ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

συρμαλενιοσΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Το Σάββατο 25/5 ο Νίκος Συρμαλένιος συμμετείχε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που έγινε στη Σαντορίνη. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, στην τοποθέτηση του, αναφέρθηκε σε βασικά θέματα του νησιού, ενώ έκανε και σύντομη αναφορά στα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Τρία, μεταξύ άλλων, είναι τα βασικά θέματα του νησιού στα οποία τοποθετήθηκε και για τα οποία έχουμε κάνει επανειλημμένες παρεμβάσεις και σε επίπεδο Κοινοβουλίου:

 1) Το θέμα του νοσοκομείου, όπου θεωρούμε ντροπή να παραμένει ακόμα κλειστό ένα νοσοκομείο έτοιμο και πλήρως εξοπλισμένο, το οποίο στοίχισε 14 εκ ευρώ και χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού. Ζητάμε, όπως απαιτεί και η Επιτροπή Αγώνα, το νοσοκομείο να λειτουργήσει αποκλειστικά με δημόσιο χαρακτήρα.

2) Το θέμα του Sea Diamond, όπου μετά και τις τελευταίες παρεμβάσεις μας στη Βουλή, αναδείχθηκε η προοπτική για άμεση σύγκληση όλων των συναρμόδιων φορέων, με θέμα τη διαδικασία ανάθεσης της μελέτης ανέλκυσης του.

3) Το θέμα των σεισμόπληκτων κτισμάτων του 1956 και την ανάγκη άμεσης νομοθετικής ρύθμισης, έτσι ώστε να μπορούν να διενεργούνται απρόσκοπτα δικαιοπραξίες

Σε ό,τι αφορά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και ειδικότερα το θέμα της Δια Βίου Μάθησης, Κατάρτισης κλπ, κατέστησε σαφές ότι, για τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, τα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ 5μηνα προγράμματα των 490 ευρώ μικτά, που οι κυβερνητικοί προπαγανδιστές αναδεικνύουν ως πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας, σε καμιά περίπτωση δεν αντιμετωπίζουν την ανεργία του 27% και του 64% στους νέους. Πρόσθεσε δε ότι, δεν είμαστε αντίθετοι με την αξιοποίηση των όποιων κονδυλίων, αλλά αυτά το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι προσωρινή ανακούφιση σε μικρή μερίδα νέων ανθρώπων και σε καμιά περίπτωση πρόγραμμα συνολικής αντιμετώπισης της ανεργίας, που απαιτεί συνολική παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας εκτός της πολιτικής των μνημονίων και της ασφυκτικής λιτότητας που επιβάλλουν.