ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΧΑΛΗ ΡΟΥΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ & ΣΤΕΓΑΣΗ

 

 

“Εισήγηση Μιχάλη Ρούσσου στο Δ.Σ της ΑΕΜΥ ΑΕ

Κοινοποιείται στους Υπουργούς κ. Ανδρέα Ξανθό και κ. Παύλο Πολάκη, καθώς και στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Διαφωνώ πλήρως με την εισήγηση της Διευθύντριας κ. Μαυρικάκη με το ακόλουθο περιεχόμενο: «Εισηγούμαστε. Την επικαιροποίηση της απόφασης 17./3.07.2016 του ΔΣ ώστε να δικαιούνται ένα γεύμα ημερησίως σύμφωνα με τα ελεύθερα προγράμματα δίαιτας των ασθενών του Νοσοκομείου οι εργαζόμενοι του Γ.Ν. Θήρας που δεν διέμεναν μόνιμα στη Θήρα αλλά μετέβησαν στο νησί προκειμένου να εργασθούν στο Γ.Ν. Θήρας.»

Διαφωνώ και με το ΔΣ που την έκανε δεκτή (όπως πληροφορήθηκα διότι απουσίαζα λόγω ασθενείας).

Ζητώ να συζητηθεί και η δική μου πρόταση που είναι η εξής:

1.- Να δικαιούνται ένα γεύμα όλοι ανεξαιρέτως οι εργαζόμενοι.

2.- Διαφορετικά, αν δεν είναι δυνατή η σίτιση όλων των εργαζομένων, το κριτήριο για τη δωρεάν σίτιση στο νοσοκομείο θα πρέπει να είναι η μισθολογική και η εν γένει οικονομική κατάσταση του εργαζομένου. Θα δικαιούνται δηλαδή μόνον οι οικονομικά ασθενέστεροι (όπως καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι, λαντζέρηδες κ.λπ.) ανεξαρτήτως καταγωγής ή προηγούμενου τόπου διαμονής και δεν θα το δικαιούνται οι λαμβάνοντες υψηλότερους μισθούς και επιδόματα και οι έχοντες εισοδήματα, ανεξαρτήτως καταγωγής και τόπου διαμονής. Διαφωνώ ότι ως κριτήριο πρέπει να θέσουμε το τυχαίο γεγονός αν ήρθε στη Σαντορίνη πριν ή μετά τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Ο διαχωρισμός σε Σαντορινιούς που δεν δικαιούνται σίτιση ακόμη και αν είναι οικονομικά ασθενέστεροι και σε μη Σαντορινιούς που δικαιούνται σίτιση ακόμη και αν έχουν υψηλά εισοδήματα είναι απαράδεκτος κατά την άποψή μου.

3.- Οι υψηλά αμειβόμενοι, οι οποίοι δεν θα δικαιούνται δωρεάν σίτιση, έχουν τη δυνατότητα να σιτίζονται από το Αεροπορικό Απόσπασμα Θήρας (μετά από δικές μου ενέργειες), με εξαιρετικά χαμηλό αντίτιμο (5 ευρώ ημερησίως για δύο γεύματα). Υπαρχούσης αυτής της δυνατότητας, η παροχή δωρεάν σίτισης και στους υψηλά αμειβόμενους αποτελεί αδικαιολόγητη σπατάλη της κρατικής επιχορήγησης. Τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να διατεθούν σε άλλες πραγματικές ανάγκες του νοσοκομείου. Η κ. Διευθύντρια έχει οργανώσει την προμήθεια φαγητού από το Αεροπορικό Απόσπασμα Θήρας από όπου σιτίζονται και άλλοι υπάλληλοι;

Στέγαση. Εκτός από όλους ανεξαιρέτως τους γιατρούς που υπηρετούν στο Νοσοκομείο και είναι ειδική περίπτωση, για το υπόλοιπο προσωπικό θα πρέπει και στο θέμα της στέγασης να ισχύσουν τα παραπάνω. Δεν έχουν αποκλειστικό δικαίωμα στέγασης όσοι δεν είναι Σαντορινιοί. Αντιθέτως, δικαίωμα στέγασης έχουν οι οικονομικά ασθενέστεροι είτε είναι Σαντορινιοί είτε είναι από άλλα μέρη της Ελλάδας.

Υπάρχει θετική εισήγηση από τη νομική υπηρεσία για την απόφαση που πήρατε;

Η εισήγηση και η απόφαση σας συνάδει με την αριστερή ιδεολογία και με το κράτος δικαίου;”.

2 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Μ΄αρέσει να κοιτάω ψηλά λέει:

    Ν΄αγιάσει η πένα σου Μιχάλη Ρούσσο

  2. Ο/Η Μ΄αρέσει να κοιτάω ψηλά λέει:

    ****

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *