ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ «ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ» ΚΑΙ Ο ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΟΥΣ

ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ

 

Φωτό Σταύρος Κουταλίδης

Φωτό Σταύρος Κουταλίδης

Εντυπωσιακό απόηχο, έχουν τα «Ηφαίστεια» που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 25 Αυγούστου. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού, Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης (ΔΑΠΠΟΣ) που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης, κ. Αντώνης Καντζέλης εξέφρασε την ικανοποίησή του, τόσο για το οπτικό αποτέλεσμα, όσο και για την απήχηση των «Ηφαιστείων». «Πρέπει να σας πω πως εκτός από τους πολλούς φωτογράφους υπήρχε και ένα αμερικανικό τηλεοπτικό συνεργείο που κατέγραψε όλη την προετοιμασία και την αναπαράσταση», δήλωσε.

 

Φωτό Σταύρος Κουταλίδης

Φωτό Σταύρος Κουταλίδης

Γεγονός είναι πάντως πως σύμφωνα με τους κατοίκους και επιχειρηματίες της καλντέρας, παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ. «Για τραπέζια και καρέκλες, δεν το συζητάμε. Εδώ δεν υπήρχε σκαλοπάτι για να καθίσει ο κόσμος», είπε κάτοικος των Φηρών. Το ίδιο κλίμα, μετέφερε και ο κ. Καντζέλης που είπε χαρακτηριστικά: «Παρότι ήμουν αγχωμένος με την προετοιμασία και τη διοργάνωση, αυτό που μου έλεγαν είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν έχουν δει τόσο πολύ κόσμο σε ολόκληρη την καλντέρα». Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί και στον πρόσφατα- και πρόωρα χαμένο Θύμιο Κανελλόπουλο. «Τα Ηφαίστεια όπως τα ξέρουμε σήμερα, είναι δικό του δημιούργημα. Εγώ ακόμα και τώρα δυσκολεύομαι να μιλήσω, γιατί εκτός από εξαιρετικός συνεργάτης ήταν για μένα και ένας αδελφικός φίλος», είπε.

 

ΥΓ. Τις φωτογραφίες του ρεπορτάζ, παραχώρησε με αφοπλιστική προθυμία και ευγένεια ο αρχιτέκτων και εραστής της φωτογραφικής τέχνης κ. Σταύρος Κουταλίδης. Θερμές ευχαριστίες.