ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΑΡΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

 

MART25«Την ημέρα της 25ης Μαρτίου τιμούμε ιδιαίτερα την ηρωική εκείνη γενιά του 1821, που έδωσε τα πάντα και έκανε πράξη τα όνειρα και τις ελπίδες όλων των προηγουμένων γενιών, εξασφαλίζοντας σε εμάς τα δύο υπέρτατα αγαθά της Ανεξαρτησίας και της Ελευθερίας.
Ο εορτασμός της Ιστορικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί και φέτος με τη μεγαλύτερη δυνατή λαμπρότητα, για το λόγο δε αυτό παρακαλούμε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε οι καθιερωμένες εκδηλώσεις να τελεστούν με κάθε επισημότητα, προκειμένου να τονιστεί η εξέχουσα σημασία της Εθνικής Επετείου.
Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:
1) Γενικό Σημαιοστολισμό των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων μέχρι τη Δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.
2) Φωταγώγηση των καταστημάτων που αναφέρουμε τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.
3) Ομιλίες σε συγκεντρώσεις στα σχολεία την 24η Μαρτίου.
4) Προσκύνημα μαθητών στο μνημείο Ηρώων, που βρίσκεται παραπλεύρως του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, και στέψη ανδριάντων, προσερχόμενων με επικεφαλείς καθηγητές, δασκάλους και νηπιαγωγούς την 25η Μαρτίου.
5) Το πρωί της 25ης Μαρτίου και ώρα 10:00 θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Μεσαριάς από τον Αιδεσιμότατο πατέρα Ευάγγελο Φουστέρη.
6) Μετά το τέλος της δοξολογίας θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια κατάθεση στεφανιών στο μνημείο των Ηρώων, που ευρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Μεσαριάς, με την ακόλουθη σειρά:
I. Δημοτική Κοινότητα Μεσαριάς
II. Εθνική Αντίσταση
III. Γυμνάσιο Μεσαριάς
IV. Δημοτικό Σχολείο Μεσαριάς – Βόθωνα
V. Νηπιαγωγείο Μεσαριάς
VI. Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαριάς « Ο Άγιος Δημήτριος»
Θα ακολουθήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και στη συνέχεια θα ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος από τους παρευρισκόμενους μαθητές των Σχολείων.
7) Στη συνέχεια θα ακολουθήσει παρέλαση των μαθητών στο δρόμο που περνάει μπροστά από το κτήριο της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαριάς.
8) Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Κρεμμύδας Δημήτριος, καθηγητής του Γυμνασίου Μεσαριάς

Στις εκδηλώσεις και τη δοξολογία είναι προσκεκλημένοι όλοι οι κάτοικοι της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαριάς Θήρας.

Ο Πρόεδρος της Δ. Κοινότητας
Μαρτίδης Νικόλαος»