ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!. Ο ΙΣΑ ΤΣΑΚΩΣΕ ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΠΟΛΑΚΗ

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΕΓΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ!

 

 

 

   ΠΟΛΑΚΗΣ_ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ2Επιστολή προς τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά, έστειλε ο Ιατρικός Σύλλογο Αθήνας (ΙΣΑ) και την κοινοποιεί παράλληλα στον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων. Σε τι αναφέρεται;. Στην πρόσφατη επέμβαση που έκανε ο Παύλος Πολάκης στο Νοσοκομείο Σαντορίνης. Πριν διαβάσετε την ανακοίνωση του ΙΣΑ, η Santonews προτείνει στην επόμενη Συνταγματική Αναθεώρηση, να προβλεφθεί ρητά πως το να ασθενεί κάποιος είναι αντισυνταγματικό. Δίδει επίσης και μια λαμπρή ιδέα, προς τους γνωστούς τοπικούς Γκρούεζες, του Κλειστού Νοσοκομείου, για να έρθουν στα ίσα τους: Στην επόμενη έλευση του βδελυρού Πολλάκη, να τον υποδεχτούν με το σύνθημα “Πολάκηηη… Πολάκηηηη, μήπως πήρες φακελάκι; Ίο, ίο, ίο, για να ανοίξεις το Νοσοκομείο;” (τρις).

ισα

Γράφει ο ΙΣΑ (1,2): “Η διάταξη του άρθρου 81 παρ. 3 του Συντάγματος ρητά ορίζει ότι κάθε επαγγελματική δραστηριότητα μελών της κυβέρνησης και υφυπουργών αναστέλλεται κατά την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους, άλλως τίθεται ζήτημα παράβασης καθήκοντος και διώκεται σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Επιπλέον,το Νοσοκομείο Σαντορίνης έχει με νόμο ενταχθεί στο ΕΣΥ, ώστε να απαγορεύεται κάθε παροχή υπηρεσιών από ιατρό ιδιώτη.

Τέλος, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν η επέμβαση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από ενημέρωση του κατά τόπο αρμόδιο Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων.

Ανακύπτει λοιπόν σειρά νομικών ζητημάτων όσον αφορά στη νομιμότητα της, για λόγους

εντυπωσιασμού και πολιτικής σκοπιμότητας, ενέργεια του ιατρού μέλους σας Π. Πολάκη να υποβάλει ασθενή υπό γενική αναισθησία σε Αιμορροϊδεκτομή κατά LONGO στο νοσοκομείο Σαντορίνης. Κανείς δεν είναι υπεράνω του Συντάγματος και των νόμων”.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΔΕΛΥΡΟΥ ΠΟΛΑΚΗ

«Στην απαράδεκτη, γελοία και μίζερη ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνων (δηλ. του Πατούλη συγκεκριμένα, ο οποίος μετά που έχασε την πρόσβαση στο υπουργείο υγείας που είχε επι Άδωνι -Βορίδη έχει πάθει παράκρουση απώλειας εξουσίας ).

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ : Το ότι έκλεισα το Ιατρείο μου και τα βιβλία της επαγγελματικής μου δραστηριότητας ως όφειλα μετά που έγινε υπουργός ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι απώλεσα την επιστημονική μου ιδιότητα και την ειδίκευση μου στη χειρουργική την οποία Υποχρεούμαι να χρησιμοποιώ όταν κληθώ για βοήθεια είτε από ασθενή ,είτε από συνάδελφο γιατρό όπως επιβάλλει άλλωστε ο όρκος του Ιπποκράτη.

ΥΓ 1 με κάτι τέτοιες ανακοινώσεις καταλαβαίνει κανείς το φθόνο και το μίσος που κρύβει η ψυχή του βολεμένου μικροαστού που ακούμπησε όλη του την ύπαρξη στο να είναι η θεραπαινίδα της εξουσίας ,αποκτώντας αξία που ποτέ δε θα κατακτούσε με τις δικές του ηθικές ,πνευματικές η επιστημονικές δυνάμεις.

ΥΓ2 θέλω να μάθω τι στάση κράτησαν οι άλλες παρατάξεις στον ΙΣΑ στην ανακοίνωση αυτή και ειδικά οι αριστερές».

 

Και ο ΙΣΑ αντ- απαντά:

  “Η απάντηση του κ. Πολάκη στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, την οποία χαρακτηρίζει γελοία και μίζερη, αν και αναφέρεται στο Σύνταγμα και τη νομιμότητα δεν χρήζει σχολιασμού.

Μερικές μόνο επισημάνσεις είναι ίσως επιβεβλημένες:

  1. Η νομιμότητα δεν μπορεί και δεν πρέπει να εξαρτάται από τον συνδικαλιστικό χώρο που υπηρετεί ο κάθε εκλεγμένος εκπρόσωπος των ιατρών της Αθήνας.
  2. Ουδέποτε αμφισβητήσαμε την επιστημονική κατάρτιση του κ. Υπουργού. Δεν μπορούμε ως ιατροί να δεχθούμε, όμως, ότι μία επέμβαση αιμορροϊδεκτομής κατά LONGO μπορεί να χαρακτηριστεί ως επείγουσα ή ότι απαιτεί τη συνδρομή ιδιώτη χειρουργού.
  3. Η θέση του κ. Υπουργού νομιμοποιεί άραγε την πρόσβαση κάθε ιδιώτη ιατρού, μετά από αίτηση του ασθενή ή χωρίς αυτή, στις δημόσιες δομές του ΕΣΥ κατ΄ επίκληση του όρκου του Ιπποκράτη;

Εάν νόμιζε ο κ. Υπουργός ότι μπορεί με την ιδιότητά του αυτή να διατηρεί «άσπρα και μαύρα ταμία της Δημόσιας Υγείας» όπως έκανε ως Δήμαρχος, πλανάται.

Αποτελεί ευθύνη του ίδιου του κ. Τσίπρα η ανάθεση αρμοδιοτήτων στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας σε έναν Υπουργό που θεωρεί ότι μπορεί να πράττει κατά βούληση ανεξάρτητα από όσα ορίζει ο νόμος. Αναμένουμε τις ενέργειές του”.

1 Απάντηση

  1. Ο/Η Γιάννης Σιγάλας λέει:

    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ !!!
    Ο ΠΟΛΛΑ(ΒΑΡ)ΗΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ
    ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ…
    ΣΚΙΖΕΙ Κ@10#Σ… (ΟΧΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ)…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *