ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

"Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβουν ότι ο Δήμος δεν  πρέπει να ζεσταίνει και να μετρά τα χρήματά του σαν σύγχρονος μαυραγορίτης", λέειο κ. Σιγάλας.

«Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβουν ότι ο Δήμος δεν πρέπει να ζεσταίνει και να μετρά τα χρήματά του σαν σύγχρονος μαυραγορίτης», λέειο κ. Σιγάλας.

ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

  Έντονες επικρίσεις για τα αδιάθετα αποθεματικά του δήμου Θήρας εκφράζει η δημοτική παράταξη ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΘΗΡΑΣΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΗ, συνδέοντας το ύψος των ποσών με έλλειμα σε έργα και υποδομές. Όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της, τα χρήματα αυτά παραμένουν ανενεργά εν μέσω κρίσης και λόγω του γεγονότος πως προέρχονται από το Τελεφερίκ, παραβιάζεται η θέληση των δωρητών Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού για την εκτέλεση έργων κοινής ωφέλειας . Η δημοτική αντιπολίτευση τονίζει ακόμα, πως η νόμιμη διοχέτευση αυτών των χρημάτων στη δημιουργία έργων θα είχε πολλαπλάσια αξία λόγω και της παράλληλης αναθέρμανσης της τοπικής αγοράς εργασίας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   «Καγχάζουν υπερήφανοι οι της δημοτικής αρχής για το γεγονός ότι έχουν στα ταμεία τους αδιάθετα 5.500.000 ευρώ, τα οποία σχεδόν στο σύνολό τους είναι χρήματα του Ιδρύματος Λ&Ε Νομικού.
Υπερηφανεύονται για το γεγονός ότι ενώ άλλοι Δήμοι δεν τα βγάζουν πέρα, εκείνοι ζεσταίνουν τα 5,500.000 3 χρόνια στην τράπεζα χωρίς να υπολογίζουν ούτε το ρίσκο που παίρνουν, αλλά ούτε το γεγονός ότι ο αείμνηστος Νομικός  θέλει, σύμφωνα με το καταστατικό του ιδρύματος , τα χρήματα να διαθέτονται προς όφελος των πολιτών και όχι να μένουν αδιάθετα στις τράπεζες για να τα διαχειρίζονται αυτές και να κερδοσκοπούν  σε βάρος των πολιτών σαν νόμιμοι  τοκογλύφοι.
– Γνωρίζει αλήθεια ο Δήμαρχος και η συνοδεία του, πόσοι άνεργοι νέοι μας θα εργάζονταν εδώ και 3 χρόνια, αν τα χρήματα αυτά με νόμιμο και διαφανή τρόπο μετατρέπονταν σε έργα στο νησί;
– Γνωρίζει ο Δήμαρχος και η συνοδεία του, ότι υπάρχουν οικογένειες που στενάζουν κάτω από τον ασφυκτικό κλοιό της ανεργίας, της οικονομικής κρίσης και των συνεχώς μειουμένων ημερομισθίων;;;
– Έχουν αντίληψη εκεί στο Δήμο για το τι συμβαίνει στην μέση  Θηραϊκή οικογένεια;
– Πόσοι δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα τους, τις υποχρεώσεις τους;
– Πόσοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους εξ αιτίας των φόρων στα ακίνητα;
– Πόσο δύσκολο είναι τελικά να αντιληφθούν ότι στο νησί δεν ζουν μόνο εύποροι και βολεμένοι;
– Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβουν ότι ο Δήμος δεν  πρέπει να ζεσταίνει και να μετρά τα χρήματά του σαν σύγχρονος μαυραγορίτης, αλλά να προσπαθεί βρει τρόπο ώστε με την κοινωνική του πολιτική  και πάντα με διάφανο και νόμιμο τρόπο, να στηρίζει τον άνεργο, τον φτωχό, τον ανήμπορο Δημότη;
Είναι αδύνατον πλέον να παρακολουθήσουμε την πολιτική σκέψη του κ. Ζώρζου και των συνεργατών του.
Είναι αδύνατον για μας να καταλάβουμε πως γίνεται να φορτώνεις με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ιδιώτες και να αφήνεις στην ανεργία 200 πολίτες.
Είναι αδύνατον για μας να αντιληφθούμε πως γίνεται να βλέπει η δημοτική αρχή εκατοντάδες συμπολίτες μας να αδικούνται από την εφορία, να πληρώνουν δεκαπλάσιους φόρους  για τα ακίνητά τους  και να μην κάνει ούτε μια διαμαρτυρία.
Δεν ξέρουμε πλέον τι να υποθέσουμε αλλά και ούτε που να αποδώσουμε αυτή την πολιτική στάση της Δημοτικής Αρχής.
Την αποδίδουμε στην ανικανότητά της  και όχι σε άλλους λόγους, διότι δεν επιθυμούμε να οξύνουμε το προεκλογικό κλίμα
« Ο νοών νοείτω» .

            Σαντορίνη 29 Αυγούστου 2013

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΘΗΡΑΣΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΗ»