Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ «ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ»

«Σαντορίνη Ενωτική Πορεία»: Παρουσίαση  της Ομάδας Τύπου και του εμβλήματος.

 sep2

     Η παρουσίαση του εμβλήματος – λογότυπου – του συνδυασμού «Σαντορίνη Ενωτική Πορεία» του υποψήφιου Δημάρχου Γ.Α. Χάλαρη αλλά και η φιλοσοφία της δημιουργίας του μαζί με την παρουσίαση του διαδικτυακού τόπου του www.santorinienotikiporia.gr , πραγματοποιήθηκε χτες στον Καρτεράδο στο Εκλογικό Κέντρο της παράταξης με την παρουσία των Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης.

     Από τον επικεφαλής της παράταξης Γιώργο Χάλαρη μετά την εισαγωγική τοποθέτηση έγινε η παρουσίαση της Ομάδας Τύπου που απαρτίζεται από τους, Μανόλη Ορφανό, Αντώνη Χάλαρη και Δημήτρη Καμπανό. Η Ομάδα Τύπου είναι η πρώτη που παρουσιάζεται, ενώ θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες η παρουσίαση και άλλων ομάδων που θα ασχολούνται με όλα τα μεγάλα «ξεχασμένα» θέματα του νησιού,  ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χάλαρης.

     Στην Συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ερμηνεύθηκε τόσο η δημιουργία του λογότυπου και παρουσιάστηκε η επίσημη ιστοσελίδα του συνδυασμού, αναλύθηκαν τεχνικά ζητήματα σχετικά με την αμεσότητα της επικοινωνίας των θέσεων και απόψεων αλλά και των προγραμματικών ανακοινώσεων της παράταξης.

     Έγινε αναφορά στον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν όλοι οι πολίτες να χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα καταθέτοντας απόψεις,  θέσεις αλλά και προτάσεις προς διαβούλευση, όπως επίσης θα μπορούν να αναρτούν προβλήματα τα οποία τους απασχολούν αλλά και ερωτήματα σχετικά με τον Δήμο Σαντορίνης. Διευκρινίστηκε επίσης ότι τόσο τα ερωτήματα όσο και οι απαντήσεις θα δημοσιεύονται αυτούσιες με την μορφή «wall» στην αρχική σελίδα του website ενώ το moderation θα είναι ελάχιστο και θα αφορά μόνο σε αήθεις επιθέσεις.

     Το σημαντικότερο κατά την πρώτη επαφή των δημοσιογράφων με την ομάδα Τύπου ήταν η κοινή διαπίστωση ότι τα ηλεκτρονικά μέσα μπορούν να αποτελέσουν ένα πραγματικό εργαλείο επικοινωνίας μεγαλύτερης ροής και όγκου ενημερωτικών πληροφοριών από τον επιτρεπόμενο χρόνο στα συμβατικά ΜΜΕ όπως αναμένεται από το Υπουργείο Εσωτερικών.  Ακόμα συνομολογήθηκε ότι η χρήση του διαδικτύου λαμβάνει μεγαλύτερο μερίδιο στις συζητήσεις λόγω της διευρυμένης προβολής των ειδήσεων η οποία επιτυγχάνεται με την δικτύωση (links). 

 

12 Φεβρουαρίου 2014

Ομάδα Τύπου, Σαντορίνη Ενωτική Πορεία».