ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΤΕΤΑΡΤΗ VOLCANICA

ΑΦΗΣΕ ΚΑΛΗ ΓΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

 

  Η έκθεση Volcanica, που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες, αποτέλεσε μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για την τοπική αγορά, που ενώ κινείται με τεράστιες κλίμακες ποσών, καταφεύγει σε μεμονωμένες “εισαγωγές”, για την κάλυψη αναγκών σε υποδομές, εξοπλισμό και υπηρεσίες. Το μήνυμα, είναι απλό: μια διοργάνωση που φέρνει σε επαφή και επικοινωνία τον τοπικό επιχειρηματικό κόσμο, μπορεί να λειτουργήσει ως ένα είδος κοινοπραξίας, όπου το μέγεθος των παραγγελιών θα είναι τέτοιο που να επιτρέπει καλύτερη τιμολογιακή διαπραγμάτευση και η εγγύτητα πωλητή – αγοραστή θα εγγυάται σοβαρή μεταπωλητήρια υποστήριξη (after sale service).

  Ταυτόχρονα έδωσε (και δίνει) την ευκαιρία σε καινοτόμες δράσεις, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και σοβαρές επιχειρήσεις να έρθουν σε απευθείας επαφή, διαμορφώνοντας τα ειδικά δεδομένα και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του νησιού. Με αυτό το σκεπτικό, η Volcanica πέτυχε τους στόχους της, βάζοντας παράλληλα σοβαρή παρακαταθήκη για το μέλλον. Οι επιχειρηματίες φαίνεται να το αντιλαμβάνονται και μια βόλτα στο Κλειστό Γυμναστήριο ήταν ενδεικτική της διάχυτης σοβαρότητας.

Καλαίσθητα περίπτερα, σοβαρές συναντήσεις (όχι περάσματα του τύπου “είδα φως και μπήκα”), λεπτομερής ενημέρωση και μάλλον πολλές συμφωνίες. Κι επειδή ακόμα κι ο έρωτας περνάει από το στομάχι, πρέπει να επισημανθεί και κάτι άλλο. Με αφορμή την εξαιρετική παρουσία μιας εταιρείας μαζικής εστίασης (catering) με τον διακριτικό τίτλοSpicy Bites” καταδεικνύεται εμφατικά πως αυτού του τύπου η εστίαση, σταματά να αποτελεί το “ορφανό” της τοπικής γαστρονομίας (η οποία έχει φτάσει ομολογουμένως σε υψηλό επίπεδο). Αυτήν την πορεία, ακολουθεί και η μαζική εστίαση-επιτόπια εξυπηρέτηση εκδηλώσεων και διοργανώσεων.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, έδειξε πως πέρα από το καθιερωμένο παξιμαδάκι, αγγουράκι-τοματάκι- τυράκι και λίγο κρασί, η μαζική εστίαση, αρχίζει να ακολουθεί τον ορθό δρόμο. Δηλαδή, πρωτότυπες και γευστικές δημιουργίες, καλαίσθητη παρουσίαση, προηγμένος φορητός-μεταφερόμενος εξοπλισμός και καλοεκπαιδευμένο προσωπικό. Όσα δηλαδή απαιτεί κάποιος από ένα κλασσικό, καλό εστιατόριο να μπορεί να τα βρει και σε μαζικές εκδηλώσεις.

Οπότε, καιρός είναι η Volcanica να ετοιμάζεται για την επόμενη διοργάνωση. Και οι επιχειρηματίες για τη συμμετοχή τους. Γιατί και περιττά ταξίδια θα γλιτώσουν και οικονομία κλίμακας θα έχουν και με τη διάχυση του χρήματος στην τοπική αγορά, θα δοθεί η ευκαιρία νέων επενδύσεων και δημιουργίας σοβαρών-μόνιμων θέσεων εργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *