ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΟ «ΑΚ»

Το ΑΚ ενθουσιάζει και τον πιο απαιτητικό φιλότεχνο

Το ΑΚ ενθουσιάζει και τον πιο απαιτητικό φιλότεχνο

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΟ «ΑΚ»

  Με εντυπωσιακή συμμετοχή κόσμου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πολυχώρου «ΑΚ Κέντρο Τεχνών Ασιμής Κολαΐτου», που βρίσκεται στην ευθεία Φηρών Πύργου. Εκατοντάδες φιλότεχνοι συνέρρευσαν στο χώρο θαυμάζοντας τις εκπληκτικές εγκαταστάσεις που φιλοξενούν το καλλιτεχνικό απόσταγμα της Οικογένειας Ασιμή. Πρόκειται για ένα κτίριο υψηλών προδιαγραφών- ίσως το μοναδικό του είδους του στο Αιγαίο- με τεράστιες λευκές επιφάνειες που αναδεικνύουν τα εκθέματα, επιτρέποντας στον επισκέπτη να τα θαυμάσει όπως θα απολάμβανε κάποιο ακριβό δείπνο. Αλλά και οι εξωτερικοί χώροι, είναι ιδανικοί για κάθε είδους εκδήλωση καθιστώντας το «ΑΚ», κόσμημα για τη Σαντορίνη.

Μάγεψαν τους παριστάμενους, η Ειρήνη Τσιρακίδου και η Λάουρα Γκίνη

Μάγεψαν τους παριστάμενους, η Ειρήνη Τσιρακίδου και η Λάουρα Γκίνη

  Η τελετή των εγκαινίων, ήταν αντάξια των προδιαγραφών του χώρου, αφού εκτός των άλλων περιελάμβανε προβολές ταινίας και videoperformance(της εξαιρετικά ταλαντούχου νεαρή ηθοποιού Μαριάνας Ασιμή), αλλά και μια μίνι συναυλία με τη θεσπέσια, διεθνούς φήμης σοπράνο Ειρήνη Τσιρακίδου, που τη συνόδευε στο πιάνο η μουσικοσυνθέτρια Λάουρα Γκίνη.  Σοφά κατανεμημένη η διάρθρωση της εκδήλωσης «ανάγκασε» τους προσκεκλημένους να γνωρίσουν όλο το πανέμορφο κτίριο, καθώς σε κάθε τμήμα υπήρχε και ένα γεγονός, που αναδείκνυε την πολύ-λειτουργικότητά του.

  Ανάμεσα στους παριστάμενους διακρίναμε τους: Αναστάσιο- Νικόλαο Ζώρζο Δήμαρχο Θήρας, Μάρκο Καφούρο- Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, Στέλιο Παπανδρεόπουλο, νομικό και εκπρόσωπο της Σαντορίνης στη δίκη για το «SeaDiamond», Ιωάννη Ασιμή πρώην Νομάρχη, Νίκο Μάνεση συγγραφέα βιβλίων οίνου και παραγωγό της ταινίας «Η Βάρδια του Πελεκάνου», Αθηνά Καποδίστρια Ιδρύτρια- Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Σαντορίνης, Ειρήνη Βαλσαμάκη υπεύθυνη του Μπελλώνειου Πολιτιστικού Κέντρου, Γιάννη Παπακωνσταντίνου Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Μεγάρου Γκύζη, Χριστόφορο Βαμβακούση, Πρόεδρο της Κινηματογραφικής Λέσχης Θήρας, Ιάκωβο Ζώρζο Πρόεδρο της Εστίας Πύργου, Γρηγόρη Κουσκουρή γλύπτη, πολλούς Δημοτικούς Συμβούλους, εκπροσώπους φορέων του νησιού και πολλούς ακόμα.