωμάτων των πρώτων ηφαιστείων της Θήρας.

– 11:00 Παρατήρηση των στρωμάτων της έκρηξης της Ύστερης Εποχής του Χαλκού (1613 π.Χ.) στη νότια Θήρα.

– 12:30 Μετακίνηση στη βόρεια Θήρα. Παρατήρηση των πετρωμάτων των ηφαιστείων της βόρειας Θήρας και των μεγάλων τεκτονικών ρηγμάτων του χώρου.

– 14:00 Μετακίνηση στην Οία (Αμμούδι). Παρατήρηση στρωμάτων τέφρας μεγάλων εκρήξεων και των νεότερων ρευμάτων λάβας της Θήρας.

– 15:30 Επιστροφή στα Φηρά”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *