ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ- ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΘΗΡΑΣ

 

 

 

“Από την επιτροπή λοιμώξεων της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ και της ΜΟΝΑΔΑΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ – ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΘΗΡΑΣ  και στο πλαίσιο της προστασίας του πληθυσμού, σας ενημερώνουμε ότι ο κ. Κανακάρης Γεράσιμος, επιβεβαιώθηκε ότι πάσχει από λοίμωξη του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος. Αναμένεται ταυτοποίηση του παθογόνου μικροβίου με καλλιέργεια.

Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε  όσους έχουν έρθει σε επαφή με τον ασθενή τις τελευταίες 3 (τρεις) ημέρες ότι, για προληπτικούς λόγους και ΜΟΝΟ, θεωρείται σκόπιμο να λάβουν χημειοπροφύλαξη.

Η Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας – Ιδιωτικό Πολυιατρείο Σαντορίνης ενημερώνει τους κατοίκους του νησιού ότι θα διαθέτει ΔΩΡΕΑΝ την ενδεδειγμένη θεραπεία .

Σε ό,τι αφορά τους γονείς παιδιών κάτω των 14 ετών, τα οποία πιθανόν ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον παιδίατρο τους για τις σχετικές οδηγίες.”.

 

2 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Πελεκη λέει:

    Μήπως η δημοσιοποιηση προσωπικής ασθένειας ασθενή χωρίς την διαγνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι λίγο παράνομη? Και οι κίνδυνοι είναι απλώς ανευθυνοι μαζί με αυτούς που τους διαδίδουν. .

    • Το νέο, ήταν γνωστό από νωρίς, στους δημοσιογράφους του νησιού. Δεν το αναρτήσαμε. Όμως, επειδή υπήρξε ζήτημα προστασίας της δημόσιας υγείας, αναρτήθηκε η ανακοίνωση της υγειονομικής μονάδας που τον περιέθαλψε και μόνο. Δίκαιος ο προβληματισμός σας. Προβληματίστηκα πολύ κι εγώ.Αλλά, νομίζω πως η αποφυγή οποιασδήποτε επιπλοκής σε άλλους, δικαιολογεί την ανακοίνωση της Υγειονομικής μονάδας. Ξαναλέω, όμως -και χαίρομαι που το παρατηρήσατε- πως η ανάρτηση δεν έγινε για ειδησεογραφικούς λόγους, αλλά για την απλή προστασία όσων συνεργάστηκαν με τον ασθενή που παρεπιπτόντως αποτελεί και διακεκριμμένο μέλος της τοπικής κοινωνίας. Νομίζω πως για την ώρα, αρκούν οι ευχές μας για περαστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *