ΕΠΙΣΤΟΛΗ Μ. ΡΟΥΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΦΑΠ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Μ. ΡΟΥΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΦΑΠ

 

"  Επιβάλλεται να έρχεται το Διοικητικό Πρωτοδικείο στη Σαντορίνη. Μόνο έτσι θα βρει το δίκιο του ο πολίτης", σύμφωνα με τον κ. Ρούσσο.

» Επιβάλλεται να έρχεται το Διοικητικό Πρωτοδικείο στη Σαντορίνη. Μόνο έτσι θα βρει το δίκιο του ο πολίτης», σύμφωνα με τον κ. Ρούσσο.

  Την ώρα που όλοι ασχολούνται –δικαίως- με τα πάσης φύσεως «χαράτσια» και τις λοιπές χρεώσεις που έχουν καταστήσει τη μικρο-ιδιοκτησία ποινικό αδίκημα ( η μεγάλη ιδιοκτησία ανήκει σε αφορολόγητες offshore), ο πρώην έπαρχος και –αδικαιολογήτως παυθείς κάποτε- δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχάλης Ρούσσος, φέρνει στην επιφάνεια, ένα σημαντικό ζήτημα που μάλλον πολλοί αγνοούν (παρ’ ότι το υφίστανται). Πρόκειται για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας που βαρύνει τους ιδιοκτήτες και δυστυχώς ο τρόπος εφαρμογής του δείχνει τη χαώδη λειτουργία του κράτους. Ο κ. Ρούσσος με την ιδιότητα του ενεργού πολίτη πλέον, επισυνάπτει στην επιστολή του επίσημα προσωπικά του δεδομένα, τα οποία δεν κρίνουμε σκόπιμο να δημοσιοποιήσουμε.

  Ωστόσο, από αυτά διαφαίνεται η τεράστια αδικία έναντι των ιδιοκτητών του νησιού, καθώς προ της εφαρμογής των Αντικειμενικών Αξιών, καλούνταν να πληρώσουν 33 (!) φορές υψηλότερο φόρο ακινήτων. Τα συγκριτικά δεδομένα, προκύπτουν από τον ΦΑΠ του 2010 και του 2011, απ’ όπου φαίνεται ότι προ της εφαρμογής των Αντικειμενικών Αξιών η μεθοδολογία των χρεώσεων, δεν είχε αλλάξει από την εποχή που ο Καπουδάν Πασάς (είναι ο τίτλος του αρχιναυάρχου και παράλληλα φοροεισπράκτορα της Υψηλής Πύλης για το Αιγαίο) προσορμιζόταν στα νησιά απαιτώντας τον αυθαίρετο φόρο ή εισπράττοντάς τον από τους κατά τόπους εντεταλμένους του. Το ερώτημα όμως, όπως συνάγεται από την επιστολή του κ. Ρούσσου, είναι:  αυτές οι άδικες, άναρχες, χωρίς τεκμηρίωση χρεώσεις, θα μπορούσαν να αποφευχθούν ή ακόμα και να επιστραφούν τα αδικαιολόγητα υψηλά ποσά;. Ο ίδιος απαντά, πως ναι. Αλλά ο μόνος τρόπος είναι η έλευση Διοικητικού Πρωτοδικείου στο νησί.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ Μ. ΡΟΥΣΣΟΥ

 

  «Το 2010 και πριν δεν υπήρχαν αντικειμενικές αξίες και η εφορία έβαζε τιμές πολλές φορές πάνω (πολλαπλάσιες) από τις αντικειμενικές. Το 2011 μπήκαν αντικειμενικές αξίες και φάνηκε η διαφορά και η αδικία που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

  Επιβάλλεται να έρχεται το Διοικητικό Πρωτοδικείο στη Σαντορίνη. Μόνο έτσι θα βρει το δίκιο του ο πολίτης.  Αυτό   κύριε Δήμαρχε  είναι και δικό σου πρόβλημα. Σου θυμίζουμε: θέλουμε ισονομία και μετά γαστρονομία».