ΕΣΒΗΣΕ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΗ

ΕΣΒΗΣΕ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΗ

 

"Νερώνειο" θέαμα από τη Σαντορίνη, αλλά στιγμές αγωνίας και σκληρής προσπάθειας για τους Αναφιώτες.

«Νερώνειο» θέαμα για τη Σαντορίνη, αλλά στιγμές αγωνίας και σκληρής προσπάθειας για τους Αναφιώτες. (Φωτό Δημήτρης Μπαζιάς)

  Όλη τη νύχτα πάλευαν με τις φλόγες οι κάτοικοι της Ανάφης, καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε χτες το απόγευμα στην περιοχή Ντουμπάρια, κατέκαψε μια πολύ μεγάλη θαμνώδη και χορτολιβαδική έκταση. Τις προσπάθειες του Δήμου και των Κατοίκων συνέδραμαν έξι πυροσβέστες που μεταφέρθηκαν εσπευσμένα από τη Σαντορίνη, από το σκάφος «Γαρμπής» της Ένωσης Λεμβούχων Θήρας και έφτασαν στο νησί γύρω στη μία μετά τα μεσάνυχτα.

  Η ραγδαία εξέλιξη της φωτιάς, που λόγω της ξηρασίας έπαιρνε απειλητικές διαστάσεις, οδήγησε το Δήμαρχο και τους κατοίκους να δημιουργήσουν αντιπυρικό κλοιό στο δρόμο που οδηγούσε προς τη Χώρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, κάποια στιγμή κινδύνευσε μια εξοχική κατοικία, η οποία διεσώθη χάρις στην έγκαιρη παρέμβαση, πυροσβεστών, υπευθύνων του Δήμου και εθελοντών.  Για την ώρα δεν υπάρχουν ακριβή δεδομένα για σημαντική καταστροφή καλλιεργειών ή αγροτικού κεφαλαίου –κυρίως μελισσιών- αλλά ο Δήμαρχος κ. Ιάκωβος Ρούσσος που βρίσκεται επιτόπου, δήλωσε στο Santonews.gr, πως συνεχίζει να συλλέγει στοιχεία για τη φωτιά που ήταν ορατή και από τη Σαντορίνη. «Είναι μια έκταση, με φρύγανα και θυμάρια. Ακόμα δεν έχουμε πλήρη εικόνα», είπε ο κ. Ρούσσος.