ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΣΤΗΝ AEGEAN

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΣΤΗΝ AEGEAN

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτις περικο0πές δρομολογίων της Aegean, αναφέρεται επιστολή που έστειλε η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, προς την εταιρεία.

«Σύμφωνα με ενημέρωσή μας από την σελίδα με το πρόγραμμα των δρομολογίων των αεροσκαφών της εταιρίας σας, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι από τις αρχές Νοεμβρίου του 2013 διακόπτονται οι καθημερινές πτήσεις σας στην Σαντορίνη και περιορίζονται σε μία και μοναδική την ημέρα, ενώ, δύο ημέρες την εβδομάδα (και συγκεκριμένα κάθε Τρίτη και Πέμπτη) δεν πραγματοποιείται καμία πτήση προς και από το νησί.

Με δεδομένο ότι η Σαντορίνη αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο με μεγάλη τουριστική κίνηση καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, καθώς και ότι οι ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων της από και προς την πρωτεύουσα είναι ολοένα και πιο αυξημένες και τους χειμερινούς μήνες, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας, ώστε το νησί να εξυπηρετείται αεροπορικά από την εταιρία σας με τουλάχιστο μια πτήση κάθε ημέρα.

Θα θέλαμε επίσης να σας πληροφορήσουμε ότι ως διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας, το Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Θήρας καθώς και άλλους επαγγελματικούς συλλόγους του νησιού, καταβάλουμε συγκεκριμένες και συντονισμένες προσπάθειες, που έχουν ήδη και πρόκειται να έχουν και στο μέλλον, αποτέλεσμα, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και κατά την διάρκεια του χειμώνα, με σκοπό την αποδοτικότερη λειτουργία πολλών τουριστικών επιχειρήσεων προς όφελος των ιδιοκτητών και των εργαζομένων σε αυτές.

Θεωρούμε ως εκ τούτου, ότι η επιλογή σας, πέρα  απ’ το να περιορίσετε σε ένα και μοναδικό δρομολόγιο την μέρα την Σαντορίνη ως προορισμό και να περικόψετε παντελώς τα δρομολόγιά σας 2 μέρες της εβδομάδα, λειτουργεί ανασταλτικά και βλάπτει τις προσπάθειές μας, για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την διατήρηση του εισοδήματος των κατοίκων του νησιού.

Επιπλέον και σε ότι αφορά τα χειμερινά δρομολόγια της εταιρίας σας θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο παροχής ειδικών εκπτώσεων στους μονίμους κατοίκους του νησιού με δεδομένο ότι οι δυνατότητες μετακίνησής τους από και προς το νησί είναι περιορισμένες.

Ως Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης θεωρούμε ότι δεν μπορεί μια εταιρεία που μέχρι σήμερα στη συνείδηση όλων θεωρείται στρατηγική για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας και κατ’ επέκταση  της Σαντορίνης να προβαίνει σε μια τέτοια απόφαση την δεδομένη στιγμή.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα επανεξεταστεί η απόφαση σας αυτή και θα συνεχίσουν οι πτήσεις και κατά χειμερινή περίοδο σε ένα νησί παγκοσμίως γνωστό και πρώτο πάντα στις προτιμήσεις όλων να το επισκεφθούν.

 

Επιπλέον, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την έκπληξη καθώς και την δυσαρέσκειά μας σε αρκετές περιπτώσεις για το ότι η Σαντορίνη κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, εμφανίζεται μονίμως να έχει τα ακριβότερα εισιτήρια συγκριτικά με άλλους προορισμούς στις πτήσεις του εσωτερικού δικτύου της εταιρίας σας.

Θεωρούμε δε, κι ακριβώς επειδή πρόκειται για νησιωτική περιοχή, ότι αυτό αποτελεί αδικία,  για τους κατοίκους του νησιού ως προς τις πάγιες και δεδομένες ανάγκες μετακίνησής τους.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως για το γεγονός υπάρχει ήδη μεγάλη δυσαρέσκεια και αρνητικά σχόλια στην τοπική κοινωνία, ενώ σεβόμενοι και αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες της εποχής, ουδέποτε μέχρι σήμερα είχαμε εγγράφως διαμαρτυρηθεί, φροντίζοντας μάλιστα να διατηρούμε τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με την εταιρία σας για τις ποιοτικές υπηρεσίες που παρέχετε.

Σχετικά με αυτό το ζήτημα, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε και να σας ζητήσουμε εάν είναι δυνατό να επανεξετάσετε τις επιλογές σας σχετικά με το ενδεχόμενο οι κάτοικοι του νησιού να επωφελούνται χαμηλότερων ναύλων κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

 

Επίσης, και βλέποντας τις μόλις ανακοινωθείσες προσφορές σας στις κατηγορίες εισιτηρίων, «GoLight και Flex για ακόμη χαμηλότερους ναύλους και ευελιξία» θα θέλαμε να μας ενημερώσετε σχετικά και με αυτούς.

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων,

Θα εκτιμήσουμε την θετική ανταπόκριση στα αιτήματά μας.

 

Για την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης,

Το Διοικητικό Συμβούλιο»