ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΡΘΡΟ: «ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΡΘΡΟ: «ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»

Ο κ. Σ. Κωνσταντινίδης

Ο κ. Σ. Κωνσταντινίδης

Από τον αναγνώστη της σελίδας, μηχανικό- συγκοινωνιολόγο και πρώην Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Σταύρο Κωνσταντινίδη, πήραμε μια επιστολή- άρθρο για την πρόσφατη κρίση στη Σαντορίνη την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια, κρατώντας τη σύνταξη και στίξη του επιστολογράφου.

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ…

  «Η εξωτική γοητεία της Σαντορίνης, που προσομοιάζει για πολλούς με επι γης παράδεισο, είναι τόσο φυσικά αυτόνομη και αυτοδημιούργητη, που η ατελής ανθρώπινη διαμεσολάβηση, μόνο φθορά της επιφέρει. Η Σαντορίνη παίζει με τα όριά της κάθε Αύγουστο, αφού οι 120.000 επισκέπτες δημιουργούν μείζον ζήτημα δοκιμασίας του νησιού. Ολες οι υποδομές, ρεύμα, νερό, δρόμοι, λιμάνι, αεροδρόμιο δουλεύουν στο κόκκινο, μέσα στα κρίσιμα περιθώρια αντοχής τους. Δυο λύσεις υπάρχουν, εξίσου δύσκολες και μακροπρόθεσμες, η μία είναι η ενίσχυση των υποδομών και η άλλη η διατήρηση σε ελεγχόμενα επίπεδα της τουριστικής κίνησης. Και μια τρίτη πιο ρεαλιστική ο συνδυασμός των δύο. Έτσι για τα επόμενα τουλάχιστον χρόνια, πρέπει να μάθει να ζει με τον κίνδυνο των κρίσεων, και άρα να εκπαιδευτεί στη διαχείριση τους.

Η διαχείριση κρίσεων, επιχειρησιακών, πολιτικών και επικοινωνιακών είναι εν´ πολλοίς ένα άγνωστο θέμα στη δημόσια σφαίρα της χώρας. Το παρατεταμένο black out των τελευταίων ημερών, αιφνιδίασε το νησί. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, εξαντλήθηκε σε μία σειρά φιλότιμων προσπαθειών, όμως το βάρος της κρίσης την ξεπερνούσε. Οι Δήμοι σε ολόκληρη την Ελλάδα, δεν διαθέτουν αντικειμενικά τη γνώση, την εμπειρία και την εκπαίδευση να αντιμετωπίσουν τόσο εκτεταμένες πιέσεις. Έτσι συνήθως, πέραν της μικρής τεχνικής και επικοινωνιακής συμβολής, περιορίζονται δια των ΜΜΕ, στη δημοσιοποίηση της αγωνίας της τοπικής κοινωνίας άλλοτε πετυχημένα και άλλοτε όχι. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το βάρος έπρεπε να δοθεί στις παράπλευρες επιπτώσεις της δικής της αρμοδιότητας, όπως ήταν για παράδειγμα η αδιάλειπτη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης και η διατήρηση ενός δικτύου υπεύθυνης ενημέρωσης των φορέων του νησιού.

Αντίθετα η ΔΕΗ ήταν επιφορτισμένη με τη συνολική διαχείριση της κρίσης σε πολλαπλά επίπεδα. Άσχετα από την έκβαση της τεχνικής επανόρθωσης, ολιγώρησε στη δημιουργία ενός μηχανισμού ενημέρωσης ( στην ιδανική περίπτωση και στα αγγλικά), προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τους φορείς, τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Πέραν αυτού με συνεχείς κατευθύνσεις όφειλε για την κατά το δυνατόν μείωση της κατανάλωσης ρεύματος με υπόδειξη συγκεκριμένων τεχνικών, ώστε να διατηρείται μεγιστοποιημένο το απόθεμα ρεύματος. Η συνολική επίδοση του υπηρεσιακού μηχανισμού της, κρίνεται ικανοποιητικά αντανακλαστική σε τεχνικό επίπεδο, αλλά απογοητευτική σε επίπεδο διαχείρισης κρίσης.

Τέλος στην υψηλή πολιτική αποτίμηση, τα καθυστερημένα αντανακλαστικά των Υπουργών και της διοίκησης της ΔΕΗ, που βρέθηκαν στο νησί την τρίτη ημέρα της κρίσης, μετά την προτροπή του πρωθυπουργού, δημιούργησαν ένα υποδειγματικό κενό ηγεσίας. Η μαύρη τρύπα της εθνικής απραγίας του 15αυγουστου τους έπιασε όλους στον ύπνο. Ο αιφνιδιασμός του ´´εχθρού ´´, μπορεί να χαρακτηριστεί τέλειος. Ευρισκόμενος όλες αυτές τις ημέρες στη Σαντορίνη, ζούσα από κοντά το επικοινωνιακό κομφούζιο, την υπηρεσιακή αρρυθμία, την απόγνωση των επαγγελματιών, την φυσιολογική απειρία των τοπικών αρχών, τον σουρεαλισμό της κεντρικής διοίκησης.


Αποδείχθηκε ότι κανείς δεν ήταν έτοιμος για τη διαχείριση μιας μεγάλης κρίσης. Το πρώτο ερώτημα είναι, αν το πάθημα ελήφθη ως μάθημα. Αν θεωρηθεί πως οι κρίσεις έχουν και μία παιδαγωγική πλευρά, το δεύτερο ερώτημα είναι αν η ετοιμότητα θεωρείται δεδομένη για το μέλλον, μιας και η πόρτα της κρίσης του παραδείσου της Σαντορίνης θα χτυπάει συχνά, αν δεν αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα, η στρατηγική και συνειδητή οριοθέτηση της ικανότητας των υποδομών του νησιού η αν δεν σχεδιαστεί με σύνεση η αναπτυξιακή της προοπτική. Στην πραγματικότητα πρέπει να συμβούν, παράλληλα και συνδυασμένη και τα δύο…».

 Ο Σταυρος Κωνσταντινίδης είναι Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος. Έχει διατελέσει Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Είναι τακτικός αρθρογράφος της Athens Voice.